EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

4. hónap

2011. március 30. - Mirwen

Adatok: tegnap előtt 6720 gramm, kb 64 cm. EGY KILÓT hízott a hónap alatt, ilyen tömény mokány kis srác (csak viszonyításképp: Zsófi 8 hónaposan volt ennyi...). 68-as ruhákat hord, amiket rendesen kitölt testben. 3-as pelenka pempörszből, és S-es pelus Bambinomio-ból.

Alvás és napirend: napközben fent van, elalszik, alszik, eljátszogat, gőgicsél, vagy rosszallásának ad hangot hogy nem szórakoztatjuk. Napirend Zsófié mellett alakul. valahogy úgy hogy reggel 8 felé ébred, eszik, aztán ébren, majd visszaalszik, aztán felveszem, mert indulunk játszótérre, ott rajtam nézelődik egy darabig, majd bekómál. Szerintem ez nem igazi alvás, mert utána tud jót aludni. Szóval hazaérünk úgy du.1 felé, eszik azonnal ahogy megérkeztünk, és elvan amíg Zsófit lerendezem, majd ha szerencsés vagyok, akkor egyszerre alszanak délután. 5 felé eszik megint elvan, megyünk erre-arra, hol alszik, hol nem, de itt inkább már kézibaba, a következő fix pont az este: fürdetés, etetés és utána ágyba letevés, és csendben cumizgatva elalvás, amíg én mellette ülök és tab-ozok a sötétben. néha kell még igazítani a cumit, de alapvetően megy már a cumizás. Szóval esti bömböldés időszak VÉGE! HURRÁ!

nagyot alszik, tegnap pl háromnegyed 10-kor evett, aztán csak másnap reggel fél nyolckor kelt enni.... döbbenet. ennyit még én se aludtam egy huzamban, nemhogy Zsófi (aki még mindig eszik éjjel ugye). De ha ébred is enni alvás közben, akkor gyönyörűen csak eszik egy nagyot, és már alszik is, egy kis röfögés múlva.

Evés: négyórázik nappal, de ha túl keveset (pl 100) evett egy etetéskor, akkor utána persze nem várjuk ki a négy órát, meg ugye amúgy a négy óra is rugalmasan értelmezett. Úgy 140-200(!!!) miliket. Kb 5x eszik egy nap. (szeretném kiemelni hogy Zsófi még mostanában sem mindig issza meg a 200 mili tápját...)

Tápszer: Milupa 1-es.

Más kaja: elvileg ugye most lehetne majd elkezdeni a hozzátáplálást, de se kedvem, se energiám hozzá, most hogy végre ilyen szépen beállt. Asszem inkább megvárom az idénygyümölcsöket.

Nagymozgás: rúgkapál mint az őrült, hason rövid ideig kitámaszt. szépen fel lehet húzni ülésbe, és nagyon szereti. Sokat tornázunk.

Finommozgás: hüvelykujjszopás, de nem főáramlat, mert cumizik, de már nagyon ügyesen csinálja. Kétkézzel megmarkol amit csak tud, és tömi a szájába: rongy, takaró, pelus, játék.

Fog: -

Eü: talán egy hányós-fosós-LIGHT-ot sikerült benyalnunk hó közepén, mert senki más nem kapta el, és ő is csak sokat kakilt. Rendes esetben amúgy napi, vagy kétnapi egy az adagja, most meg majdnem minden etetéskor telerottyantotta a gatyát, és kicsit bűzösebb is volt, de ugyanolyan sárga.

a végére a feneke fel is adta: kipirosodott, majd levált a felső hámréteg, és nedvedzett majd vérzett, úgyhogy kétszer voltunk házidokinál brómos ecsetelőztetni, ami mint egy csodaszer meggyógyította, és most egy vmi "százéves popsikrém"-et kell használnunk. ezt úgy keverték ki receptre a patikában.

Járunk heti egy gyógytornára a Budai Gyerekkórházba, mert csípőszűrésen fentakadt Simi a nyakával. szóval hogy ferde és hogy tornáztatjuk-e. aztán a gyógytornász csaj meg mondta hogy feszes meg féloldalas.

meg járunk heti egy dévényre, azaz hogy hozzánk jár házhoz egy kedves gyógytornásznő, és ő is morzsolja, masszírozza Simit, mert egymerő görcs az egész gyerek.

Beszéd: nagyszabású hangos "heőőő" meg "gőőő"

Bilitéma: mosthatópelus nappalra, pempörsz estére.

Hordozás: erszény és rugalmaskendő. no meg autósülés. várom a jó időt meg hogy nőjön még a gyerek mert már nagyon tenném hátra.

Ügyeskedés: játszik a játszószőnyeg játékaival, öklével. Tekintettel követ rendületlenül.

Egyéb: iszonyú nagy könnyebbség hogy nincs már olyan sok kontrollálatlan bőgés, hanem sokkal inkább valamiért bőg csak, azt meg az eseten jó részében orvosolni tudjuk. Ha jól vettem észre, elég frontérzékeny, és néha azért még a hasa is tud fájni, de nem redszeres.

ha minden klappol, akkor viszont egy földre szállt angyal - biztos most kiabálom el -, és egész könnyen lehet beidomulni vele az életbe, Zsófi ritmusába, a mi napunkba. Nagy haverság lesz Zsófival, én már látom, de legalábbis most is azonnal elhallgat ha ott tesz-vesz Zsófi körülötte, és csak néz, csak néz.

És a hónap képekben (Zsófi 24-25 hónapos, Simi meg 4)

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr255665321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása