EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

3 in 1

2008. február 07. - Mirwen

igaz ínyencséget vettünk tegnap a metróban, ugyanis az volt ráírva a hálóra hogy az ott egy zacskó mandarin. Ma elhoztam magammal hat darabot, és kiderült:

Látszatra narancs, viszont az íze mint egy elsőosztályú citromé. és most kivételesen nem túlzok. 

another one bites the dust

és akkor eljött az az idő is az életemben hogy pszichológushoz megyek (köszönet Isoldénak a tanácsért). Jövő csütörtökön. 

Várom és kíváncsi vagyok. 

Addigis nonsztop vendégjárás továbbrais itthon "lakásavató" címén, úgyhogy még egymásra se, nemhogy magunkra, nem lesz idő. Lehet a főzésbe menekülni, meg porszívózással levezetni. 

ja, és erről jut eszembe: ToDo: írni a felső szomszédnak hogy ne porszívózzon már MINDEN KIBASZOTT HAJNALBAN hatkor a tetves parkettás lakásában, kifejezetten a fejünk felett a hálónál, különben kénytelen leszek bevetni ebet, aki a névnapra kapott djembéjével fog éjjel egykor nekikezdeni gyakorolni.

sci-fi

már megint magyarázkodok, pedig nem kéne, illetve jobban kéne tudni átadni azt hogy mit érzek és akkor nem lenne szükség magyarázkodásra.

a lenti kirohanásom amúgy részben ennek a cikkenek és a kommenteknek köszönhető. ekkor éreztem úgy hogy kicsit túlontúl a saját seggembe dugtam a fejem idáig, és a big picture meg a többi... 

és itt egy különbejáratú saját utópia: 

ugyanakkor továbbgondolva a  dolgot, lehet hogy az hogy most kvázi mesterségesen szelektálunk, az csak egy másikfajta jövőlehetőséget ad. Bár már megint aggódok. Ha ezen kis idő alatt ennyire elhízik a népesség, cukorbeteg lesz, és allergiás, akkor meddig degenerálódhat még? vagy több részre szakad a népesség, és lesznek a szuperegészséges, szuperhosszú életű egyedek a társadalom tetején meg a plebs az elhízással, trombózissal, infraktusban-meghalók  középen és a szegénységük miatt az egészről mit sem tudó túlélőtípus, aki robotol továbbra is éhbérért.

vagy ez már most is van, mi? 

kirohanás

Most olvastam teodoránál hogy van ez a meddőséges felmérés. Persze kitöltöttem. de ide is bemásolom azt ami már egy ideje kavarog bennem, de ott fogalmaztam meg először:

...

Mit gondol, melyek a legjellemzőbb rizikótényezők az EMBEREKNÉL ÁLTALÁBAN a meddőséggel kapcsolatban? Mit gondol, milyen okok akadályozhatják az EMBEREKNÉL ÁLTALÁBAN azt, hogy gyermekük szülessen?

...két elvesztett terhesség után kicsit megtorpantam hogy van-e értelme harcolni akár az immunológiai támogatásig is a terhességnél, holott valószínű azért nem lehet gyereke annak aki meddő mert valami eleve nem jó, és azt ne örökítse tovább. Manapság viszont életben marad és szaporodik boldog-boldogtalan, a természetes szelekciót felülírjuk, kismedencéjű nők nem halnak bele a szülésbe, kevés spermájú pasik gyártják sorban a gyerekeket. Halmozzuk a hátrányokat ezerrel, és közben csodálkozunk hogy egyre nehezebben jön össze. Mindehez jön még egy sor dolog, kezdve a "sima" környezetszennyezéstől: a szmog, por, az egészségtelen táplálkozás az adalékanyagokkal, tartósítószerekkel, stb, és az indirekt mérgezés: a csapvizek, vágóállatok hormontartalma. stb.
katasztrófa.

ha végképp nem megy, akkor fogadjuk el hogy nem mindenkinek adatik gyerek, ez nem 10 deka párizsi amit rendelhetünk a pultnál bármikor....

... most untam meg. nincs értelme mert csak rágörcsöl az ember, és nem is biztos hogy jó az ha megerőszakoljuk a természetet. Hol lehet a határ a modern orvostudományba vetett bizalom és a gyerek-készítés-önzése között?

 

--------

disclaimer: A fenti szövegeléseim leginkább az adott lelkiállapotom tükrözi leginkább, ami a "magasról leszarom mostmár" és az "úgyis mindjárt vége a világnak" között mozog. Itt egy sötét jövőkép egyik részletét domborítottam ki, amit ez a természetes-szelekciónélküliség rejt magában. Úgyis a csótányok fognak túlélni minket.

süti beállítások módosítása