EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

maijo 15

2010. február 21. - Mirwen

este frissen sült gesztenyét enni

Kínzó kérdések vol.:3241

Tegnap néztem meg a BBC-s Satoyama: Japan's Secret Water Garden című természetfilmjét (igen, én is azthittem hogy valami szoftpornó lesz) és a rizsföldekről szól, meg az ottani élővilágról. (nota bene: a HD nem csak a pornót öli meg: konkrétan el kellett tekerni egy két résznél, annyira félelmetes és undorító volt a méter széles tűéles kontúrú pókfej látványa)

Szóval felmerül a kérdés: hol termelik a Kunsági "B" rizst? Hol van a magyarországi szatojamánk, a teraszos rizsföldek vízzel elárasztva, ahol Kovács József kisnyugdíjjas kapálja a rizst?

12. hónap

suomenlinna

Adatok: megvolt az egyéves státusz a gyerekdokinál, úgyhogy van pontos hossz adat: 72cm, súlyra meg 8,3kg. Be is utalt az endokrinológiára, hogy kicsi a gyerek hosszra, mert hogy mi is milyen magasak vagyunk. Nagyon nem fosokol, igaz eb 2 méter majdnem, de kamaszkoráig tornasor végén állt, mint legkisebb. (mondjuk én meg mindig az elején... ) majd megnő, van még ideje.

Alvás: Éjjel kb 11-12 óra két-három gyors etetéssel. kezdjük korábbi lefekvésre szoktatni, úgyhogymár 9-kor fürdés van a fürdős napokon.

A nappali egy alvás nem jött össze, nem neki való még, úgyhogy egy délelőtt/déli két órás, és egy rövidebb esti alvás van.

Evés: tápszer: megnőtt az étvágya, estére 240ml-ket keverünk be, volt hogy meg is itta, nappalra viszont kezd csökkenni az adag a szilárdak miatt, de alvás előtt mindig kap.

Szilárd: az a rend kezd lenni, hogy reggel rizs- vagy tejpép, alvás utáni ebédre egy zöldséges-húsos kaja és vacsorára valami gyümölcspép. aztán ahogy hozza a sors, úgy alakul. Amúgy BLW, de ott már odáig fajult a dolog, hogy nem ehetünk csak úgy szendvicset, mert rögtön jön, és harapja a neki hivatalosan is járó falatot.

Nagymozgás: Már majdnem szalad, najó ez túlzás, de rendes sebességgel teper bárhol, és az új kedvence az asztal vagy szék alá bemászás, bekúszás. Nagyon aranyos még ahogy guggolva szöszmötöl, a teljes testes kígyózó táncmozdulatairól nem is beszélve

Finommozgás: üres bébiételes üvegbe beteszegeti a kupakokat, aztán kiszedi, próbál kanállal enni, be is talál az üveg és a saját szájába is.

Fog: finnország alatt kinőtt a két alsó kettes is, úgyhogy most már 8db.

Eü: volt egy kislábujj ficam, meg két alsó fog növés, de ennyi szerencsére.

Beszéd: az egyetlen és legkonkrétabb amit mond az az "ajjjajjjajjj" (borzasztó örömmel kiejtve), amikor meglátja, vagy megérinti, vagy egyáltalán csak beszélünk a bárányszőrről. Elolvadós szmájli hegyek.

EC: helló lustaság, és sok réteg ruha: nincs se ec, se textilpelus.

Hordozás: háton vittem én, eb meg hason.

Babajelek: integet, mutatja az apa, a séta (kint), tápszer (tej), még, elég, enni, madár jelét, de a madár a legtutibb.

Egyéb: megjártuk Finnországot és Észtországot, azaz Helsinkit és Tallint, és kirándultunk egy csomót, és egy szavam se lehet igazából, rendes gyerek ez, csak nekem kéne türelmesebbnek lennem, hiszen még csak - vagyis MÁR - 1 éves... döbbenet, na.

És a hónap képekben

maijo 9

a mai nap... nos a mai nap már a kihívások napja volt már ami a jó megtalálását illeti, annyi iszonyú hideg, sötét (= nulla nap) és hó volt, megspékelve a végén egy éhes, nyűgös, elegem-van babával, úgyhogy a mai jó az az a pont után következett amikor a fent említett ded már szinte sikítva ordítozott eb mellkasán Helsini főterén, és még kilóméterekre voltunk a busztól, ami hazavitt volna, órákra a meleg ételtől amit adhattunk volna neki (a tápszer-frappét nem igazán erőltettem), és jött a mentő ötlet: a taxi. Nem volt túl olcsó, de most minden centjét megérte a szenvedések megszűntetésére.

(Utózönge: Zs a taxiban már örvendezett hogy szabadon garázdálkodhatott hátul, aztán otthon soha nem látott mennyiségű kaját tolt be, majd egész este lalalázva rohangált a lakásban)

süti beállítások módosítása