EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

építkezés vagy sem

2011. január 13. - Mirwen

ez itt a kérdés.

Ugyanis nem is olyan rég még teljesen meg voltunk róla győződve hogy építkezünk, azóta viszont elbizonytalanodtunk.

lássuk a listát:

PRO:

- A TELEK! csupa nagybetűkkel, hát micsoda szuper hely??

- DNY-i panorámás, pont ahogy szerettem volna,

- természetvédelmi táj körben, jó levegő, őzek, ... estébé

- enyhén lejtős, hogy izgalmas építészeti megoldást lehessen rá tervezni

- a lakóközösség összetartó és aktív, (már több mint egy éve nézzük a telket, azóta volt idő körbejárni a dolgokat)

- KERT, saját ház, helyiségek úgy kialakítva ahogy azt mi szeretnénk, stb, ezt talán nem is kell ecsetelni hogy miért jó egy kertesház.

- építkezésnél a kivitelező cég megbízható (ismerős) úgyhogy nem kell attól félni hogy széjjellopnak mindent (fő ok amúgy hogy az ember miért ne építkezzen)

- az egész Garancstető építészeti szabályozási terve nagyon szimpatikus, nem kell elgettósodástól félni, mert van minimum telekméret, és viszonylag kicsi a százalékos beépíthetőség (ellenben mondjuk szegény tesóméknál, ahol minden négyzetcenti telken 12 lakásos társasházakat húztak fel úgy, hogy olyan közel vannak egymáshoz a nagy hodály istállók, hogy az egyik ablakból át lehet nyúlni a szomszéd ablakába)

-

 

KONTRA:

- messze van, eléggé izolált még a falutól is

- a nagy szintkülönbség (előző pont) miatt gyalog nem is lehet még a faluig se elmenni, legalábbis nem túl humánus, fogalmazzunk így

- ingázás

- és ami a legnagyobb fejtörést okozza: gyerek hova jár ovi/suli/középiskola stb. csak egy példa: Ismerősnél is fél6-kor kel a gyerek, hogy elérje a hat órási vonatot hogy beérjen a gimibe első órára. Nagy kicseszés ez gyerekként. meg még egy: itt még a falubeli iskolába se tudna gyalog elmenni, bárhova megyünk kocsival kéne vinni, nagy kicseszés ez szülőként (én is egyedül mentem suliba annó, és pl itt ahol most lakunk kábé bölcsődétől gimiig minden van úgy 5 perces sétatávon belül. Több is...)

- egy kertesház fenntartása mindig sokkal drágább mint egy lakásé, kert, külső munkák, stb...

-

-----------------

nem végleges a lista, most hirtelen ennyit szedtem össze, még szerintem folyamatosan bővítem ahogy eszembe jut majd valami.

 

nos ez van, hogy egyrészről őrültség oda kimenni a halálfaszára, másrészről meg őrültség itt rohadni a panelban. A telekvásárlás-építkezés az amit anyagilag meg tudnánk oldani, mert nem egy összegben követeli meg a pénzt, hanem apránként. Ha egy összegben lenne, akkor merülhetne csak fel valami bp-en belüli lakás, de ugye nem merül fel...

meg ugye mire felépülne a ház, addigra jószerével Zsófi iskolás lenne, én is mennék vissza dolgozni, magyarul pont akkor költöznénk KI, mikor mindenkinek bent a városban lenne a helye.

ugyanakkor KERTESHÁZ, emberek, hát kell azt magyarázni??

ehhh, sehogy sem jó ez :-(

ráadásul ez a "szar" panel ahol most lakunk, amúgy a városi élet legtöbb kényelmi funkcióját magas színvonalon hozza, úgymint: közelben MINDEN infrastruktúra (bolt, gyógyszertár, bölcsi/ovi/suli, orvos, posta) 5 percre gyalogosan, kórház 15 percre, busz, villamos, éjszakai járat a szájunkban, játszóterEK, művelődési központok/lehetőségek. Culinaris a ház végénél, ezt külön fontos megjegyeznem.

mondjuk azt is hozzá kell tennem hogy pl vásárolni mindig kocsival megyünk pl budaörsre teszkóba, vagy vecsésre müllerbe, szóval a kocsival bevásárlás nem lenne új dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr325665283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása