EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

2005. november 01. - Mirwen
ide se írt senki.

Almás-Gyömbér dzsem
szerintem nagyon frankó lett: érdekes hogy narancs-dzsem szerű ízvilág is előbukkan, biztos az egy egész citromnak köszönhetően, ugyanakkor utána jön a gyömbér pikánsan csípős felhangja.
Kimagozott de héjjas almákat (6 darab jelen esetben) nyolcadoltuk, fel egy lábasba annyi vízzel hogy ellepje, plussz egy darab citrom héjjastól bele felszeletelve, aztán mikor elkezdett kicsit puhulni az alma, bele egy kiló cukor, tovább rotyogott ezzel (suttyomban két darab szegfűszeget bele), majd mikor már szanaszét főtt az alma akkor összebotturmixolni, majd bele a nagylukú reszelőn lereszelt hámozott gyömbér (kábé 20-25deka), majd mivel még nem akart sűrűsödni - valószínű kicsit sok víz lett, de nembiztos - jött bele egy 1:1-es zseléfix, meg Eb most mondta hogy még csent bele egy kis vaníliát is, de csak egy lehelletnyit. Aztán asszem ennyi, most üvegekbe kimérve dunsztban pihennek.

fél kiló nyers gyömbért hámoztam épp meg. isteniisteniisteni illata van! hozzámég az alma, a karikákra vágott citrom, szegfűszeg illat... öröm volt hámozni is. épp almás gyömbér dzsemet készítünk. kísérletezünk, aztán majd kiderül hogy mi lesz belőle.  Vacsira meg wokos hirtelen sült zöldségeket csinálok (including: nagy fej kínaikel, szójababcsíra, uborka, shiitake, fafülgomba, pici hagyma, sárgarépa).
süti beállítások módosítása