EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

14. hónap

2012. február 01. - Mirwen

mivel az előző hónapban semmi változás nem történt, nem írtam hóösszefoglalót...


Adatok: most már tényleg le kellene mérni. valahol 9-10 kiló körül, és 86-os ruhákat hord, de már ráadom Zsófi kinőtt 92-es bodyjait is. lába úgy 19-20 lehet.

Alvás és napirend: egy alvás, de még ezt is képes megaludni Zsófi előtt, de azért általában már sikerül összeszinkronizálni. Anya örül.

együtt kelnek fel, legalábbis nem engedem Zsófit tovább aludni mint Simit, olyan 9-10 óra felé. Szép lassan mindenki átpelenkázódik, vagy pelenkátlanodik, átöltözés otthoni ruhákba, rétegesen, majd a reggeliztetés. Közben természetesen - szaranya!szaranya! - tévénézés: mesék (Shaun the sheep, Timmy Time, Wallace&Gromit, Pixarok, Disneyből az 1940-es Bambi, Ratatouille, Babies film, meg a Signing Time) aztán kis csendesidő jön anyukának: a két gyerek tévét néz, vagy játszanak. (mivel Simon még nem tud járni, nem megyek velük játszótérre).majd egyszercsak gyorsan ebédet kell csinálni, leginkább nulláról. Ha sokat és kiadósat ettek, későn reggelire, akkor általában előbb mennek lefeküdni, és alvás után van ebéd. Alvás úgy 2 felé Siminek 3 felé Zsófinak, de ez azért változó. Ez egy-egy tápi. Simi elég sokat tud már egyben aludni, ez jó. Felkelés után evés, de általában Simon ébred előbb, szóval etetem őt, majd jól elvan, lassan felkel Zsófi is, aztán általában már meg is jön eb, majd megyünk erre-arra. Mivel nem mentünk ki napközben a lakásból, igyekszem kárpótolni esténként: játszóházak, rohangálni hagyós bevásárlások, vendégség, vagy simán csak lemegyünk sétálni Zsófival.

Aztán este kilenckor fürdetés, Simi fél10 felé kb el is alszik, de Zsófi csak fél12 felé alszik el leghamarabb. szóval itt van az oka hogy miért alszanak sokáig. Kicsit kéne visszatolni, de annyit melózom esténként, hogy jobb nekem az ha ott sertepertél körülöttem még tovább egy kicsit, mintsem hogy hajnalban felébredjen, én meg zombuljak.

Evés: reggelire vagy cheerios van (Siminek hígított kókusztejjel), vagy bacon-ös tükörtojás általában

elég sokszor van délben vmi rizses egytálétel, ez a legjobb kompromisszum egy hatfogúval közös ebédben. De a paleo miatt sok hús, tojás van, meg még több zöldség és gyümölcs, szóval most örülök, mert szerintem sokkal több zöldség-gyümölcsöt esznek mint régebben.

persze szeretik a kölesgolyót és társait is, nem tiltom, csak igyekszem inkább nem azt adni ha van más is.

Simi szereti még a Gesztenye Marcit is, ami tej és glutén mentes túrórudi, csak gesztenyemasszából, és szerintem sokkal finomabb mint a túrórudi

bébiétel továbbra se megy, és mivel nem nőtt egy darab foga se már több mint féléve, elég sok megkötésünk van: se tejes nem lehet, se túl darabos... brrrr

Tápszer: Milupa Pepti 1. egyedül, és éjjel már nem mindig kér enni (bezzeg Zsófi)

Nagymozgás: négykézláb mászik. MÉG MINDIG. mondjuk legalább már ül rendesen. áll is, már nem kapaszkodva is, de menni, azt nem. mi meg raboskodhatunk itt a lakásban miatta.

Finommozgás: kisautózás nagyon megy. meg formabedobózás. meg montessori toronyépítés, meg egymásba beillesztés, kiszedés, meg kanalazás: valamibe bele, aztán szájba bele.

Fog: még mindig 6. sose lesz több foga?!?!?!?! najó, jön egy csücsköcske, ha nagyon mikroszkópozunk: alsó bal kettes.

