EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

keltető

2008. november 19. - Mirwen

Pénteken megérkezett a legújabb szerzeményem: a Hartmann vérnyomásmérő*. Eddig ez a legjobb ketyere, mert ez legalább csak minimálisan fáj amikor brutálisan elszorítja a felkarom. Viszont szerencsére szuper értékeket kapok, teljesen meg is lepődtem. Eddig (amíg nem voltam várandós) úgy 140/70 volt a vérnyomásom, de most a mérések alapján 90/60-tól (reggel) 110/70-ig van átlag a vérnyomásom, hozzá egy 80-95-ös pulzussal. Napersze a pulzus az normális, mert vagy egy literrel több vért kell pumpálni szerte a testemben.

Egy kis ismeretterjeszt: a vérnyomás terhesen már magasnak számít 140/90-nél, de amerikában pl 130/85-re is azt mondják hogy rossz. Kezdődő preeklampsia tünete.

Egy élő keltető vagyok.

Ennek a másik igencsak szembetűnő aspektusa a hidegtűrésem. Eddig az a tipikus kezem-lábam-jeges típusú rossz vérkeringésű ember voltam, télen-nyáron tollpaplan alatt. Télen a szobában 24 fok, mégis nekem lefagyott a lábam, hosszúujjú pizsamában, plusz pléddel. 

Most pedig? igaz hogy kint már csak 3-5 fok van, mégis nyitott ablak, bent már csak 18 fok, de a plusznak feltett plédet az éjszaka folyamán le kellett vegyem, mert melegem volt. 

Mellettem eb szegény már két réteg plédet kellett a takarójára tennie hogy túlélje velem. (az is igaz, hogy ezek nagyon vékony plédek).

Még egy érdekesség a vemhesek-háza tájáról: nem megy a felkelés az ágyból. Egész egyszerűen a hasizmaim tropák, hiszen megszűnt a rendes erőkar, lett egy nagy gömböc alatta, ezt próbálja a hasizmom lenyomni, az meg fáj. 

*:még egy hasznos infó: tudta-e ön hogy a vérnyomásmérőknek nem egyforma az a felkarra csatolhatós része, az ú.n.: mandzsetta? Van kicsi, normál és nagy. Vásárlás előtt mindenképp mérjük le a felkarunk kerületét, és azzal a centiméterszámmal menjünk vérnyomásmérőt vásárolni, a tudatlan gyógyszertárosokat meg tojjuk le, általában nem is nagyon hallottak róla hogy van különböző (tisztelet a kivételnek), pedig nem mindegy.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr325664823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása