EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

ehhez mindig is értettem

2007. március 25. - Mirwen

épp eb haját borzoltam, amikor a kezemben maradt pár szál. erre eb szomorkásan:

- nagyon hullik a hajam... de miért?!

- tesztoszteron - vágtam rá gyorsan

*szomorkodva néz*

megpaskoltam a fejét: inkább hulljon a hajad minthogy pinád nőjön...

az EQ-m konvergál a nullához.

leánybúcsú

 új értelmet nyert tegnap a dokinál a szó. A hétvége az utolsó hétvégém egyedül, lehetett volna egy lánybúcsúm is, de inkább majd hétfőn lesz egy olyan igazi amikor befekszem a kórházba a képen látható körözött "személy" exterminálásakor

lánybúcsú.. haha...

frankó esküvői előkészületek az ilyen altatásos műtétesdik. Nem wellness-szalonokban kéne töltenem ezeket a heteket? 

to do

most megyünk acscomért, és lemegyünk fotózási helyszíneket együtt együtt... mondtam már hogy kurvára örülök ennek az esős hidegnek ami most jött? és hol marad az a februári koranyár?!!!?

meg aztán átvesszük félúton eb apjától a szarvashúst, ki a csárdába.

aztánmeg megyek nőgyógyászhoz is, megtekinti hogy mi a stájsz.

virágos-dekoros csajnak odaadjuk a stuffot (ami két vagon ikea cucc)

beszélni kéne a sekrestyéssel is a templomi mjuzik-virág helyzetről is

 

és akkor ezekután Boborján módszeréhez fogok fordulni, és még élni fogok ötöt.

szonett a nyomdászhoz

tegnap sikeres nyomdász-kajtatás - köszönöm mindenkinek a segítséget - után ma megkapjuk a próbanyomatokat délután, és ha okés, akkor estére elkészíti eb a kártyákat, amit szombaton készrenyomnak. Részleteket még babonából nem, majd ha kezünkben a végtermék.

Aztánmeg elrobogtunk a nemzetibe, és fáj még a hasunk, meg lesírtam a sminkem a nagy röhögésben. Mindenkinek csak ajánlani tudom: The Comlete Works of William Shakespeare (abridged)

a vég kezdete

és amikor minden úgy tűnt hogy kontrollálható és megoldódni látszik, akkor beüt a krach: a nyomdász szimplán nem vállalja az ültetőkártyák kivitelezését... mert hogy már sokat szopott a meghívókkal is, mert hogy túl színes (sic!!)

?!?!?!?!??!?

ki ismer egy gyors, megbízható nyomdát valahol akárhol?!

(update: 5db szín található rajta, nincs színátmenet... ) 

idézet

Megosztom veletek is az "idézetet" amit a meghívóra választottam/választottunk.

 

Te volnál Ama
Pillangó? s én: Csuang-ce?
Álmodnánk egymást?

(BASHO)

Azért idézőjeles az idézet, mert pont hogy nem idézetet, hanem teljes verset szerettem volna, ugyanakkor e miatt a kikötés miatt rövidnek is kellett lennie, és ekkor már tutibiztos voltam benne hogy haiku lesz. Aztán Basho haikuit kezdtem olvasgatni, és ez lett...

 

Itt az angol fordítás, az eredeti és párhuzamosan a nyersfordítása

 

You are the butterfly

And I the dreaming heart

Of Chuang-tzu.

 

 

Kimi ya chō

You butterfly

 

 

ware ya Sōshi ga

I Chuang-tzu of

 

 

yume gokoro

dream mind

 

 

Amúgy összeszedtem mindenféle infót magáról Bahso-ról (Matsuo Basho (1644-1694)), Chuang-Ce-ről (vagy Dzsuang-Szi, vagy Soshi, stbstb) (Kr. e. 369 k. - megh. 286), Szabó Lőrincről (1900-1954) és a haikuról mint műfajról. Akit érdekel, szóljon.

futó projektjeinkről

Esküvő: 

esküvői cuccokból nekem már csak harisnya kell, ebnek meg öv, úgyhogy azt mondhatjuk hogy majdnem oké a helyzet. Kaja lefixálva, szállás lefixálva, cukrász lefixálva, dekor+virág lefixálva, meghívókat kihordtuk (kivéve KCs+P+A, meg aeonflux, de azt is hamarosan pótoljuk), ruhák megvannak, kozmetikus+fodrász megvan, fotós megvan, ültetési rend alakul. 

Most jöhet majd lassan maga az esemény, és közben meg utána a nagy összeveszések, idegbaj, és halálos sértődések. Legalábbis Murphy meg az eddigi tapasztalatok ezt mutatják. Kurvajó az ilyen, hogy kesergek anyáméknak hogy kit hogy juttassak el hozzánk vidékre, mert nincs kocsija meg ilyesmi, és akkor mondják hogy "nehogymár ezt én akarjam megszervezni, oldja meg mindenki magának, ne akarjam felvállalni másnak a problémáját is." Aztán rá fél órára jön a telefon anyámtól hogy "dehát milyen ruhát veszünk majd fel apáddal?? Nincs egy rongyom sem... " stb... 

Lakás: 

Közben megjelent hétfőn az expressz papíralapú újságjában is a hirdetése mind a kettőnk lakásának, eddig csak nekem telefonáltak, igaz már hárman is, de az is igaz hogy mind a három ingatlanos volt... azoknak meg goto sunyi.  

Amúgy új szerelmünk van, már ami a budapest környéki kistelepüléseket illeti, de ezt most babonából le se írom. Most az új lakás/telek/régiház projektetket befagyasztottuk mindaddíg amíg egyikőnk lakását el nem adjuk...

Jaés: Tudta-e Ön, hogy az expresszben nem lehet a hirdetésben semmilyen webcímet megjelentetni? 

Kölök:

csak bosszant; mert vérzek mostmár másfél hete, de semmi... ebből ilyen kiskanalas műsor lesz. Fantörpikus! 

süti beállítások módosítása