egy isteni tyúkhúsleves alkotói:
egy gyöngytyúk (darabolva),
két répa és egy petrezselyemgyökér (Bâtonnet), fél karalábé, fél zellergumó, két kis hagyma, egy paradicsom, egy paprika, egy levél kelkáposzta, két kis rózsa karfiol, egy marék zöldborsó, három kis fej sampinyongomba, egy fej shiitake, egy kis fej vargánya, egy csomó petrezselyemzöld, egy kis csomó zellerzöld, egy evőkanál paradicsompüré, egy teáskanál édesanna, egy szárított paradicsom
nagy marék feketebors, egy-egy teáskanál piros és zöldbors, 2 szem boróka, három darab szerecsendióvirág, három-négy szál sáfrány, egy szegfűszeg az egyik hagymába szúrva,
só alig (az édesanna, a szárítottparadicsom és a húslevesalaplé is sós), húslevesalaplé, víz
bő három óra lassú tűzön