EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

11. hónap (30. hónap)

2011. október 30. - Mirwen

Adatok: kb 9,5kg, 80-as ruhákat hord, 5-ös pelus. 47 centi a fejkörfogata.

Alvás és napirend: most tért át a napi két alvásra, emiatt pont váltják egymást Zsófival, amitől kihullik a hajam. Este ő alszik el hamarabb, úgy tíz felé, éjjel általában egyszer kel fel, (sokszor van hogy Zsófi többször...) (nem változott sajnos)

Evés: négyóránként kb, de egyre több nem tápszert. Mindent kinéz a szánkból, és már mondja is hogy "ham-ham-ham", és jön, és nagy szemekkel bámul. Nagyon ügyesen eszik mindenféle darabosat.

Tápszer: Milupa Pepti 1. egyedül

Más kaja: mostanában bébiételt nem tudtam adni neki, nem eszi, gyümölcsöset _már_, többit _még_. Úgyhogy maradnak a szója puding vagy szója joghurt.

és BLW: ez már nem is blw, hanem simán zaba.

Nagymozgás: négykézláb mászik, és feláll mindenhol minden mellett. és végre visszaereszkedik onnan. lépcsőre felmászik, ágyra felhúzza magát. oldalazva halad felállva tárgyak mellett. átmászik minden akadályon, de még nem ül. még mindig ugyanitt tartunk, aminek nagyon nem örülök, mert eleséskor is csak simán hátravágódik mint egy darab fa, persze a nagy feje döccen hatalmasat a padlón először, mert NEM HAJLANDÓ LECSÜCCSENNI... én már hülyét kapok a napi két-három elesésétől, hogy mikor fog végleg betörni a feje...

Finommozgás: tapsolni kezdett

Fog: még mindig 6. de nem tudom hogy a jobb felső kettese vajon megmarad-e, mert egy lépcsőről való leeséskor (1 fok) úgy felszakította az ínyét

Eü: sima gyógytorna kéthetente továbbra is és dévényes heti egyszer. mert még mindig nem ül.

Beszéd: ma-ma-ma, ham-ham-ham. Ha visít, az dobhártyaszaggató.

Bilitéma: -

Hordozás: Háti meitai, babakocsi.

Babajelek: már kezd hadonászni ha látja a jeleket

Ügyeskedés: amit akar, azt eléri

Egyéb: folytatódik az egyre többször egymással való játék, ami persze általában sírásba torkollik valami véletlen vagy szándékos baleset folytán. Illetve azt is le kell írjam hogy van úgy hogy Simi a Világ Legjobb Kisgyereke, mert képes eljátszogatni, elmókolni akár egy teljes órát is egyedül. Már hogy ott van valahol az ember közelében, de tesz vesz, játszogat, pakol...

--------------------------

Zsófi

kb 92-es, de már van 104-es ruhája is kb 13 kg, 23-as láb és 48cm a fejkörfogata. Enni már velünk eszik. Napközben nem adok rá pelust, és nincs is baleset, hanem szépen szól. Aludni még kell, mert ugye MÉG MINDIG ESZIK ÉJJEL IS... de már nem igazán érdekel, hiszen kb Simivel egyszerre esznek éjjel, és különben is már nem sok van hátra ebből a cumisüveges korszakából. (Kezdek szentimentális lenni...) Nagyon cukin halad a Signing Time-al, most az ABC köti le, és elkezdett Duplózni. Épít, emberkékkel játszik. Nagyon belejött a szerepjátékba is.

Fel mert ülni lóra, és vezette néni száron. Elkezdett harcolni azért hogy egyedül ehessen. (Eddig nem engedtem neki.) Villával ügyes, kanállal még egy kicsit ügyetlen, de alakul.

Első egész dalok, mondókák: "ló, paci, paripa", "megy a gőzös" ...

Magánovit, vagy csanát keresünk épp, nagyon nagyon igényelné más gyerekek, más emberek társaságát.

süti beállítások módosítása