EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

laptop

2008. június 22. - Mirwen

Még péntekenírtam egy másik bejegyzést, de úgy tűnik, elbaltáztam a mentést, a lényeg hogy elveszett, én meg ilyenkor az önutálaton kívül még lusta is vagyok, úgyhogy majd most próbálom bepótolni a dolgot.

A lényege a dolognak, hogy nemsokára egy kis kölcsönkihelyezésemből visszafizetés várható, úgyhogy pénz áll a házhoz, ezt meg most a leginkább hirtelen egy notebook-ra költeném el. Namármost notebookból annyi féle van mint csillag az égen, úgyhogy a döntés igencsak nehéz. Mire is használnám? leginkább otthon netezni meg HD filmeket nézni, ugyanis van ez a kafa 24"-os monitorunk, ami a tv-tuner kártya segítségével tévéként is funkcionál, de fotelből, kávéasztalra dőlve netezni az nem épp fun. Igaz nem is erre terveztük, szóval csak ne legyek mérges saját magamra. Elvileg van a másik szobában egy gép, szépen asztalon, székkel, stb, de az meg olyan izé, hogy most akkor önként kell egy kis netezésért szobafogságot vállalni, ahelyett hogy a net jönne el hozzám, ugye. A HD filmnézés meg azért fontos, mert a mostani gép már nem a legújabb gépsárkány, és nos, szaggat szegény amikor a HD filmekről van szó, tehát valahogy úgy képzeltem el, hogy a nagymonitorra (meg az 5.1-re) kivezetni a film jelét.

Magyarán mi az amire szükségem van? Egy minimum dual core-os procis belső (ami mostanában már nem is nagy kihívás), a többi szinte mindegy is. Szeretem még azt ha a laptop kijelzője matt - most valami hülye új trend miatt a kijelzőket fényesre csinálják, amitől használhatatlan volt pl tesóméké is a kertben, bár tükörnek nem utolsó -, legyen rajta mindenféle ki- meg bemenet, nem árt egy beépített webcam sem, bár még mindig jobban szeretek gépelni mint élőszóban beszélni, de azért haladjunk a korral, ezenkívül tetszett még az is amikor a numpad is külön volt a billentyűzeten, de erről már többen lebeszéltek. Legyen könnyű, mert igaz, nem sokat viszem el otthonról, de ne kelljen hezitálnom a súlya miatt, és  úgy 100-200 bruttó közötti ár. Kijelzőméret is fontos, az eee féle 7" az a nevetséges kategória, akkor már ott a telefonom... viszont a többi 12" környéki kis gép meg átesett a ló túlsó oldalára, és olyan drága hogy röhej. Akkor meg legyen inkább 15" valamennyi, és kész...

Összegezve tehát, a lényeg az hogy hogy néz ki. mert ilyen majom vagyok, és nem hat meg pl egy IBM Thinkpad, ami lehet hogy iszonyatjó - ez van a munkahelyen a főnököknek - de úgy néznek ki mint az általános isiben a számítógép szakkörröl ittmaradt rémségek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr695664682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása