EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

vasárnap

2011. február 20. - Mirwen

egyszerre több dolog is volt: jöttek anyósék gyerekekre felvigyázni hogy egy kis kimenőt kapjunk. ez volt eddig az első ilyen (bp-en, meg két gyerek), de egész jól alakult, úgyhogy lehet hogy lesz még.

aztán felvetettem hogy ha már úgyis 4+2 fős apartmant bérlünk, akkor nem jönnének-e el ők is, és akkor rögtön nem fájna a sóher szívem az üres ágyak láttán, lenne bébiszitterünk, akik nem mellesleg repesnének a gondolattól hogy unokázhatnak, no meg már régóta szerettek volna téli ausztriát látni. Bevállalóssági faktorunk meredeken zuhant ugyan, de milyen jó már hogy így még akár tényleg tudunk majd síelni is akár. (ha lesz hó, ha lesz felszerelés, és ha nem szarom már megint össze magam a pálya tetején hogy innen aztán soha le nem merek csúszni)

ezenkívül voltunk építésznél, megint tovább beszélgettük a ház koncepcióját, egész jól haladunk, bár egyre jobban elkeseredem ahogy egyre inkább távolodnak a 1:design, 2:praktikusság és az 3:anyagiak.

és utána egy kis hab a tortán: evettel kimentünk a wamp-ra. Életemben először volt, de asszem nem is megyek többet, mert csak egy újabb pénzköltési lehetőség, mert úgyse bírnám ki legközelebb hogy ne vásároljak. (egy kafa nyaklánc, egy hajpánt,  egy képeslap és két csomag fűszer volt a mai fogás)

2 éves

Adatok: kb 11kg és 84 centi. Lába 21-es. és most váltottunk 4-es pelusról 5-ösre.

Alvás: este 9:30 körül alvás, majd egy evés, majd 8-fél9 felé kelés

nappal: napi egy alvás, kb du. 2-től 4ig.

Napirend: reggel 8 felé ébredés, reggeli, közben Wallace és Gromit vagy Babies nézés, játszás, 11-12 felé játszótér egy órára minimum, majd 1-kor indulás haza, fél2-kor evés (és utána kakilás), 2-4-ig alvás, délután szabadprogram, de általában megyünk valahova, vagy ha más nem, eb leviszi motorozni/sétálni még mikor hazaért. 9-kor fürdés, fél10-kor meg alvás.

Evés: esti tápszer már csak egy, de most hogy taknyos, kell a sok folyadék, és mivel amúgy sem iszik napközben, ha éjjel kér, hát kap

lefekvéskor kap 200ml rendes tápszert

éjjel 200ml tápszer

reggel cheerios vagy zabkása, esetleg joghurt, de azt nem szereti

ebéd egy órakor, egy nagy üveg junior kaja, most már egész ügyesen megeszi, nincs cirkuszolás. vagy másfél-két üveg kecskeméti 11 hónaposos kaja

felkelés után (4-kor) gyümölcs, vagy vmi tejdesszert: krémtúró, gyümölcsjoghurt

vacsorára meg az ami van... bundáskenyértől tejbegrízen át a csirkepörköltig szinte bármi volt már.

virsli, szardínia meg általában a "husi" a mostani favorit.

Nagymozgás: már nem is tudok mit írni ide. ugrálni szeret, trambulinon is. meg megyünk jövő hétvégén síelni. Biztos az első tíz perc után már jobb lesz mint én, az tuti.

Finommozgás: itt se tudok újdonságot, ami érdekes: imádja a buborékfóliát pukkasztani

Fog: jönnek az utolsó őrlők! alul a kettő: a 17. és a 18. jött ki, kevés nyűgösséggel és sok szájbanturkálással kísérve. illetve mostanában kicsit kerülte a rágósabb kajákat (pl gulyásleves husija)

Eü: jó kis fogzásos éjszakai nyűgösség, illetve most meg benyaltunk valami vírust mindannyian, úgyhogy négy szólamú köhögő koncertek vannak és sok sok taknyos orr

Beszéd: turbóüzemmód. Ragadnak rá a szavak. Mond szinte mindent

(babajeles dvd miatt van egy-két szó amit angolul is használ: apple, fish, stop, go, hot. Az újak: cloud, sun, feel (ezt persze csak mondja a jelre, de nem tudja mit jelent), hat, tree).

Még mindig csak szavak, egymás mellé pakolva.  (azt figyeltem hogy nem is szorul rá hogy mondatokat mondjon, mert 1: vagy elég egymás mellett a szó, vagy 2: kitaláljuk úgyis, olyan hatásos a testbeszéde hozzá)

ezenkívül ragoz, múltidő-jelenidő is megvan.

ebben a hónapban lett végre "Zsófi", mert ugye eddig "Vizsa"-nak hívta magát.

énekelni: "boci boci taaaka". meg a "babám ... szokáááásba .....meggyet..kosááába" stb (feladat kitalálni hogy melyik dal)

Bili: kakiláskor szól, hogy most készül, meg hogy vegyük ki. meg kétszer volt pucérfenekű este, és akkor persze egy idő után bepisilt, de igazából féltem hogy megfázik, úgyhogy még mindig halasztom a témát.

Hordozás: gyalog ha nem fontos az idő, meg egyedül van vele az ember, és babakocsi ha sietni kell és/vagy Simi is velem van. Eb bevállalja ilyenkor is gyalog, de én parásabb vagyok ettől.

Érzelmek: "szeret", vagy mondja hogy "mennyinnen!!" meg hogy "mérges"

meg minden amit az előző hónapnál írtam.

Ügyesség: kiskonyházik, szerepjátszik: főz, nekünk főz, "eszik", stb.

Színek: mondja a neveit, illetve pontosan tudja egy halmazba tenni az egyféle színűeket, de a nevek és a színek még kb 60-70%-ban passzolnak össze.

Számok: mondja hogy "egy", "kettő", "három", "kilenc", "tíz", amikor "számol", de persze még nincs összefüggés.

Rajz: nagy firkák könyökből, meg csuklóból, de már "ír", is, amikor picike firkák lesznek kis helyre. Ha arcot rajzolok, akkor a "szemee" felkiáltásra már firkál is az emberke szeme helyénél, de még csak ugyanolyan firka. (ugyanígy a helyet eltalálja a szájnak, kéznek, stb, de még semmi felismerhető) . még mindig nem nagyon rajzol, de az se izgatja igazán ha mi rajzolunk.

Öltözködés: sapkát felvesz, nadrágot, kabátot, pulcsit lezippzároz. Próbálja a zippzárt összeilleszteni, illetve a cipőfűzőt kötni, de ezek csak utánzások még most. Nadrágot/pulcsit/kabátot felvenni is próbál. Illetve már elég erélyesen a tudtunkra adja hogy mit adhatunk rá.

Egyéb: kár hogy az előző posztban elsütöttem minden ilyen érdekességet, mert azért most már nem olyan látványos a fejlődés ilyen kis időintervallumon belül.

az aranyos, hogy nagyon szereti ha a fülét tisztítom: magának is mindig megpróbálja (ettől persze szívbajt kapok), de ha talál (mondjuk lop a szekrényből) egy fülpiszkálót, akkor hozza és kéri hogy pucoljunk.

Könyvek: olvasunk, böngészünk, verselünk, dalolunk

Séta: voltunk mostmár hármasban Ráday utcai foglalkozáson is, villamossal meg busszal, meg mamami boltban dalolkázni 86-os busszal, de amúgy az itteni játszótér. az meg ugye verhetetlen.

Szülinap: kapott ikeás kiskonyhát, meg hozzá készletet, főz, mosogat, etet minket. meg könyvet tesóméktól, nagyiéktól macit (másik nagyiék holnap lepik meg), meg a fő attrakció az öt méter buborékfólia volt, illetve a lufik: sima, felfújt és még héliumos is! Volt ezenkívül torta (a hírhedt "fanta szelet"et dolgoztuk át tortának, szerintem remek). Volt "zsúr" is: jöttek Berciék és játszottak nagyot.

És hát két éves! na.... ez az utolsó havi értékelő, most már negyedévente jön.

síel

bevállalósak vagyunk, és megyünk ausztriába síelni a jövő hét végén három napra. hát kíváncsi leszek magunkra... már négy éve nyúzom ebet hogy menjünk, mert mindjárt terhes leszek, aztán meg hogy kisbaba van, aztán hogy megint terhes leszek, aztán a végén akkor jutunk el amikor már két kis nehezítő tényező is van, de meglátjuk. Remélem van 21-es méretű síbakancs a kölcsönzőben. szmájli.

süti beállítások módosítása