Eü: még mindig képes fejre esni ha eldől. már nem dől annyit, de ha dől, nem csüccsen a fenekére, hanem loccsantja a fejét, bele a konyhakőbe például, ami miatt el is vittem Bethesdába röntgenre, mert akkor telt be a pohár. szerencsére semmi... (jaigen, előző hónapban viszont volt egy csúnya befulladása, akkor kékült meg minden, és három óránként 2 puff Ventolint kellett adni neki két napig...brrrr)

Beszéd: nagyon visítós, de amúgy cukin gagyarászik. mondja azt hogy "buuuu" ha bociról van szó

Bilitéma: -

Hordozás: Háti meitai, babakocsi.

Babajelek: szégyen, nem szégyen, még semmi. bár mintha látnék kezdeményeket: kutya, enni... ?

Ügyeskedés: minden madzagot, zsinórt, harisnyát (azaz hosszúkás tárgyat) a nyakába akar applikálni, táncolni kezdett zenére

Egyéb: bújós, kisfiú és második gyerek. ezek a címszavak. abszolút drámakirálynő tud lenni ha valami sérelem éri. illetve nagyon bír bújni, de amúgy ha minden oké, akkor viszont egy kisangyal: gagyarászva eljátszogat hosszan pl a kiskonyhában: pakolászik. vagy kisautózik. vagy akármi

--------------------------

Zsófi

98-as body a legkisebb ami rájön. 24-es lehet a lába, és úgy 13-13,5kg lehet. Enni már sokszor kéri hogy egyedül egyen, ha megtehetné csak "hosszút" enne örökkön örökké (smack ....) de amúgy rettenetesen cuki amikor leültetem a fotelba, az ölébe teszem a laptoppárnát, arra a kistányérját az ennivalójával, a kis evőeszközével, majd a nyakába kötök egy konyharuhát, és eszeget. Igen, ez is nagy változás: hogy kér, hogy éhes. hogy nem nekem kell tukmálni, hanem átkerült a kontroll hozzá.

napközben teljesen pelenkátlan már utazáshoz és vendégségbe is. Délutáni alvásnál is van hogy száraz marad - ha nem, az általában az én hibám: nem vettem le róla alvás után azonnal -. Még sokat eszik tápit is, jellemzően alvásokhoz igényli. ugyanígy igényli az ujját is, elég sokat cumizza, bár már felváltva: eddig csak a bal hüvelykujját szopta, most már bejött a jobb hüvelykujj is vészhelyzetekre. no meg a cumi amikor épp elirigyli Simitől. Meg kell neki a szőrimőri természetesen, de ez annnnyira alap, hogy nem is említem, illetve a hálózsák. nagy hálózsák rajongó, de én is az vagyok. szeretem hogy biztos nem takaróznak ki.

elkezdett énekelni. és jönnek vissza a belecsorgatott versek/mondókák is. meg mondja vissza a mesefilmek szövegeit is, amiket ugye angolul nézünk, szóval a múltkor is ilyennek lepett meg: "kamon, kamon!" mondta a Siminek. Visszakérdeztem hogy mivan? erre: "a kicsi Bambinak mondta a nagyszarvas". Szóval hogy "came on!" Ez például azért is mérföldkő, mert felfogta, és adaptálta. nem én magyaráztam el hogy mit jelent és mikor használjuk és hogy ejtjük ki, stb. hanem mindent ő .

Karácsonykor elmondta az első önálló versét is, miután Berci szerepelt egyet egy verssel. neki is nagyon kellett a produkció, úgyhogy felállt a pódiumra (villanyradiátor), és előadta feltartott mutatóujjal : "egy, kettő, három, négy, ÖT!". MEGZABÁLOM! (karácsonyi szava volt a "karafács" a karácsonyfára, ami annyira tetszett mindenkinek hogy nem javítottuk ki, hanem bevettük a mi szókészletünkbe inkább)

sokat gyurmázik, formákat szaggat ki. Gyöngyöket pakolászik, fűz, szerepjátszik,

Simivel iszonyatosan sokkal kedvesebb mint volt. már csak ritkán és nagy mérgességek közepedte van "megcsaplak!" vagy ellökés. amúgy nagyon tud aggódni érte. akár bőgésig is.

már tud eldöntendő kérdésre felelni - egy jó darabig az volt a válasz hogy "igen", viszont a "miért?" még mindig nem teljesen tiszta.

lépcsőn lefelé kézenfogva már váltott lábbal megy.

