EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

20. hónap

2010. október 19. - Mirwen


Adatok: voltunk "18"-hós státuszon a héten, szóval pontos adatok: 9,7kg, 84 centi. (csak összehasonlításként: a 15.hós státuszon 9kg és 77cm volt. azaz négy hónap alatt nyúlt 7 centit...) Lába úgy 20-as.

Alvás: este 9 körül alvás, hajnal 1-kor etetés, reggel 5-kor etetés, majd 8-9 felé kelés.

nappal: napi egy alvás, kb du. 2-től 4ig. Majdnem mindig pont két órát alszik. de ha nem megyünk friss levegőre, akkor kevesebbet.

Napirend: átlagolok. 9 felé kelés, itthon teszünk veszünk, általában reggeli a tévé előtt egy adag műzli tejben (cheerios vagy ilyesmi) vagy melegszendvics, majd kb 11-től játszótér. Aztán 1-2 felé hazajövünk, ebéd egy nagy zöldséges-húsos junior kaja, fáradtsági faktortól függően van hogy még olvasunk, játszunk kicsit, majd 2 felé alvás. Két óra. Utána mostanában játék kicsit, és uzsonna valami gyümölcsféle, majd jön eb, akivel meg kocsiba ülünk és jövünkmegyünk. Vagy eb leviszi motorozni, vagy akármi. Nyolc felé vacsora, kilenc felé készülődés a lefekvéshez: eb megfürdeti, én addig összekészítem a szobáját és a tápit, majd ebbel folytatódik a lefektetés: kihozza, felöltözteti, bóbitát olvasnak, és lefekszik.

Evés: a tápszer: lefekvéskor egy üveg, ebből kb 80-160ml-t iszik, hangulattól függően, majd még kétszer eszik éjjel, 200-140ml között kb.

más kaja: üveges junior kaják (főleg a nestlé). Volt két nap amikor nem kapott bébiételt, hanem az én levesem ette, ez kafa volt, de nem tudok olyan egészségesen és kiegyensúlyozottan főzni ahogy kéne minden nap. Sőt, ilyesmire én egy héten csak 1 nap vagyok hajlandó. Van egy elég jól fogyó étel: rántotta. ezzel nem kellett eddig nagyon kergetni, ette magától is kistányérból villával.

Nagymozgás: a legújabb a páros lábbal ugrálás, ez persze a legjobban az ágyon megy. Meg próbál bukfencezni, de nem hajlandó átfordulni az állásból, mindig várja a segítséget (mint a csúszdánál: egy ujjamat oda kell adni neki lecsúszáskor, különben nem csúszik, pedig tud). Hintalovának a hátán is tud már állni, igaz kapaszkodik közben, de akkor is vicces ahogy előadja az egész Hortobágyi csikósokat megszégyenítő produkcióit.

Finommozgás: már nagyon szépen iszik pohárból

Fog: továbbra is 16 darab, lelkesen mossák apjával.

Eü: taknyos két hete (sinupret és calcimusc) és megvolt a 18hós oltása is.

Beszéd: még mindig nagyon sok babanyelv, azon nonsztop, de már elmesél ezt azt szavakkal: néni, béka. (doktornénitől kaptunk békás matricát oltáskor)

Bili: semmi

Hordozás: mei tai forevör. Úgy látszik, szülni is háti-Zsófival fogok menni... kéne babakocsi, de nem tudom rávenni magam hogy kiadjak érte annyi pénzt most. Lehet hogy megvárom amíg elkerülhetetlenül nagyon szükség lesz rá (azaz amikor megszületik a kicsi)

Egyéb: szerepjátékok kezdődtek: puszit ad másoknak, puszit adnak egymásnak a játékok. Etet másokat, eteti a játékait, simogatja, stb.

Van már saját pénztárcája, bankkártyákkal, pénzzel, mert állandóan a mienket nyúlta le. Mikor indulunk el otthonról, akkor beteszi a táskájába, meg mellé még valami aktuálisan fontosat, és úgy jön.

Postaláda felelős.

Babás éneklős foglalkozáson felszabadultan játszik, táncol, mondókát mutat, mikor mit "kell" épp csinálni.

Újra borzasztóan orálisan fixált, minden a szájában köt ki, a borostyán láncáról is már másfél szem hiányzik...

Múlt idő felidézése: biztos volt már ilyen régebben is, de mivel nem értettük annyira, most a feltűnő. Dokinéni emlegetése másnap, vagy apja emlegetése az ominózus darázs-lecsapással napokkal későbbről, stb.

Már nehezen bírom, legszívesebben csak felpolcolt lábbal léteznék, szétesett már a csípőm is, stb, úgyhogy IGAZÁN nagy kihívás egy-egy napot túlélni egy ilyen kis energiabombával

És a hónap képekben

süti beállítások módosítása