EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

21. hónap

2010. november 21. - Mirwen

Adatok:nem nagyon tudok újabb adatokat, úgyhogy kb 10 kiló, és mondjuk 85 centi. Lába 20-as.

Alvás: este 9:30 körül alvás, hajnal 1-kor etetés, reggel 5-kor etetés, majd 8-9 felé kelés.

nappal: napi egy alvás, kb du. 2-től 4ig. Majdnem mindig pont két órát alszik. de ha nem megyünk friss levegőre, akkor kevesebbet. illetve most volt kétszer is hogy 3 órát lenyomott, egy-egy nagyobb játszózás után.

Napirend: ugyanaz mint eddig, annyi különbséggel, hogy többet volt hogy borult, mert mentünk ide vagy oda, vagy jöttek hozzánk, stb. Az alvását próbálom azért megóvni, mert az a titka a kiegyensúlyozott babának/mamának.

Evés: a tápszer: lefekvéskor egy üveg, ebből kb 80-200 ml-t iszik, hangulattól függően, majd még kétszer eszik éjjel, 200-140ml között kb.

más kaja: üveges junior kaják (főleg a nestlé), as ususal, ebédre, reggelire most cheerios, alvás után alma, vagy nyers répa, vacsorára amit csinálunk. nagy kedvenc a tojásrántotta, töpörtyű. Eléggé nem édesszájú, úgyhogy pl babapiskótát nem szereti, banánt sem, túrórudit, meg hasonló édes tejtermékeket sem. Bezzeg a puffasztott kukoricatallérom, vagy a korpovit kekszem, az megy...

Nagymozgás: teljesen elsajátította a páros lábbal ugrálás művészetét, ágyon nagyon szeret trambulinozni, de simán a padlón is megy már egész magasra. Lépcsőzésben is profibb lett: tesómék majdnem-csigalépcsőjén is fel és le közlekedik egyedül, pedig a belső íven borzasztó nehézkes.

Finommozgás: pénztárcákat seperc alatt kiberhel, az összes bankkártyát ki bírja piszkálni, csúsztatni, kupakokat, tetőket csavaroz. Zippzárt próbál összeilleszteni (persze nem megy). Zippzárt lehúzni, patentot szétszedni igen. Utánozza a cipőfűzőkötést.

Fog: továbbra is 16 darab, lelkesen mossák apjával. Illetve a nagyon erős fogú kisgyermek elkezdte lerágcsálni a borostyán-nyakláncának szemeit.

Eü: voltunk a héten meningococcus oltáson.

Beszéd: kezd egyre jobban rákapcsolni. Megjelentek az igék: enni, inni, alsz (alszik). Meg birtokos jelző is: anyáé, apáé. Elég ügyesen utánozza már az új szavakat. Sokszor van hogy régi dolgokat emleget fel. Persze még sok sok babanyelv

Bili: szól amikor épp termeli a kakit. Bilin pár másodpercig hajlandó csak ülni.

Hordozás: még most 38 hetesen is a hátamon vittem a dokinénihez - mert éppen esett az eső-, de *dobpergés* megvettük a szaladgálós babakocsit! Chicco Skip. Ismerős árulta, mi vagyunk a harmadik tulajdonosa, de ezt meg nem mondaná az állapotát tekintve senki, mert egyik tulaja se használta eddig. Jó vétel volt, fél kézzel tolható, fordulékony, könnyű és jóóó magas a tolókarja.

ezenkívül izzítom a rugalmas kendőt a ketteskének, remélem nem fogja nagyon zokon venni majd nagykorában hogy babarózsaszínben hordoztam.

Egyéb: fürdéskor esténként önszántából belefekszik a kád vízbe, és élvezi hogy a füle is víz alá kerül. Azthittem ezt csak sokkal nagyobb gyerekként fogja csak megcsinálni.

és ez volt Zsófinak az utolsó egykeként töltött teljes hónapja. Szip-szip. sajnálom azért őt is, meg minket is, de ez biztos ökörség, mert egy tesó sokkal nagyobb királyság lesz, ezt bármibe lefogadom.

És a hónap képekben

süti beállítások módosítása