Meske kérésére a túrótorta:
Elivleg úgy kaptam hogy ez a New York cheescake, de a nagy szakácskönyvem szerint nem sok köze van hozzá. Az pl. sütés nélkül készül, és vagy öt tábla fehércsoki van benne...
Hozzávalók:
"tészta":
15 dkg édes keksz (háztartási keksz tökéletes)
5 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj
ezeket ledarálni - én először összetörtem klopfolóval, majd botturmixxal egyneműsítettem. Borzalom volt, jobban jár az akinek van zárt turmix jellegű gépe. Ilyen morzsalékos akármi lesz. Ezt a kipapírozott tortaforma aljába nyomkodjuk, és 170 fokor sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, azaz összeszárítjuk csak kb.
"trutyi":
50 dkg tejszínes krémsajt (mascarpone)
50 dkg tehéntúró
18 dkg cukor
3 ek liszt
ezeket összedolgozzuk alaposan. Az a legjobb ha átpasszírozzuk a túrót, akkor nem maradnak olyan kis túrógöbök a masszában. Minél homogénebb legyen. Majd egyesével hozzáadunk:
4 tojás
mindegyik után alaposan elkever
2,5 dl tejföl
2 tk vaníliakivonat
Mégegyszer összedolgozzuk a masszát, majd rácsorgatjuk a morzsalékos alapra, és be a sütőbe 50-60 percre. Így néz ki ha nem sütjük eléggé meg (50 percnél kivettem, és még folyós volt a közepe, ezért beesett, de finomnak nagyon finom volt így is)
Amúgy a legeslegfinomabb ha a csatos formában hagyjuk kihűlni, majd be a hűtőbe - vagy ilyen időben mi kint tartjuk az erkélyen - és csak úgy 6-8 óra múlva esszük.