EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

10

2009. július 26. - Mirwen
10

5. hónap

júli 19-én betöltötte az 5. hónapot, és már a hatodikban van. mondtam már hogy rohan az idŐŐŐőőőŐŐŐőőőŐŐŐ?


mérések most nem egzaktak, mert a súlymérés tegnapi: 5990gr. A hosszmérést meg én abszolváltam egy mérőszalaggal, és 65 centi jött ki, ami kicsit sok a múltkori 59-hez képest, viszont a 74-es rugdalózójához passzol...

Alvás: 12 óra est 9-től reggel 9-ig. Napközben ebben a hónapban napi 4-5x aludt, 10, 12, 15, 17, 18:30-kor fél óra-órákat. 

Evés: mostmár szinte kizárólag tápszer, női tejet már nem kapunk, kb 4 óránként eszik, éjjel is. Egy fix időpontos kajája sincs, és egy nagyobb szünet van, a hajnali etetés (kb 5-6) után csak kábé délben hajlandó enni leghamarabb. Az ehavi csúcsa egy 200ml volt, ami egyszeri és megismételhetetlen volt, szerintem véletlen, mert azóta se volt hasonlóan sok, ha megeszi a 170-et már hallelúja. Napi 660-750ml közti mennyiség fogy, hőségben előkerül a tea is. Mostanában az a gondom, hogy nagyon összevissza mennyiségek fogynak egy-egy etetéskor (60ml - 180ml) teljesen függetlenül attól hogy mikor és mennyit evett előtte, és inkább mindig felültervezek, ezért sokszor sok maradék marad. De persze ha kevesebbet készítek, akkor Murphy befigyel, és kiszippantja az összeset, és kérne még, de mire újat készítek, addigra megunja, és már nem kéri... 

Evés+: a meggylé, meg baracklé is volt már, meg BLW keretein belül potyószilva szopogatás

nagymozgás: bármelyik oldalra forog, ha kell több sorozatot is egyszerre, úgyhogy megszünettük a szivacson tartózkodást, és mostmár a szőnyegen tartózkodik, innen tényleg nincs hova leesni már... ezenkívül hason már jó sokat elvan, közben már játszani is tud, meg kinyomja magát nyújtottkézzel. Jobb kezével csapkod mint a motolla, legyen az víz, csörgő, ember arca, djembe, bármi... erősen hasizmozik: fekszik a hátán, és a fejét felemeli hasizomból magasra

finommozgás: egyik kézből másikba átad. Két kézzel bármit megfog hogy a szájába gyömöszölje. Vajon a csörgőzés ide tartozik? Az is megy. Meg lábujjakkal tárgyakat fog.

asszem az inkább nagymozgás, hogy pl a játszószőnyeget is úgy amortizálja le ahogy kedve tartja épp...

fog: még mindig nincs

beszéd: nevet, kacag, erőltetve nevet (azthiszi hogy ezt mégjobban szeretjük, ez az ultimate kedveskedés a részéről), berreg és énekelve gagyarászik.

EC: változatlan, leginkább a kakira összpontosítunk. Nappal ha csak lehet meztelen, vagy textilpelusos, este egy liberó (még mindig 3-as)

Hordozás: kölcsön bartelleztünk marlával, én odaadtam neki a szivárványos Girasolt, ő meg a csodaszép Hajtka Mei tai-t, úgyhogy belekóstoltam a mei tai-ok világába, és instant szerelem. Úgyhogy már meg is rendeltem egyet, az épp gyártás alatt van, a következő meg szeptemberre lesz kész... Ebben elöl is meg hátul is lehet hordozni.

Egyéb: egyre inkább nyílik a személyisége, már simán manipulál is minket ha úgy tartja kedve, de szerintem kiegyensúlyozott és jókedvű baba, kivéve amikor nem. Hőséget, kialvatlanságot, frontot nem tűri, de ezzel nincs egyedül...

és persze a hónap képekben.

hmmm

az van, hogy vasárnap Zsófi betöltötte az 5. hónapját, de kicsit sűrű a program úgyhogy most nem tudtam még írni, de már készülök!

illetve ma annnnnnnnyira nagyon tutulós reggel óta folyamatosan, hogy vagy kiugrok az ablakon, vagy leadom a lelencbe, úgyhogy előbb várjuk meg hogy mi lesz, hátha már nem aktuális a hóelemzés. gonosz szmájli. 

kacsintós szmájli. 

süti beállítások módosítása