EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

PR

2007. január 17. - Mirwen
Tegnap voltunk az első jegyesoktatásnak nevezett traccspartin E tanárúrnál, aki még apám tanára volt a piárban anno, tehát régi családi ismerős, és nagyon kedvelem, mert egy roppant bölcs, és jóhumorú okos ember, akivel érdemes akár két mondatot is beszélni, mert megéri, mert csak tanul belőle az ember, meg jóízűen megröhögtet.
Például mielőtt mentünk, már úgy kezdte hogy "ne féljetek, nem fogunk szentostyát zabálni."
Ez olyan ismerkedős, hogy-hívják-anyukádat kezdetű beszélgetés volt, amibe végülis beleszőtte hogy mik a papirozni való intéznivalók illetve hogy mi is a koreográfiája kábé magának a szertartásnak. Volt szó ittas tanukról, akik mise alatt leborultak a székről, miközben hangos glu-glu-glu-val folyt ki a maradék pia a zsebükben lévő borosüvegből, volt ujjra szorult gyűrűről, amit a menyasszon hiába köpködött, nem tudott lehúzni az ujjáról, végül a férje tépte le, meg volt szó azokról a bizonyos Stanci nénikről, akik az ember kisgyermekkorábann egy fél évig voltak jelen mint heti egy alkalommal felülvigyázók, és az esküvőkor előszeretettel ülnek be terpeszkedve a családnak fenntartott első sorba kirobbanthatatlanul, elfoglalva két apuka meg három nagymama helyét. Aztán megbeszéltük még ebék borospincéjét, különös tekintettel a diófák alatt eltöltött lassú nyári délutánokra, meg a présházakra. Aztán beszéltünk még a borokról, bikavér, küvé, házasítás. Házasítás? jaigen, és ekkor visszakanyarodtunk, hogy akkor hogy is lesz a vacsora megoldva? és így tovább, és észre se vettem hogy két és fél órát voltunk ott, és két hét múlva megyünk újra
"Ne vegyetek nekem tizenkétezer forintos francia konyakot, mert azt 1: ha átjönnek az ismerőseim, fél óra alatt felisszák, 2: nem visszaváltható az üvege..."

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr145664199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása