EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

kaja

2011. október 17. - Mirwen

kemény egy hete csinálom az új "diétát", ami persze nem diéta, hanem inkább másfajta kajálás, hiszen melyik diétába fér bele a libatöpörtyű? szmájli.

szóval most már harmadik helyről jött felém hasonló nézet, először a (terhességi) cukros diéta, aztán zimonyi féle okfejtegetések, végül pedig egy pár amerikai paleo oldal lapozgatása (nem a Szendi féle mert az nem szimpi). és persze Simi tejmentes diétája is segítség volt: hogy nem a világ vége egy két dologról lemondani, illetve szinte minden helyettesíthető

ami a legnagyobb örömöm és segítségem, hogy eb is mellém állt, együtt sokkal jobb, könnyebb. Nem gondoltam volna hogy megteszi, hatalmas lépés neki. borzasztó öröm nekem.

szóval ilyen útmutatók mentén igyekszünk most tervezni magunknak, gyerekek persze nem érintettek, csak részletekben:

nincs cukor (én még az egyéb cukrokat se nagyon preferálom, szóval nem fogok xilitet venni, max egy-egy canderel néha-néha egy tejeskávéba (erről terhesség alatt leszoktam, előtte tk addikt voltam) mi mézet is ritkán használunk, de régebben se nagyon)

nincs gabona semmilyen formában

az ortodox paleo szerinti tiltólistás tejet nem tudom kiiktatni, pedig nem lennék ellene, mert személy szerint nagyon nem szeretem hogy mennyi gyógyszer lehet benne. Ellenőrzött - aka:saját - tehén tejét még ok, de a nagyüzemitől irtózom. De ez is ilyen kirakat irtózás, hiszen a sajt meg a gyengém, arról nehezen mondanék le.

Elvileg krumpli, hüvelyesek és ugye rizs se lehetne, de ezt már nem tudnám eladni ebnek, szóval maradnak. Én krumplit megpróbálok nem enni, de hüvelyesek maradnak, rizs is, főleg sushi formában, ugye. mwhahaha.

Nagyon szeretem hogy nincs gabona, mert előtte tésztán, kenyereken, szendvicsen, péksütin éltünk, és ettől már hülyét kaptam, mert ugye ötletem nem volt más, ezek gyorsan elérhető/megszerezhető/elkészíthető dolgok.

Nagyon szeretem még hogy most a kenyér helyett zöldséget eszem - paradicsom, paprika; sokkal többet mint eddig bármikor.

És hogy vannak alternatívák. Kenyérhelyettesítőnek pl ezt a nyílgyökér "kenyeret" csináltam, meglepően ehető a végeredmény ellentétben azzal hogy mit vizionáltam mikor megláttam a receptet, de persze nem egy friss vekni roppanós héjú fehér kenyér. Nem is fogy olyan ütemben, hiszen nem ezzel eszünk mindent, hanem arra van, ha nagyon hiányozna valami kenyérféle, akkor van hova nyúlni. Mert ahogy Livi is megmondta, a szénhidrát rettentő függőséget okoz. tényleg.

édességnek meg ilyen Larabar szerűket csinálok: egy marék datolya és egy marék dió/kesu összemixelve. Múltkor pl tettem bele egy kiskanál holland kakaóport, és voila: csokis édesség. Ebből se fogy sok, nem táblás boci fehércsoki (gyengém), de megintcsak a tudat, a placebo: ha édességre vágyom: az is van. (de most van a fejemben egy banán-mandula-alma kombó, ami tuti finom lehet) eb a natúr joghurtba gyümölcsöket teszünk édességet szereti.

amúgy még az a lényege hogy ne feldolgozott kaját együnk, hanem lehetőleg mi készítsük.

hogy miket eszünk/eszek kb? :sok tojás (mind anyáméktól, mint anyóséktól van saját), hús (próbálok nem disznóhúst enni, engem az taszít, pedig az lenne anyóséktól saját vágás), zöldségek (koktélparadicsom és kápiapaprika a barátom). hétvégén csináltunk zöldséglevest, tettem bele Zsófi miatt rizstésztát, de pl nem kívántam. csodák csodája. vagy kezdeti lelkesedés, nemtudom, de mindegy is. Aztán rakott kel eb módra: kínai kelből csináljuk, pici főtt sonka kockákkal, édes annás tejföllel és rizzsel. De ma pl libacomb lesz gombával és sült paprikával.

amúgy eb megjegyezte hogy jó hogy pont ősszel fogunk neki, amikor egyre drágábbak lesznek a gyümölcsök. de nem bánom, mert minden nap nyeremény, amikor nem eszünk kakaóscsigát. most így fogom fel.

a következő lépés nekem: étkezési só visszaszorítás. nna, ez lesz a nemsemmi feladat.

Háztéma

szóval az van, hogy készen vannak az építész tervek, viszonylag rövid idő alatt kiforrott hogy mi az ami jó, hiszen elég konkrét elképzeléseink voltak nekünk is és az építésznek is, ezeket ütköztettük, és az esetek többségében konszenzus született. Kompromisszum leginkább az anyagiak miatt. mondjuk az is akadt bőven sajnos, hiszen nem kolbászból van a kerítés. abszolút minimál költségvetésből akartuk a legtöbbet kihozni, szerintem sikerült is. Valahogy babonából nem merek képeket mutatni.

Viszont a gazdasági helyzet, meg a munkaügyi kilátástalanság - az embert kb bármikor kirúghatják -, illetve a hitelek meg ilyesmik miatt most parkolópályán van az egész. Ha nyerünk a lottón, akkor belekezdünk, addig marad a III.kerület. Amit igazából nagyon szeretek, csak ne lenne panel, a köcsög lakóival, akik pl nem szavazták meg a panelfelújítós programot se, meg a sok white trash ill norvég akik egész nyáron itt piknikeznek ricsajozva a ház előtt.

de még szerencse hogy ez van, mert különben nem is akarnánk elköltözni. ez persze csak önálltatás, hiszen perszehogy jó lenne kertesházban, de azért nagyon jó ilyen jól felszerelt városrészben, jó közlekedéssel lakni ám.

süti beállítások módosítása