EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

2005. február 05. - Mirwen

nemjött össze... az Ocean's 12 ami a kérés volt tesóméktól egy nagy fos: kamerázott, de szerintem még szupernyolcas kamerával készült, és az A sor 2-es székéből...  megaztán kijelentették hogy nem néznek Poirot-t, így meghíusult az este... Nagyon sajnálom! főleg a gumicukrokat!!

vigasztalásképp csináltam magamnak tsukemono-t, amit a kalligráfiatanárnőmtől tanultam. rém egyszerű: egy fej kínaikel szép leveleit 5 centis csíkokra felvágod a szárra(?) merőlegesen, beteszed egy jól záródó nejlontasakba, majd egy csapott kiskanál sót szórsz bele, zacsi lezár, összeráz, majd egy kicsit még jól át is nyomkodod, és bevágod a hűtőbe. ennyi... egy óra múlva eléggé össze is érik, és kész is, a még kicsit ropogós, de már nem kecskezöld saláta, kissé savanykásan, sósan. Erre ők még egy kis pirospaprikás-csípős ssószt szoktak tenni, de már csak a tálaláskor. Szerintem így natúr sósan is nagyon finom, főleg ebben a hideg télben amikor az embernek spontán skorbutja lesz a napfényhiánytól is már.. heheee

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr265662453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása