EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

nyáreste

2010. június 27. - Mirwen

senoiék jöttek vendégségbe, főzni viszont már nem volt kedvünk, a meleg miatt amúgy se nagyon, úgyhogy a kényszer egy igazi kőlevest eredményezett:

Copyright photo courtesy by ffc

behűtött lilahagymás paradicsomsaláta (olívaolajos-balzsamecetes verzió), frissen sült rozmaringos apró parázskrumplival

egy-egy cső zsenge főtt kukorica

édességnek meg a tegnap este elkészült rebarbarás pite volt a múltkor eltett eperöntetemmel.

tiszta dolce vita

szőnyeg saga

még a felújítás után vásároltunk egy elég nagy tételt az ikeában, hogy be tudjuk rendezni a lakást, aztán apránként vettünk még ezt-megazt. Köztük kellett volna venni egy szőnyeget, de borzasztóan sokalltuk a normális szőnyegek árát, úgyhogy mennyei fanfárok szólaltak meg aznap amikor épp az ikeában bóklásztunk, és a hangosbemondó mondta hogy ma a FYND-ben féláron vannak a szőnyegek. Azonnal mentünk is, és csodák csodájára, volt ott egy nagy (kb 3*2m) hófehér rongyszőnyeg, ami ugye féláras volt mert FYND, és aznap az akció miatt még ez az ár is feleződött, úgyhogy kerek 4000 forintért lett egy szőnyegünk egy kis szépséghibával (az egyik oldalán volt egy kis folt).

Persze tudtam hogy eszement ötlet fehér szőnyeget tenni a nappaliba, szinte azonnal koszolódott, eleinte egy alapos porszívózás még elég volt, de egy év után már meg kellett fordítani, majd a másik fele is ugyanígy bekoszolódott. Kitisztíttatni meg nem volt kedvünk, mert négyzetmétere lett volna 2-3000 forint, azaz több mint amibe került. Ráadásul nem fogok új szőnyeget venni egy éppen mindent mindenhol szétkenő gyerek mellett, úgyhogy tűrtük a szőnyeget.

Tegnapig.

Akciós volt ugyanis az a tatami szerű szizál szőnyeg amire amúgy régóta fáj a fogam, úgyhogy ezt égi jelnek vettem, és meg is vettük.

a szoba meg körülbelül mintha megújult volna, valami bámulatos hogy egy szimpla szőnyegcserének mekkora (pillangó) hatása van. azóta rekviráltam egy szanálni kitett kis üveg dohányzóasztalt is, és a fél lakást átpakolásztam. és nem győzök minden fél órában rácsodálkozni hogy milyen kafa ez a szőnyeg.

tanulság nincs, talán annyi hogy lehet hogy előbb meg kellett volna lépni ezt, és akkor előbb érzem úgy hogy mégiscsak képes a lakás úgy kinézni hogy jöhetnek ide akár vendégek is, nem kell szégyenkeznem... de az akciók ugye...

16. hónap

Adatok: kb 9-9,2kg, a betegség alatt fényevett, és azóta se az a nagy kaja bajnok, szóval stagnál a súlya. Hosszat nem tudok, de nekem nyurgának tűnik. Még mindig jó a 18-as cipő a lábára, de már azért szeret kibújni belőle, a 20-as cipők meg még mind-mind óriás csónakok (pedig sok jót örököltünk/vettünk)

Alváseste 10 körül alvás, hajnal 1-kor etetés, reggel 5-kor etetés, majd 9-10 felé kelés.

nappal: napi egy alvás, kb du. 1-től 3-ig, majdnem mindig pont két órát alszik. Ha este megyünk valahova, a kocsiban azért még bealszik, de olyankor a fél11-es letevésnél hamarabbiba bele se lehet gondolni.

