EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

Tudta-e Ön?

2009. október 12. - Mirwen

...hogy a filodendron - avagy hivatalos nevén könnyezőpálma - tulajdonképpen egy Costa-Rica-i gyümölcs"fa"? (vagy ez csak nekem volt újdonság?)

 (kép forrása)

Mondjuk körülbelül az, mert nem fa, hanem epifita életmódot folytat más fákon, és nem csak Costa-Ricában, hanem Mexikóban és Panamában is, de a lényeg hogy ott a középamerikai lakóhelyén virágot is hoz kábé 4-6 évente, majd EGY ÉV alatt beérleli a gyümölcsét is (ami egy naaagy zöld tobozhoz hasonlít) ami az érés során válik ehetővé, és finom, és ananászízű. Innen a latin neve: Monstera deliciosa, azaz nagylevelű meg finom.

Nem egy idegbeteg növény, az már biztos, bár a levelei mérgezőek - házikedvenceket és kisméretű emberutódokat ki is tud nyírni, illetve a friss gyümölcs meg kimarja a torkot, ha nem várjuk ki az érési időt. De azért nem semmi a tudat hogy milyen növény mellett ülök épp.

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr675665067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása