EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

kínzó kérdés

2011. november 05. - Mirwen

ki volt az a jó fej, humoros és cselekménydús életű _fiatal_ _lány_, aki ezt a blogot írta, mondjuk 2006-ban? Hol van, és miért nem találkoztunk mi még? ...már... ?

még mindig

nagyon lelkesen nyomom az új étrendet, eb kicsit már kidőlt mellőlem (értsd: nem tudja tartani, de tesz lépéseket azért az ügy érdekében).

Már kifosztottam az új Ázsia boltot - ami amúgy álleesősen szuper hely lett -, szerintem szinte az összes féle alternatív lisztem van itthon (gesztenye, kókusz, nyílgyökér, mandula...), hogy nehogy ez legyen akadály ha találok valami ínycsiklandó receptet. Bár nem tudom mit erőlködök, mert a múltkor sikerült végre egy ehető kenyeret sütni, de sajnos édességnek túl semmilyen, rendes kenyérnek viszont túl édes lett. szóval azt hiszem visszatérek a nyílgyökér lisztes első próbálkozásomhoz, eddig az volt a leginkább kenyérízű. Visszatérve a banánkenyérhez: nem eszem.

Azt hittem amúgy hogy megáll az élet köret/kenyér nélkül, de nem. sőt. Nem tudom meddig tart a lelkesedés, de örülök neki amíg van.

Mondjuk lehet hogy vissza kéne fogni a sok (saját sütésű liba)töpörtyű nassolást, meg a diót és aszalt meggyet, és akkor igazi diéta lenne, de amúgy vicces hogy még így is(!) mennek le a dekák...

ja, igen, magvakból is betáraztam: vettem fenyőmagot, pisztáciát, kesut, makadám diót, pekán diót, és persze török mogyorót, mandulát és diót. Ezek mind natúr, nem sózott, nem pörkölt. Rájöttem hogy utálom a kesut, kedvencem lenne a makadám (ha megengedhetnék a kóstoló 10dekás zacskón kívül többet) és a sima dió meg az egyik legjobb nassolnivaló, főleg aszalt meggyel. Tegnap kísérleteztem, és ffc után szabadon mikróban pirítottam egy kis adagot, és kiderült hogy a dióról lepereg utána a barna héja, és valami isteni a kissé átsült, hártya nélküli dió.

Szóval továbbra is: tojás, hús, zöldség és magvak, kevés gyümölcs, még kevesebb aszaltgyümölcs, sok víz (kéne, ha be tudnám tartani... grrr), egy kis sajt, és joghurt/kefír.

süti beállítások módosítása