EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

13. hónap

2010. március 21. - Mirwen

*kicsit megkésve, de épp nagyszülőknél havajolunk korlátozott internetezési kedvvel.*

Adatok: mikor megszületett Frédi, vissza kellett adjuk a mérleget, így mérőeszköz nélkül maradtunk, de kb 8,5 kg lehet, a háromnapos fogyókúra azért visszadobta a fejlődésben. Hosszra nyúlhatott a hónapban, mert nemrég még simán felállt az étkezőasztal alatt, most viszont már beveri a fejét.

Alvás: este 9 körül alvás, hajnal 1-kor etetés, reggel 5-kor etetés, majd 9-kor kelés.

nappal: 12-2-ig, illetve du. 5-6-ig két alvás.

Evés: tápszer: a hónapban teljesen visszaesett a tápszer iránti kereslet, volt olyan nap hogy alig 3 deci fogyott.

sorrend valahogy úgy hogy reggel 10 felé reggeli: "anyapép" (az én spéci műzlim tápszerben, barnacukorral, vajjal, karobbal), délben alváshoz tápszer (nem mindig kéri), majd kb du.3-kor egy üveges zöldségeshúsos kaja, majd 5-kor alváshoz tápszer (nem mindig kéri), aztán hét-félnyolc felé meg egy vacsora, hol gyümölcspép, hol kefír.

Inkább sósszájú, annyira nem rajong az édességért, de pl a cabanossi kolbászomat mindig kicsavarja a kezéből, és szétharapdálja apró miszlikekbe (és kiköpi a tenyerembe mind (az anya meg megeszi (mert egy anyuka már csak ilyen konyhamalac))).

Nagymozgás: most már egyenelten talajon is egész jól megy, de ennek a gyakorlása van most folyamatban. Sokat guggol, szöszmötöléshez, vizsgálódáshoz, de mostanában volt kétszer is hogy leereszkedett négykézláb és úgy tepert oda-vissza az egész lakásban vadul csujjogatva egész este.

Finommozgás: lapoz, formabedobóz, kanalaz (kiskanál üvegbe be, szájhoz vissza) stb... meg mindent mutat (amit meg akar szerezni, amiről "beszél", amiről mi meséljünk...)

Fog: kinőtt a bal oldali alsó és felső első őrlő is. úgyhogy már 10 db, de esküszöm a bal oldalon a felső szemfog helye is duzzadt, bár azt nem tudom hogy hova rohanunk a fogakkal... (bár sejtésem van: kolbászt enni)

Eü: a háromnapos láz (exanthema subitum) akkor ezennel ünnepélyesen letudva, első borzasztó ijesztő számok (40,2°C) és priznic túlélve, pöttyöknél megkönnyebbülés. Senkinek nem kívánom azért.

Beszéd: még mindig ugyanaz, azaz kvázi semmi, de azért végiggügyögi az egész napot (az egyetlen és legkonkrétabb amit mond az az "ajjjajjjajjj" (borzasztó örömmel kiejtve), amikor meglátja, vagy megérinti, vagy egyáltalán csak beszélünk a bárányszőrről. Elolvadós szmájli hegyek.)

EC: szinténzenész: helló lustaság, és sok réteg ruha: nincs se ec, se textilpelus.

Hordozás: háton vittem én, eb meg hason.

Babajelek: integet, mutatja az apa, a séta (kint), tápszer (tej), még, elég, enni, madár jelét. Az új a "fürdés" és a "kutya" és "alvás".

Egyéb: háromnapos láz és az új unokatesó fért bele ebbe az igen gyorsan elröppenő 13. hónapba... De pl otthon már ha indulunk valahova, akkor elég kiengedni az ajtón, és tudja az útvonalat (lépcsőház, lift, kijárati ajtó.) meg ugyanez visszafelé.

És a hónap képekben (holnap megszerelem becsszó!)

(ja, és mindenkinek boldog napéjegyenlőséget)

süti beállítások módosítása