EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

6. hónap

2011. június 04. - Mirwen

 

Adatok: tegnap előtt 7250 gramm, hatvanvalahány centi. volt kis megtorpanás súlyban, mert betegség, és ebből kifolyólag nemevés. 68-74-es ruhákat hord, amiket rendesen kitölt testben. 3-as pelenka pempörszből, és S-es pelus Bambinomio-ból.

Alvás és napirend: most is valahogy így alakul: napközben fent van, elalszik, alszik, eljátszogat, gőgicsél, vagy rosszallásának ad hangot hogy nem szórakoztatjuk. Napirend Zsófié mellett alakul. valahogy úgy hogy reggel 8 felé ébred, eszik, aztán ébren, majd visszaalszik, aztán felveszem, mert indulunk játszótérre, ott rajtam nézelődik egy darabig, majd bekómál. Szerintem ez nem igazi alvás, mert utána tud jót aludni. Szóval hazaérünk úgy du.1 felé, eszik azonnal ahogy megérkeztünk, és elvan amíg Zsófit lerendezem, majd ha szerencsés vagyok, akkor egyszerre alszanak délután. 5 felé eszik megint elvan, megyünk erre-arra, hol alszik, hol nem, de itt inkább már kézibaba, a következő fix pont az este: fürdetés, etetés és utána ágyba letevés, és csendben cumizgatva elalvás, amíg én mellette ülök és tab-ozok a sötétben.

nagyot alszik, tegnap pl háromnegyed 10-kor evett, aztán csak másnap reggel fél nyolckor kelt enni.... döbbenet. ennyit még én se aludtam egy huzamban, nemhogy Zsófi (aki még mindig eszik éjjel ugye). De ha ébred is enni alvás közben, akkor gyönyörűen csak eszik egy nagyot, és már alszik is, egy kis röfögés múlva.

Evés: kábé négyórázik nappal, és amikor épp jó a huzata, akkor 200-akat sorozatban. 5x eszik, de úgy nyolcszázvalahány-kilencszáz mili a max egynapra.

Tápszer: Milupa 1-es.

Más kaja: kipróbáltam kétszer is a kanalazást, de még nagyon nem akarja: még abszolút a "kitolom a nyelvemmel ami a számba került" résznél tart

Nagymozgás: FORGÁS! hátról hasra. és már fordítva is ment! le is esett már a szivacsról.

Finommozgás: cumival való mókázás, egyik kézből másikba pakolás, adogatás, játszás, gyűrögetés, tárgy megszerzés

Fog: -

Eü: sikerült egy centrális pneumóniát (aka: tüdőgyulladás) összeszednünk, ami most hörghuruttá szelidült így három helyett öt napi antibiotikum után, ahelyett hogy meggyógyult volna. Szeretném valami kivizsgálást a tüdejére, mert szerintem attól a perctől ilyen horkolós-szurtyogós-röfögős, amióta hallom, azaz már a szülészeten is ilyen volt...

amíg nem lett tüdőgyulladás, addig jártunk heti egy gyógytorna, meg jött dévényes nőci heti egyszer szintén.

Beszéd: nagyszabású hangos "heőőő" meg "gőőő"

Bilitéma: sajna moshatózás így Zsófival kórházbarohangálás miatt kicsit megcsappant, de ami késik nem múlik, jön a nyár, lassan visszaállunk rá.

Hordozás: Háti meitai! végrevégre!

Ügyeskedés: már nincs sok hátra hogy a cumiját a kivétel után vissza is tudja tenni a szájába rendesen.

Egyéb: nagyon szeret kézben lenni, de egy idő után rühelli kézben is, meg hordozóban is, és csak a sima ágy jó. pl késő délután ha kocsiban vagyunk, akkor elég nagy valószínűséggel belefutunk egy hatalmas ordítós bőgésbe, mert egész egyszerűen rátör valami klausztofóbia, és onnantól menekülne a hordozóból, amit ugye nem lehet, és csak ordít, csak ordít, amíg haza nem érünk, és ki nem tesszük vízszintesre. aztán cumi és megnyugszik. vagy ha lakástól elfelé megyünk, akkor ilyenkor ülés/csomagtartó/akárhol vízszintesen és ott megnyugszik.

amúgy egy cuki álombaba, eszik-alszik. bár azért könnyű neki: körülötte folyik az élet, elég csak néznie a cirkuszt, szmájli. Ami

És a hónap képekben (hamarosan) (Zsófi 25-26 hónapos, Simi meg 5)

tablet

amúgy durva hogy Zsófi fogja a Galaxyt, bedugja a töltőjét, kioldja a képernyő zárat, belekattint a menübe, kiválasztja a játékok oldalt, ott hogy melyik játékkal akar játszani, pl most az Angry Birds, aztán ott is benavigál, és játszik.

Kéne keresni valami pókerszoftvert gyerekeknek.

(most épp abban a pillanatban vettem el tőle a telefont, hogy a "flight track" nevű szoftver megvásárlás előtti konfirmálásánál tartott)

Szörpölde

útnak indítottam egy befőzős blogot hogy egy helyen legyenek az infók.

ESZTER BEFŐZ

roppant büszke vagyok rá, mert végre újra kicsit melózhattam ahogy összerántottam a blogot, a facebook oldalt meg ugye a háttér doksikat, terveztem, szerveztem és persze nem utolsó sorban szedek, mosok, főzök már lassan két hete, és a hűtőben alig fér el valami a nagy lábasok alatt...

süti beállítások módosítása