EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

Túrótorta

2009. január 14. - Mirwen

Meske kérésére a túrótorta:

Elivleg úgy kaptam hogy ez a New York cheescake, de a nagy szakácskönyvem szerint nem sok köze van hozzá. Az pl. sütés nélkül készül, és vagy öt tábla fehércsoki van benne...

Hozzávalók:

"tészta":

15 dkg édes keksz (háztartási keksz tökéletes)

5 dkg cukor

6 dkg olvasztott vaj

ezeket ledarálni - én először összetörtem klopfolóval, majd botturmixxal egyneműsítettem. Borzalom volt, jobban jár az akinek van zárt turmix jellegű gépe. Ilyen morzsalékos akármi lesz. Ezt a kipapírozott tortaforma aljába nyomkodjuk, és 170 fokor sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, azaz összeszárítjuk csak kb.

"trutyi":

50 dkg tejszínes krémsajt (mascarpone)

50 dkg tehéntúró

18 dkg cukor

3 ek liszt

ezeket összedolgozzuk alaposan. Az a legjobb ha átpasszírozzuk a túrót, akkor nem maradnak olyan kis túrógöbök a masszában. Minél homogénebb legyen. Majd egyesével hozzáadunk:

4 tojás

mindegyik után alaposan elkever

2,5 dl tejföl

2 tk vaníliakivonat

Mégegyszer összedolgozzuk a masszát, majd rácsorgatjuk a morzsalékos alapra, és be a sütőbe 50-60 percre. Így néz ki ha nem sütjük eléggé meg (50 percnél kivettem, és még folyós volt a közepe, ezért beesett, de finomnak nagyon finom volt így is)

Amúgy a legeslegfinomabb ha a csatos formában hagyjuk kihűlni, majd be a hűtőbe - vagy ilyen időben mi kint tartjuk az erkélyen - és csak úgy 6-8 óra múlva esszük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr315664883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása