EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

bók

2007. július 06. - Mirwen

tegnap tízóra felé épp a Balaton utcában igyekeztem a bulira, amikor leszólított egy szembejövő srác:

-neharagudj, van 170 forintod?

végignéztem, az egyik kezében egy doboz marlboro, meg kulcsok meg mittudomén,  másik keze viszont már koszos az ott szorongatott két pénzérmétől:

-csak harminc forintom van, és még kéne 170 hogy 200 legyen...

hirtelen csak felrántottam a koldulókkal szembeni fásult mosolyt és ráztam a fejem, és már mentem is volna tovább, amikor valahogy végigfutott az agyamon hogy hogy is van ez: rendes ruha, ápolt, frissen borotvált arc, rendezett haj... közben viszont már léptem tovább, vitt a lendület.. a srác utánam kiálltott:

-nem vagyok koldus, csak pénz kéne!

bekattant hogy mi van ha igaz, úgyhogy visszakiabáltam:

-és mégis mire kéne a pénz?

közelebb jött, és rákezdett:

-az úgy volt hogy kaszinóban voltam, és elvesztettem harmincezer forintot. Budán lakok messze innen, és kétszáz forinttal megy a gép... és tényleg, utána megadom, megadom a telefonszámomat, és ötezer forintot fogok kapni, és akkor viszzahozom, és visszaadom neked amit adsz, tényleg, de most tényleg! ne nézz már koldusnak! ... stb

aztán kicsit elkezdtem vele vitatkozni hogy nehogymár kaszinózni adjak neki pénzt, amikor kiderült hogy mittoménmi. szerintem nem derült ki semmi, de addigra annyira csak azon járt az eszem hogy mi lenne ha ugyanígy megszorulnék, és AKÁRMI miatt kéne csak pár forint hogy mondjuk telefonáljak, és mindenki tetves koldusnak nézne csak, hogy elővettem a pénztárcám, és odaadtam neki két százast. Aztán én jobbra ő balra el, viszont még utánam kiabált:

-hű, hogy neked mekkora melleid vannak, anyám! ...Kilencvenesek? 

ehhh, a köszönöm is elég volt...

garázdálkodj okosan

eb hazament vidékre orvoshoz kiiratni magát holnapra, majd jön valamikor este. Lehet hogy nem is találkozunk, mert én meg este hivatalos vagyok SA búcsúbulijára, ahol KCs-vel meg a régi krumpliföldiekkel lesz még találka, és várhatóan/remélhetőleg jól eleresztjük egymás haját. Megyek is haza mindjárt hajatmosni. meg előtte cipőt nézni, meg esetleg gatyát hamár így szabadon eresztették a kecskét a káposztaföldön...

felújítás S02E04

A héten nyugi volt, csak a festők járkáltak a lakásban a nem-látványos ablakkeret mázolások ügyében.

nekem meg közben féloldali undoritiszem lett attól a barackszíntől a falakon, de annyira hogy már utálok odamenni, mert megint az a szín fog fogadni. meg szarul esik a kosz, meg az összevisszaság,égetnek a tátongó lyukak a falon, fáj látnom a félig feltépett undormány padlószőnyeget, viszket a lógó kábelezés és hányingerem lesz minden félkész dologtól.

szóval nyafogok. Csak kezdenének már azzal a glettel tisztelt jómunkásemerek!  

truth to be told

Sokminden történt, a címszavak valami olyasmik hogy pénteken phnb tanácsára bánkra mentünk tavat és jazzfesztiválnyitót nézni, meg hekket enni papírtányérról, műanyagszéken, almapaprikával meg kovászos uborkával. Szombaton ebékhez vidékre, vasárnap meg eb tesójának a gyerekének volt keresztelője. Amiről a végén elszöktem, mert fejfájásom lett a kis térbe zsúfolt 12 darab 5 év alatti kölöktől. Ez ilyenkor megnyugtat, és egy évre tuti elveszi a gyerek utáni vágyat. sőt.

Hőstett: a hatalmas szülői és másnapi keresztelői traktát a pénteki hekkeléssel együttvéve is úgy átvészeltem hogy a végén súlycsökkenést regisztrálhattam. ehhem. 

Mostanában kicsit nyomi vagyok, mert meleg van, meg mert eb beteg. Emberek, hogy egy pasi mennyire elviselhetetlen tud lenni ha beteg, arra nincs szó. Egy szál trikóban bicajozni leizzadásig, éjszakai hűvösben : vegyél fel valamit! : nem-nemkell! Hidegben nem betakarózni : légyszives használd ezt a melegebb takarót! : neeem! Esti hűvösben kint a kertben : vegyél fel pulcsit : nem fázom!  de legalább ezt a zoknit, mert megfázol! : nem fázom, és nem veszek zoknit!

aztán kapar a torok és jönnek a KÖHHH-KÖHHH, és haldoklunk. 36,3! Ülőfürdő hosszan, majd köptető, meg neocitran, betakarózva, szénné izzadva, halálos kór emészti. De ez még mind hagyján, de hozzá a nyúlós-nyálas-nyegleség, meg elesettség. Coldrex betárazva, bérescseppek cseppennek, és persze az útra meg Sztrepszilsz.

nemmegy ez nekem.  tudom hogy azért vagyok hogy ilyenkor babusgatni meg takargatni, de valahogy ez az egy dolog nem megy. Hogy akkor nem veszi fel a pulcsit, én meg utána ne rángassam meg most hogy szedje már össze magát. ...és különben se egye fel az őszi gyógyszerkészletet.

erghhhhrrr. köszönöm, leültem. 

süti beállítások módosítása