EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

30 éves lettem én

2007. november 01. - Mirwen

meglepetés-e költemény minden nap ajándék.

vacsi

tegnapi kaja, tesztelendő a wok-lángot a gázfőzőlapon.

felső sor balról jobbra: shiitake, fokhagyma, gyömbér, uborka, fehérretek, pritaminpaprika, újhagyma. Lent: kínaikel (csak a fele kell), laskagomba, kés, újhagyma még egészben, ebből díszítésnek ment egy kevés a végén. A képről lemaradt: bambuszrügy. Amit még akartam, de nem volt csak egykilós kiszerelés: szójababcsíra.

kommentből idemásolom, hátha érdekel mást is:vegetable stir-fry ahogy az angol mondaná, ilyen wokon kis olaj, majd kábé minden bele, és keverget nagy lángon, felönt kis levesalappal, szójaszósszal, erőspistával, ami van otthon, amit szeretne az ember, és hirtelen megrottyant, de vigyázva hogy ne főjenek meg a hozzávalók, mert csak roppanva finom a kínai kel is, meg a többi is. Hozzá köretnek rizs.

budapest, te csodás!

nos, azért egyet kell értsek dreamdancerrel, hogy merőben fantasztikus érzés az hogy hétfőn este félnyolckor kitalálom hogy akkor én most akarom megcsinálni a kkakdugi-t amit tervezek már egy ideje (daikon (jégcsapretek) kimchi), de kéne hozzá mustár levél, meg jódozatlan só, esetleg egy frissebb gyömbér mint ami itthon van, és nem ártana koreai chili por sem, amikoris kabátcipő fel, és lerohanok a culinarisba, ami most megszámoltam, 88 lépés háztól házig. Remek!

aztánpersze majd mégiscsak holnap reggel állok neki, mert asszem nem sokat tudnék aludni egy teljes fej megpucolt zúzott fokhagyma után...

süti beállítások módosítása