EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

Egy - megérett a meggy

2009. július 09. - Mirwen

Ezzel már adós vagyok egy ideje, ugyanis július elsején Zsófi megkapta az első kanál gyümölcslevét: meggylé.

Történt ugyanis, hogy kicsit meg volt fázva, és adtam neki cévitamint, meg megmutattam az otthoni dokibácsinak, akit nagyon szeretek és megbízok benne, ő meg  azt mondta hogy ne cévitamint adjak neki hanem akkor már gyümölcslét. Jól meglepődtem, hiszen eddig úgy voltam vele hogy a mai állás szerint fél éves korig semmit, csak anyatej (ill. tápszer ofkorz).

Aztán elmagyarázta, hogy a tudomány legeslegújabb állása szerint érdemes négy-öt hónapos korban megkezdeni az idénygyümölcsök levének kóstoltatását, sőt a gluténnel se szabad várni egy éves korig, az menjen fél éves kortól. (a tej még mindig sokáig tiltólistás.) Így sokkal jobban elkerülhető az allergia.

Főleg nekünk jó, mert itt a nyár, friss a meggy, alma, körte meg a barack (minél szőrtelenebb), abból nyomjak levet, tuti jobb C vitamin forrás, és ráadásul megízleli. Lassan egy-egy kanál lével kezdjem, aztán menjen fel kb 20-ig, stagnáljon, majd jöjjön a következő gyümölcs az előző - már megszokott - ízhez keverve, majd fokozatosan "kitisztulva". Persze ez még abszolút nem számít bele az étkezési mennyiségbe.

Aztán kábé fél éves lesz, és akkor meg már mehet a gyümölcs pürésítve is.

Szóval meggy már terítéken, megy a pici szitába a négy szem, paszírozom, és aztán meg jót lehet derülni a különböző fintorgásokon

Adblock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr965665015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása