EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

haj evolúció

2009. július 11. - Mirwen
a gyerek haja amúgy a következő lépcsőfokokon ment végig: mikor megszületett: Kabos Gyula, aztán kihullott a feje tetején, ekkor lett Kölcsey Ferenc, most meg nő a tetején, úgyhogy Máris szomszéd befigyel.

elért

most jött el az a pillanat hogy begolyózok ha még egy órát itthon kell töltsek.

Nem járok sétálni a gyerekkel, mert kibaszottul utálok céltalanul lófrálni, meg hova menjek "levegőzni" a szerencsétlennel? A Flórián térre, vagy az Árpád hídhoz?

Ebnek a melója miatt szinte minden nap többszáz kilométert kell vezetnie, úgyhogy neki pont az lenne a pihenés ha egy kicsit itthon lógathatná a lábát.

én viszont már ott tartok hogy egy dugóban ácsorgás közben kocsiablakból kibámulásért, vagy egy hipermarketben embereket nézésért is lassan ölni tudnék.

és nem, nem megyek mégegyszer - bárcsak megtehetném - anyósékhoz se megy anyámékhoz se, mert kábé három napig idegbeteg volt a gyerek, a felborult napirend, meg a sok hurcibálás utáni ingermegvonástól.

ezenkívül ha meleg van, az a baj, ha hideg akkor meg az.

Uff.

Egy - megérett a meggy

Ezzel már adós vagyok egy ideje, ugyanis július elsején Zsófi megkapta az első kanál gyümölcslevét: meggylé.

Történt ugyanis, hogy kicsit meg volt fázva, és adtam neki cévitamint, meg megmutattam az otthoni dokibácsinak, akit nagyon szeretek és megbízok benne, ő meg  azt mondta hogy ne cévitamint adjak neki hanem akkor már gyümölcslét. Jól meglepődtem, hiszen eddig úgy voltam vele hogy a mai állás szerint fél éves korig semmit, csak anyatej (ill. tápszer ofkorz).

Aztán elmagyarázta, hogy a tudomány legeslegújabb állása szerint érdemes négy-öt hónapos korban megkezdeni az idénygyümölcsök levének kóstoltatását, sőt a gluténnel se szabad várni egy éves korig, az menjen fél éves kortól. (a tej még mindig sokáig tiltólistás.) Így sokkal jobban elkerülhető az allergia.

Főleg nekünk jó, mert itt a nyár, friss a meggy, alma, körte meg a barack (minél szőrtelenebb), abból nyomjak levet, tuti jobb C vitamin forrás, és ráadásul megízleli. Lassan egy-egy kanál lével kezdjem, aztán menjen fel kb 20-ig, stagnáljon, majd jöjjön a következő gyümölcs az előző - már megszokott - ízhez keverve, majd fokozatosan "kitisztulva". Persze ez még abszolút nem számít bele az étkezési mennyiségbe.

Aztán kábé fél éves lesz, és akkor meg már mehet a gyümölcs pürésítve is.

Szóval meggy már terítéken, megy a pici szitába a négy szem, paszírozom, és aztán meg jót lehet derülni a különböző fintorgásokon

Adblock

 

kissé profán bejegyzés

Vettem egy olyan tablettát ami gyakorlatilag azt csinálja hogy ha eszel valami zsírosat, akkor megköti a bevitt zsír negyedét és azt kiszarod. márelnézést. Elvileg naponta a három főétkezéskor kell bevenni egy-egy szemet, de csak ha zsírosat eszik az ember. De nem szabad hogy túl zsíros legyen, mert akkor kontrollálatlan zsírfosás a végeredmény. Ez majdnem ilyen szavakkal benne is van az amúgy elég drága pirula dizájnos útmutató füzetének(!) egyikében(!!).

Namármost eleddig hibátlanul működik a dolog, már ami a diéta részt illeti, mert inkább nem eszem meg azt a tojásrántottát csak hogy ne kelljen bevenni a tablettából sem.

süti beállítások módosítása