Napirend: átlagolok. 9:30 felé kelés, itthon teszünk veszünk, 10:30 felé csinálok tejpépet, már egész sokat eszik, olvasunk, játszunk, vásárolni megyünk ide közel, esetleg főzés is, aztán 1 felé alvás, majd utána ebéd, aztán játszótér lenne, ha ki lehetne mozdulni végre. és innentől blur, mert ami épp adódik, hol kocsiba ülünk, unokatesó látogatni, hol játszótér, hol hajógyári sziget, hol lakásban kuksolás. Uzsonna, vacsora, este játék még, aztán 9-10 körül fürdés, alvás.

Evés: a tápszer: jellemzően már csak éjjel, de akkor még sokat. most van hogy háromszor is ébred éjjel és egész sokat eszik. És volt kétszer is hogy elfogadta közvetlen lefekvéskor, ez jó irány lenne, dolgozunk rajta.

más kaja: üvegesek egyre kevésbé mennek, csak azt eszi amit vagy falatokban ehet, vagy ő haraphatja. ezzel csak az a gond, hogy bármi ami morzsolható/pépesíthető kézzel az úgy is jár, azaz nem lehet a kezébe adni pl se banánt, se kölesgolyót, mert előbbiből pép lesz mindenre egyenletes rétegben felhordva, utóbbi meg kölespor formájában kerül a lakás bármelyik pontjára.

Nagymozgás: Mostmár a fotelek karfáján, illetve háttámlájára mászik fel, ott feláll, miközben anyukájának az összes haja kihullik. Tip-top-tip-top gyorsan tipeg egyhelyben. Lábujjhegyen is tud közlekedni.

Finommozgás: amennyire miszlikbe tépegette a Tesz-vesz város könyvét, annyira édesen és komolyan lapozgatja végig a vasatag játék katalógust, aminek kábé hártya vékonyak a lapjai, és még mindig egy pici szakadás sincs rajta. Könyv lapjait tudja pörgetni. Rajzol, könyökből széles mozdulatokkal, illetve elkezdte magát is festeni filctollal (meg apukája hátát...)

Fog: kinőtt az alső két szemfog is, úgyhogy 16 darab, már csak a 4 utolsó őrlő van hátra és mindegyik tejfog megvan

Eü: volt egy kafa tüdőgyulladás, 39,5C°-os lázzal, prizniccel, antibiotikummal és két heti szobafogsággal.

Beszéd: még mindig ugyanott topogunk (lásd előző havi beszámoló), nem sieti el, gondolom úgy van vele hogy minek, amikor úgyis mindig kitaláljuk hogy mit akar

Bili: betettem ezt a menüpontot, pedig igazából fényévekre vagyunk még tőle, de már maga az eszköz megvan hogy szokja a gondolatot. Néha rácsücsül de aztán roha tovább.

Hordozás: háton még mindig. Bár már hosszabb út után azért érzem a hasam a kötés alatt.

Babajelek: integet, mutatja az "apa", a séta ("kint"), tápszer ("tej"), "még", "elég", "enni", "madár", "fürdés", "kutya", "alvás", "cica", "medve", "autó", "olvasás" (könyv)  "szél", "telefon", "bogár", "baba", "fogmosás" és volt egy véletlen "anya" is talán. ÚJAK: "nap", "köszönöm", "repülő", "zokni", "cipő", "vécé" (bili).

Egyéb: továbbra is kilőhetetlen a számítógépből a Baby Signing Times dvd, ezt egyszer megnézte 6*, amikor kíváncsi voltam hogy meddig bírja (igazából 4+2-szer, mert négy részes), illetve vártam hogy hátha csömöre lesz tőle, de nem.

Macinak/babának fújja az orrát, cumisüvegéből megeteti, stb. Telefonál, újságot/könyvet lapoz elmélyülten. Végrehajt bizonyos egyszerű utasításokat (pl: "gyere a fürdőszobába, levesszük a pelust", vagy "vidd oda apának, mutasd meg", vagy "nézd meg magad a tükörben!")

és nagyon szeret biciklizni (utasként ofkorz) és balatonban pancsolni (már háromszor is voltunk)

És a hónap képekben

süti beállítások módosítása