EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

vidék

2009. augusztus 22. - Mirwen

voltunk kirándulni Taron, utána meg a Mátrában, egy késői ebédet elköltöttünk Mátraházán, majd mikor ott kolbászoltunk Mátraházán kocsival, akkor láttam meg egy lovat, majd az utca végén a friss termését a földön. Eb először nem volt hajlandó megállni, de mivel zsákutca volt, kénytelen volt mégegyszer elmenni a kupac mellett, én meg kiszálltam, és felszedtem egy jó fél kiló kakit, még frissen.

Az előbb értünk haza, én gumikesztyűt húztam, és az erkély növényeit jól megtrágyáztam, majd meglocsoltam, és most itt ülünk a nappaliban az első emeleten az Árpád hídtól nem messze, és ha ezt a pár apró tényt nem vesszük figyelembe akkor pont az az érzése van az embernek hogy valahol vidéken van, egy nagy lóistállós farmon.

Nem is kell elköltözni sehova.

6. hónap

Hát igen... fél éves. Pontosabban majd este hatkor, de akkor is...


Mérés: ismét nem voltunk hosszmérésen, úgyhogy csak a testhosszát tudom: ahhoz 74-es body-k kellenek. Amúgy még simán rámegy a newborn feliratú kisgatya, szóval nem egy michelin baba. Ez látszik is a szolid kis 6360 grammjából is, de sehova sem sietünk, úgyhogy tökéletes.

Alvás: este megvan a 12 óra 9-től 9-ig (még mindig 2 etetéssel közben), hó elején még ment a napi ötszöri alvás, de most már tisztán látszik hogy változni fog, mert nagyon szenved ő is - ettől én is -, mert aludni nem akar, de fáradt, nyűgös, leteszem: sértődött ordítás, kiveszem: tovább nyavajog. Remélem hamar beáll egy következő rend majd megint, mert az nagyon kell nekem is, neki is.

Evés: tápszer. A lefekvéskori kaja a fix, a többi még mindig változik, kb négy óránként, éjjel is. De mostmár egyre többször volt hogy kb napi 800ml-t evett, ami jó, főleg a nagy melegekben. 

Hozzátáplálás: eleinte ugye ment a gyümölcslé - meggy vagy barack levét kinyomtam, de már adtam neki a repi Milupa tejpépet, vettem egy üveg banán-alma bébiételt is - azt két részletben megette, sőt főztem is neki, ami mint kiderült bonyolultabb tud lenni mint dobostortát sütni: egy nagyon érett banánt összetörtem, hozzá barackból levet nyomkodtam, majd az instant zabpehelyhez egy kis vizet tettem, bele tápszer (feles tej helyett), ezt összefőztem, bele fél teáskanál vaj, és ebbe a cuccba megy a gyümölcspüré. Ebből is evett 2*50ml-t, de a glutén adagolás is megvolt: kiflicsücsök, kenyérhéj. 

BLW: Amúgy direkt nem pürésítek mindent, mert szeretném hogy úgy szokja meg hogy a kaja darabos is tud lenni, úgyhogy ezért a csak villával összetörés, meg a kenyérhéj, meg a többi. Szépen le is nyeli. Amúgy nagy találmány még a gyümölcscumi is, ezzel sok barack meg szilva megy, banánt ebből nem szereti annyira, mert nem elég leves. ezt meg azért szeretem, mert itt rágnia kell hogy jöjjön a lé, és az is egy természetes evési folyamat.

Nagymozgás: forog jobbról, balról, hátról hasra, vissza. Meg körbe 360 fokot. Meg elkezdett néha négykázlábra nyomódni, meg kutyázni, meg tolatni. Meg már megtartja ülésben a felsőtestét ha a combját fogom, úgyhogy lassan az üléssel is kacérkodunk. 

Finommozgás: nagyon szeretne már csípő fogni, de ugye még nem megy, pár napja pl majdnem negyed órát dolgozott a szőnyegen egy 1forintosnyi piros cérnaszösszel, mert meg akarta fogni, de még nem ment ugye. De pl cumit már vissza tud tenni a szájába helyesen, és bármelyik játékát bármilyen formában tudja kínozni, megenni és ütlegelni.

Fog: még mindig nincs

Beszéd: egész énekelve tud gagyarászni, és rájött arra is hogy mennyivel vészjóslóbban hangzik a sírás hogyha egy kis ultraszonikus fülrepesztő visítás elemet is belecsempész.

EC: ébredés utáni pisik, és kaki a fő szakterület, a többi nem mindig megy, nem is erőltetem: nem jelez más pisinél és az időzítéses módszer meg nem a mi asztalunk. Viszont a kaki az nagyon perfekt, szinte mindig elkapjuk, hacsak nem az autópályán jön rá, és épp most hagytuk el a pihenőt. De volt már autópályapihenőben, falvakban, semmi közepén kakiltatás is. Nagyon szeretem hogy nem keni össze magát, meg hogy olyan ügyesen nyugton ül ha tényleg dolog van.

(kis zárójeles kaki-milestone: az alma-banán bébiétel volt az első igazán nagy adag emberi kaja, úgyhogy másnap meg is láttuk az eredményét: megérkezett az első igazi emberes SZARszagű kaki. hát így ért véget a kis kellemes babakaki korszak.)

Hordozás: fantasztikus új hordozónk lett, egy Bamberoo OC, én választottam a dekor anyagot is hozzá meg a pántszínt meg minden (itt is egy kép), el is tartott vagy két-három hétig, mert zavarbaejtő mennyiségű textil van az amerikai foltvarró e-boltokban... és most van folyamatban egy újabb mei tai, egy másik "boltból", úgyhogy jelenleg az erszényt használjuk, és a mei tai-t, de az erszénynek meg vannak számlálva napjai, már ami a sima beleültetést jelenti, mert lassan kinövi, és lesz egy olyan időszak amikor még az nagy lesz csípőn hordozni, akkor jön képbe újra a rövid kendő, addig is, meg hosszú távra a mei tai a tökéletes előre vagy hátra egyaránt.

(babakocsit meg egyre idegesítőbb kerülgetni az előszobában)

Egyéb: továbbra is nagyon levágja ha vagy én vagy eb ingerült, fáradt, szomorú akármi, kis lélektani hőmérő. Meg barométer is, mert frontokat nehezen viseli. De döbbenetes sebességgel alakul a kis egyénisége, lesz kis emberke, és még mindig meg-meglepődünk ebbel mikor mondjuk valaki kikurjongat a hálószobából, holott mind a ketten a nappaliban vagyunk. szmájli.

 

Jaigen, és a hónap képekben.

süti beállítások módosítása