és iszonyú hisztirohamai vannak. nagyon nagyon nagyon nagyon nehéz kezelni ilyenkor őt is, és magunkat is. de asszem leginkább csak magamat. borzasztóan türelmetlen vagyok, pedig egy kis türelemmel szinte mindent át lehetne vészelni.

de azért sok a két gyerekkel itthon egy idő után, na... amikor nincs egy önálló gondolatod, egy egész mondatod, egy tiszta felsőd, és egy darab szabad perced sem, amit nem ők töltenek ki. (ha elmész egyedül otthonról, akkor is azon kattog az ember agya hogy vajon mi lehet velük)

Óvoda... lóg felettünk mint Damoklész kardja. nem tudom hova. nem tudom hogyan. és nagyon nagyon nincs kedvem elkezdeni megvívni ezt a szélmalomharchoz hasonló harcot.

bjutiblog, azaz direkt marketing ismét

kicsit hosszú, kicsit tömény, de nem tervezek mostanában ilyen posztot mégegyet, szóval belesűrítettem a mostani kedvenceimet.

még Prágában vettem egy NARS szemhéjpúder duót, a Mandchourie-t, amiről ezeket a képeket találtam a neten amik még talán a legjobban visszaadják azt a visszaadhatatlan arany-füst-kék színt és azt a matt sötétkéket amik teljesen másak a tégelyben mint utána felkenve a szemhéjon. (a linken van a csajnak a szemére is kenve a bal oldaliból, az is jó kép)

szóval el akartam adni, mert hogy úgysem tudom mikor és hova viselni, de a múlt héten elmentem farmergatyát vásárolni, és nem kaptam sötét színűt csak egy világosat, amit ugye nem akartam, de hazamentem, másnap felvettem, és nagyon örültem hogy mégis világos, mert leszarom hogy tél van és hogy ilyenkor sötét színű kéne (?), meg azt is leszarom hogy a sötét slankít, mert annyira jó volt a világos farmer, hogy az csak na. Ekkor jutott eszembe a szemhéjpúder is, hogy ott hentereg bontatlanul a fiókban, itt az idő kéket kenni, és valami csoda hogy milyen szép felkenve. mondjuk most leginkább az arany-kék füstöset használom, egy lehellet kékkel, és a szélére sok matt barna. ezt satírozom össze, és máris marha jól  néz ki egy világoskék farmerrel és sötétbarna vékony garbóval.

Tegnap feltettem az i-re a pontot a Bamboo Nail Spa-ban, amikor egy szép kék lakkot tetettem fel, a Suzy Says Feng Shui-t a Hong Kong kollekcióból. (a bamboo nail spa most az ajándék saját magamnak a süti és édesség nélküli életem kárpótlásaként. Mondjuk tegnap pont anyámmal mentem el, mert szülinapi ajándéknak ezt vettem neki)

úgyhogy most I'm feelin' blue, de a jó verzióban.

Ezenkívül még sztárolni akartam a Scholl lábápoló krémét, meg a csiszolóját, mert csodát tettek a lábammal, és tegnap is alig kellett utócsiszolni. tökéletes babasegg bőr a sarkakra otthon is!

és még akkor jöjjön egy másik szenzációs szerelmem a Bioré pórus-tapasz, amit meg még Londonban vettem - tankoltam fel belőle - két éve, és nem is tudom mi lesz velem nélküle ha elfogy. Rettenetes gusztustalan, de nagyon hatásos.

jaigen, meg mióta szőke (szőkébb) vagyok, a Müllerben kapható John Frieda Sheer Blonde kollekcióból használom a Go Blonder triót, gyakorlatilag szőkítő sampon, kondícionáló és egy pumpás spré a hajtövekre, azzal is nagyon meg vagyok elégedve, bár még csak kétszer használtam, nem tudom hogy sűrűn és sokat használva milyen lesz.

 

(meg utána a Paul Mitchell Super Skinny hajegyenesítő szérummal is)

meg kell említsem még a szempillaspirálom (Lancome Hypnose Doll Eyes), mert imádom hogy azon kívül hogy tökéletesen fed, hosszít, dúsít, még rózsaolaj illatú is. apróság, de abszolút love. ezelőtt ugye a Dior volt (Dior Show Black Out), az is jó volt, a sok Lancome után, de azért mégiscsak a Lancome az abszolút győztes nekem szempillafronton...

...és most belegondoltam  hogy még mi minden van amit megmutatnék mint kedvenc a make-up fronton hogy abba is hagyom. Vagy folytassam majd?

süti beállítások módosítása