EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

az tesztekrűl

2008. június 16. - Mirwen

viszont ha már itt tartunk, egy pár szót a terhességi tesztekről. 

Nos itt érvényes az hogy nem minden arany ami fénylik, ugyanis amikor először merült fel a lehetősége hogy tesztet kell vennem, én is azt gondoltam hogy a Clearblue lesz a tuti, hiszen az a márkás meg kicsit ugyan drága, de nem sajnálom rá a pénzt ez esetben.

Nos nagyon nem így van, illetve mindjárt megmagyarázom. 

Van ugyanis minden patikában kapható terhességi tesztnek egy érzékenysége, amit jobbesetben a dobozon, rosszab esetben a dobozban az útmutatón tüntetnek fel. Ennek a mértékegysége: mIU/ml (mili-international unit/mililiter), és tulajdonképpen eszerint lehet is osztályozni a teszteket. 

Az általam ismert legérzékenyebb teszt a Qupido a /D/E/I-től, ez 10mIU/ml. (azaz a hCG jelenlétét 10mIU/ml koncentrációból mutatja ki a vizeletben)

Aztán szinte az összes többi 20-25mIU/ml. 

És van a Clearblue, ami 50mIU/ml.

Ha csak az a szempontunk hogy minél hamarabb lehessen látni hogy most akkor terhesek vagyunk-e vagy sem, akkor értelemszerűen a 10-es a legjobb, az nagyon hamar kimutatja. A Clearblue-sok láthatólag a teljes tutira mentek, ugyanis ha már 50mIU/ml mennyiségű a hCG, akkor tuti terhes valaki, ugyanis az általános szabály hogy 25-ös érték feletti hCG-t tekintenek terhességnek. Tehát a Qupido érzékeny nagyon, viszont még bizonytalan a kimenete. 

Érdemes általában egy féle tesztet venni, és azzal csinálni terhességi-teszt-sorozatokat, mert akkor egymás mellé téve lehet látni a tendenciát, ami ugye nem mindegy hogy van-e egyáltalán; Példa 1, példa 2. Ezek nem az enyémek, mert ugye nálam nem nagyon lehet látni ilyen szépen ahogy egyre erősebb a második csík.

Jaigen, általában háromféle kiszerelése van a terhességi teszteknek: tesztcsík, tesztkazetta és a vizeletsugaras teszt. (Általában ilyen sorrendben drágulnak). Szerintem a vizeletsugaras a legbénább, nekem a tesztcsík a favorit, vagy max a tesztkazetta.

Nekem a HCG Line tesztcsík vagy tesztkazetta a personal favorit nekem, de persze mindenkinek más jön be.

Az van, hogy van még ugye vagy hatszáz féle más teszt is, de mindegyik másfajta hogy hogy rajzolja ki, van amelyiken a csíkok elmosódósak, van aminél nem egyértelmű az egész, stb.

Ja még egy tip&trick: általában fel kell ezekez fogni valamiben a vizeletet. És ugye ez egy munkahelyen vagy akárhol is nem igazán megoldható hogy erre egy rendszeresített pohara (?) legyen az embernek, úgyhogy azt találtam ki hogy a teszt csomagolását mikor kibontom, akkor az alsó részét letépem/levágom, és azt használom felfogni a cuccost.

Remélem mindenkinek elment az étvágya. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr455664677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása