EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

11. hónap

2010. január 19. - Mirwen

Adatok: hosszra még mindig nincs semmi konkrét, maximum az hogy kezdenek a mostani bodyjai kicsinek bizonyulni. Súlyra meg tegnap lépte át ebben a hónapban másodszor a 8 kilót. Ugyanis vagy három hétig stagnált a súlya.

Alvás: Éjjel kb 11-12 óra két-három gyors etetéssel. Most egyre többször feküdt le este 10-11 felé, mert a nappali alvásai bekavarnak az estékbe. Cserébe reggel van hogy 10-ig is alszik.

Nappal most őrület van, kezdődik az átszokás a napi egy alvásra, de ez még nem megy, úgyhogy egy dél-du1-körüli alvása van, általában stabilan két óra, aztán este viszont kidől, ha kocsiba ülünk, azonnal bealszik, ha itthon vagyunk borzalmasan nyervog, de aludni már nem akar, viszont ha bealszik úgy hat-hét felé, akkor meg nem lehet letenni 10-11 előtt tutira.

Evés: tápszer: Similac, meg a gute nachtok, amiket most végigpróbálok mind. Viszont ez volt az a hónap, amikor olyan keveseket evett, hogy vissza kellett vegyem napközben 4 kanalasra (140ml) estére meg 5 kanalasra (170ml) az adagokat a normálhoz képest (nappal 170ml, este 200ml). (ez nem azt jelenti hogy ennyit megeszik, csak ennyi van a cumisüvegben. Eddig életében úgy hat alkalommal ha evett 200-at.) de most két napja újra sokat eszik, úgyhogy biztos csak valami hullámvölgy volt

Szilárd: szinte bármi a szokásos tiltólistásokon kívül (tojásfehérje, magvak, aprómagvasok és tej), főleg BLW, azaz odaadjuk neki, ő meg elmolyol vele, de van egykétszer üveges is, de itt ügyelek hogy mindig darabos legyen. Ebből a szempontból a nestle alete 8 hónaposai azok amiket szeret. Ez mondjuk azt jelenti hogy egy evésre egy fél bébiétel már sikersztori. Amúgy nem nagyon eszik bébiételt, szerintem úgy max 25 üveggel bontottunk fel eddig.

Nagymozgás: hó elején még csak fal mellett, hó végén viszont meg már kétlábon járkálja végig a szobákat úgy ahogy neki tetszik. Persze néha bizonytalan még, meg olyan darabos robotmozgás, de nagyon cuki hallgatni ahogy tipeg a parketten. Térden is tud előre haladni, és táncolni is elkezdett ha zenét hall.

Finommozgás: tapsol, egér görgőjét tekeri, mobiltelefon gomját nyomja, kupakot lecsavar, ez mondjuk még nem az igazi tekerő mozdulat, hanem csak oldalról "pörgeti", de sikerül az esetek többségében. Ezen a gyöngyfűzősőn meg tologatja a gyöngyöket http://www.simbatoys.de/en/brands__products/eichhorn/bead_chasers/detail.shtml?sArtNr=100003705) (ez egyébként nagy favorit játék nála. nem gondoltam volna)

Fog: még mindig hat.

Eü: szerencsére nem volt semmi extra a hónapban egy kis szoruláson kívül.

Beszéd: talán a "baba" hangzott már el kétszer ismétlés után, és a "va-va" mint vau, mint kutya, de ezek még csak halvány sejtések.

EC: újra erőt vettem magamon, meg a ruhákon, előszedtük a textilpelust meg a bilit.

Hordozás: háton. Várom már azért hogy ne kelljen a kabát, mert az macera. A babakocsit meg mostmár kivittük tesómékhoz végleg.

Babajelek: ma kaptam el egy direkt mutatott "még" jelet amikor a reggeli műzlimből kért még, és az "elég" jelét is mintha mutatná már.

Egyéb: imád kukucskálni, orrot fúj (nem mindig sikerül) és adogat ("kérem"-re esetek többségében odaadja ami a kezében vagy a szájában van, illetve önként az ember szájába nyomja épp ami a kezében van), és tapsol. Kis idétlen kéztartással mutogat. Nagyon kis aranytündérbogár volt a hónapban. Illetve sokat volt itthon eb, és sokat segített. Nagyon nagyon köszönöm neki.

(és titokban ő akarok lenni)

És a hónap képekben

süti beállítások módosítása