EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

timetravel

2010. július 25. - Mirwen

mondjuk a fél karom odaadnám ha visszamehetnék az időben, és

kert

az még nincs, viszont épült tőlünk nem messze egy új játszótér, szóval most még jobban eloszlik a gyereksereg, azaz nincs tömeg. Meg ez nem olyan fenszi mint a máltai, mert nincs vízpermet, meg kút, meg játszószoba meg vécé, de árnyékos, vadiúj és mint mondtam: nincs tömeg. Délben, mikor megyünk, konkrétan pár gyerek van még anyukástól, úgyhogy most már csak oda megyünk, és teljesen otthonos érzések kerítenek hatalmukba. A nagy fák, a tiszta friss tengerparti homok, mezítlábazás, hintázás.

Persze saját kert, meg hozzá nagy kertesház, az a tuti, de úgy érzem hogy az adott szituációnkból ki tudom hozni a maximumot, ami megnyugtat. Mennyivel sittesebb helyen is lakhatnánk, sokkal rosszabb körülmények között, stb.

Ez a mostani egy állomás csak, de abból legalább egy jófajta.

17. hónap

megkésve bár, de törve nem


Adatok: kb 9,4kg, hosszat nem tudok, de nekem nyurgának tűnik. Most egy 20-as szandál van rajta nonstop, de még kicsit nagy, de nem baj, majd belenő.

Alváseste 10 körül alvás, hajnal 1-kor etetés, reggel 5-kor etetés, majd 9-10 felé kelés.

nappal: napi egy alvás, kb du. 1-től 3-ig, vagy 2-től 4ig. Majdnem mindig pont két órát alszik. Kocsiban még mindig bealszik hosszabb távon, de most már ha későn indulunk mondjuk balatonról vissza, akkor este át lehet tenni utána az ágyába, és folytatja az alvást.

Napirend: átlagolok. 9:30 felé kelés, itthon teszünk veszünk, általában reggeli a tévé előtt egy 180grammos gyümölcspép (pl alma-mangó-répa), majd játszótér. Aztán 1 felé hazajövünk, ebéd egy nagy zöldséges-húsos junior kaja, még olvasunk, játszunk kicsit, majd fél2-2 felé alvás. Két óra. Utána mostanában játék kicsit, és jön eb, akivel meg kocsiba ülünk, és irány a Balaton, csobbanunk kettő-hármat, eszünk főtt kukoricát, barackot vagy lángost, és kb 8-9 felé indulunk haza. 9-fél10 felé bealszik a kocsiba, de most már amikor hazaérünk, egy gyors pelenka és ruhacsere után be lehet tenni az ágyába, és alszik tovább.

Evés: a tápszer: próbálom lefekvéskor is adni neki, azt legalább már megissza önállóan, úgy 150ml este, de még kétszer, vagy ha szomjas (a hőgutától) akkor háromszor is eszik éjjel.

más kaja: reneszánszukat élik az üveges junior kaják, mivel szinte rendeződni látszódik az evőkéje, azaz inkább az anyukája belátta hogy hosszabb szünet kell két kaja között, és akkor szépen eszik, de amúgy most már tényleg szinte mindent, reggelire párszor már például Cheerios-t tejjel. de a múltkor például a nagyszemű görög olivabogyó csúszott nagyon.

Nagymozgás: nagyon ügyes, fürge mint a csík. Ebből adódóan meg is jelent az első igazi plezúr a térdén. Hintázik a nagyhintában kapaszkodva mint a nagyok.

Finommozgás: buborékfóliát pukkaszt, (nagyméretű) gyöngyöt fűz, gyurmázik (sündisznó, és tépés), rajzolni még mindig vállból, favonatsineket illeszt az illesztékénél össze, puzzle-t kirak (ez így ebben a formában kissé túlzó, hiszen arról az 1(!)db-os puzzleról van szó. szmájli)

Fog: továbbra is 16 darab

Eü: egy rejtélyes 39,5°C-os  láz most is volt egyszer, meg takonyfolyás, de szerencsére csak ennyi.

Beszéd: általában egy-egy szótag az adott szóból. BIBIII (seb), mé(g), (au)tó, ke(ksz), (gy)ekek, bá(csi), bu(sz), (h)inta, Be(rci), v(íz), kaka (ez pisire is), stbstb

Bili: textilpelenkát újra bevetettük most hogy megérkeztek a csomagban a méretének megfelelő külsők. Ezenkívül nagyon sokat van pelenka nélkül, és látszik hogy tök tisztában van vele hogy most pisilni fog (esetek 80%ban le is guggol hozzá), csak azzal nem, hogy azt hova kéne megtennie.

Hordozás: kipróbáltam az onbu-t, ami olyan mint az én mei-tai-om, csak nem derékon kötődik, hanem vállon, mint egy hátizsák, hogy hátha jobb lesz az pocakosan, de nem jött be, úgyhogy marad a hátibaba. Illetve ezen kívül elhoztam tesómtól a babakocsinkat, egyszer elmentem vele a játszótérre, és köszönöm, de ez nem nekem való. Hazaúton fogalmazódott meg bennem hogy olyan nekem babakocsizni, mint túrázni menni úgy hogy a hátizsák helyett egy talicskában tolod magad előtt a cuccot.

Babajelek: újak: nap, vonat, keksz, bogár, eső, nagypapa, virág, inni, felhő, állj!, menj!, víz

Egyéb: szeret kukucskálni úgy hogy ő kezdeményezi, szeret lubickolni a vízben, egész ügyes kis kutyaúszó, de persze csak kézben tartva (nincs karúszónk vagy úszógumink), még mindig mérhetetlenül barátságos mindenkivel, ami néha nem túl jó, a múltkor például egy nénit használt fel a szökési kísérletéhez, mert tőlem elfutni azt tud, de a lépcsőn lefelé már elkélt a segítség.

És a hónap képekben

süti beállítások módosítása