most fejeztem be a sushigyártást. kicsit elszállt velem a ló - meg az elvonási tünetek... -, és sikerült két rúd (2*6db)* lazacosat, két rúd surimi, két rúd ecetes szilvásat, két rúd vöröskaviárosat és két rúd szardellásat csinálnom. az testvérek között is 60 darab. most hmmm... kell részletezzem? holnap is azt fogok ebédelni.
*: egy rúd az kb két centi vastag és 12centi hosszú, abból lesz 6 darab falatnyi maki sushi (mint itt
)volt még a hétvégén sokminden. Kajaügyileg a málna dominált, az egyértelmű, de vettünk sárgabarackot is, persze utána szedhettünk is volna, meg szedtünk ki földből aranysárga kis újkrumplikat is, isteni finom fajta. aztán grilleztem bébicukkínit, meg gombát amibe később mozzarella+cheddar+kevés chili került beleolvadásilag. volt ezenkívül még sok paradicsom meg joghurtos fokhagymás uborkasaláta, meg kaukázusi kefír. Jó dolog ez a nyár!
aztán már csak ilyen nyál részletek vannak, mint amikor a karomban elaludt eb egy éves kisunokaöccse, meg az Egri Bikavérfesztiválon andalgás poharakkal kézben; kistesóm házigyártású sushijainak kóstolása - istenire sikerültek! -, illetve egy lét nájt málnadzsem főzés, amikor is a kukta fültől fülig piros lekváros volt.