nos itt a torta, amit ma csináltam magamnak. Bár ne tettem volna, de egyszer az életben ki kell próbálni ezt a dobozos verziót is.
Rá van írva a dobozra hogy "Biztosan sikerül!". Nos ez tényleg így van, tényleg minden működik: tészta szép lesz, jó állagú, hab meg a krém tökéletesen felverődik, stb, de azt persze már nem merték ráírni a dobozra hogy "Biztosan finom!". Mert az nem. Olyan seízű izé.
És ami nekem a legnagyobb csalódás? Valahogy azthittem hogy az ilyen dobozos "kész" torták azok kábé egy zacskó por, amihez vizet keverek, és máris kész a torta. Hát nem. Ugyanannyit kell ezzel is szarakodni, mint egy normál tortával, és még lelketlen, jellegtelen és ízetlen is.
Jó oké, optikailag tényleg tuti, de azt meg nem bízzák a véletlenre.: Felsorolom a doboz oldalát:
Tésztapor: cukor, búzaliszt, búzakeményítő, zsírszegény kakaópor, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, teljes tojáspor, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, aromák, étketési só.
Krémpor: cukor, módosított keményítő, keményített növényi zsír, instant zselatin, sovány tejpor, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjeinek ecetsav észterei, glükózszirup, étkezési só, stabilizátor: tetranátrium-difoszfát.
Habpor: emulgeálószer (glükózszirup, keményített növényi zsír, emulgeálószere: zsírsavak mono- és digliceridjeinek ecetsav észterei, zsírsavak mono- és digliceridjei, nátriumkazeinát, stabilizátor: káliumfoszfát, térfogatnövelőszer: kalcium-foszfát), cukor, dextróz, módosított keményítő, aroma.