EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

kirohanás

2008. február 05. - Mirwen

Most olvastam teodoránál hogy van ez a meddőséges felmérés. Persze kitöltöttem. de ide is bemásolom azt ami már egy ideje kavarog bennem, de ott fogalmaztam meg először:

...

Mit gondol, melyek a legjellemzőbb rizikótényezők az EMBEREKNÉL ÁLTALÁBAN a meddőséggel kapcsolatban? Mit gondol, milyen okok akadályozhatják az EMBEREKNÉL ÁLTALÁBAN azt, hogy gyermekük szülessen?

...két elvesztett terhesség után kicsit megtorpantam hogy van-e értelme harcolni akár az immunológiai támogatásig is a terhességnél, holott valószínű azért nem lehet gyereke annak aki meddő mert valami eleve nem jó, és azt ne örökítse tovább. Manapság viszont életben marad és szaporodik boldog-boldogtalan, a természetes szelekciót felülírjuk, kismedencéjű nők nem halnak bele a szülésbe, kevés spermájú pasik gyártják sorban a gyerekeket. Halmozzuk a hátrányokat ezerrel, és közben csodálkozunk hogy egyre nehezebben jön össze. Mindehez jön még egy sor dolog, kezdve a "sima" környezetszennyezéstől: a szmog, por, az egészségtelen táplálkozás az adalékanyagokkal, tartósítószerekkel, stb, és az indirekt mérgezés: a csapvizek, vágóállatok hormontartalma. stb.
katasztrófa.

ha végképp nem megy, akkor fogadjuk el hogy nem mindenkinek adatik gyerek, ez nem 10 deka párizsi amit rendelhetünk a pultnál bármikor....

... most untam meg. nincs értelme mert csak rágörcsöl az ember, és nem is biztos hogy jó az ha megerőszakoljuk a természetet. Hol lehet a határ a modern orvostudományba vetett bizalom és a gyerek-készítés-önzése között?

 

--------

disclaimer: A fenti szövegeléseim leginkább az adott lelkiállapotom tükrözi leginkább, ami a "magasról leszarom mostmár" és az "úgyis mindjárt vége a világnak" között mozog. Itt egy sötét jövőkép egyik részletét domborítottam ki, amit ez a természetes-szelekciónélküliség rejt magában. Úgyis a csótányok fognak túlélni minket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr185664573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása