EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

mindennapok

2015. január 19. - Mirwen

azért írok arról is. Például nagy nap a mai, mert a nagyok először mentek oviba. Igaz hogy csak két órára, de akkor is, haladás! Mondjuk nem tudom hogy mit kéne csináljak, mert ez egy ilyen összetákolt , elég ad hoc (és nem túl tiszta) ovi, egy volt művház termeiben/szobáiban, egyetlen egy csoport, mindegyik gyerek bevándorló, amivel nem lenne túl sok bajom, ha nem az lenne az elsődleges cél hogy németül tanuljanak meg. Így félek hogy előbb fognak tudni arabul vagy románul mint hogy ein, zwei... 

Otthon ugye mentek volna át waldorfba, itt meg Montessorit szerettem volna. De mi van ha az meg a ló túlsó oldala és ott meg azért nem lesz/lenne jó, mert túl szakadtak és káeurópaiak vagyunk? Mindegy, szerintem megpróbálni meg kéne, mert még Siminek nagyon sok ideig lesz ovi, de lehet hogy Zsófit is visszatartanám egy évet, hogy tanuljon meg oviban rendesen németül és jó lenne ha egy biztonságos és _barátságos_ környezetben lehetnének napközben, nem valami neonfényes, rideg és hideg volt irodahelyiségben... Szerintem megkérdezem majd a montessorisokat is... fene tudja. Mert igazából jó a gondozónő-gyerek arány és közel is van tényleg nagyon.

---3 nap múlva---

sikerült KÉTSZER is hülyét csinálni magamból/beégni/kurvaanyjukat nekik inkább. 

első nap két órát voltak, 10:30-ra kellett menni értük. Másnap 11:30-at mondtak, mentem, ők meg: 10:30-kor kellett volna jöjjek! de már reggel (=eb) is értetlenkedésbe fordult az egész hogy akkor mikor menjünk stb, aztán mondtam hogy írják már le akkor legyenekszívesek. Leírták, másnap 11:30, végre ok, erre ma megint lebasztak hogy miért jöttünk ilyen korán, mert ma már ebédre ottmaradhattak volna. 

A leírás szerint a héten 11:30, jövő hét ebéd után, utána lévő héten egy órával később, stb. Mert hogy itt egy hét/óra sebességgel szoktatják be a gyerekeket. Kösszép. Németül sose fognak így megtanulni. Nekem meg a hajam kihullik mire értelmes mennyiséget lesznek távol...

 ---------------

 

nem tudom befejezni, de már egy hete itt ez a poszt a szerkesztőben, úgyhogy most kinyomom

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr277063587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása