EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

ripláj

2007. május 07. - Mirwen
 
"Köszönöm a megtisztelő érdeklődést, és nagy örömöre szolgál, hogy kis írásom (melyet elsősorban stílusgyakorlatnak szántam persze, hogy ellensúlyozzam agykérgem fenyegető elsimulását ebben a humán interakciókat mellőző környezetben :) gondolatébresztő volt.
 
Tehát fejgép:
 
(magyarán az a fénytócsa, amelyik stólbuci után rohan a színpadon, jótékony homályba borítva a díszletrendező munkásokat, akik rubintréka vérét törlik fel a padlóról a háttérben).
 
Kasztok: a példázattal arra próbáltam utalni, hogy a középkori japán paraszt szemszögéből a szamuráj kaszt egy olyan felsőbb osztály volt, mely születési, neveltetési, kulturális, vagyoni háterre miatt a Fuji-san magasságában állt hozzá képest. Szamurájnak lenni nem azt jelentette, hogy egy Szamuráj- és Daimjónyilvántartó és Telekkönyvi Iroda egy deklaratív aktusal igazolást állított ki, mint a jogosítványt, hanem egyfelől születési előjogokat másfelől pedig egy élet munkáját, amit a neveltetésbe és önnevelésbe fektettek. Mindemellett azért létezett egészen a Tokugawa-bakufuig egyfajta nagyon minimális mozgás a kasztok között, Toyotomi Hideyoshi pl. parasztként látta meg a Felkelő Napot. Ezzel szemben a mai szelebritik celebsége abban a bulvársajtó által is folyamatosan hangsúlyozott attribútumban manifesztálódik, miszerintis tökugyanolyanok, mint énteő, vagy a sanyi. Egyszerűen csak úgy lesznek. Csinálják őket. Holnaptól valakit celebnek hívnak, ami magyar viszonylatban egyenes utat jelent a sztárvendégségből a saját szakácskönyvig és pléhbekk cédéig.Képességeik, neveltetésük, életük, útjuk a siker felé nem példaértékű, tulajdonképp csak mázlijuk volt, random módon kiválasztott arcok, akik egy iparág szerszámgépei és nem többek. Nem lehet felnézni rájuk, nincs értelme megpróbálni bejárni az ő útjukat, a gyereket azzal küldeni vissza házit írni, hogy ha nem tanul, nem lesz belőle kiszeltünde. A posztmodern társadalomból sikeresen ciánoztuk ki a példaképeket. Nagyjából senki sem tudja, ki tervezte a Nemzetközi Űrállomást, az irodalmi Nobel-díjat jól látható politikai vagy etnikai irányvonalak mentén osztogatják, a kortárs tudomány- és társadalomfilozófiát művelői sem értik, az akadémiai közösség munkája belterjes maszturbáció, a tudományos konferenciák cégek által finanszírozott minibáros szingapúri kurvázások, fogorvosnak és nőgyógyásznak nem Albert Schweitzer miatt megy a pulya, hanem mert meg akarja dugni az összes páciensét, meg kenyában akar orrszarvút lőni Marboro Classicban. És ezt én qrvaveszélyesnek látom."
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr75664349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása