EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

19. hónap

2010. szeptember 20. - Mirwen


Adatok: nem tudok újabbakat, úgyhogy: kb 10kg, és kb 80 centi. Lába úgy 20-as.

Alvás: este 10 körül alvás, hajnal 1-kor etetés, reggel 5-kor etetés, majd 9-10 felé kelés. visszaállt, pedig volt egy kis kavar a nyaraláskor. (6 órási kelések, és egyéb finomságok)

nappal: napi egy alvás, kb du. 2-től 4ig. Majdnem mindig pont két órát alszik. De mostanában rá-rá húz még egy fél-egy órát is néha.

Napirend: átlagolok. 9 felé kelés, itthon teszünk veszünk, általában reggeli a tévé előtt egy adag műzli tejben (cheerios vagy ilyesmi) vagy melegszendvics, majd kb 11-től játszótér. Aztán 1-2 felé hazajövünk, ebéd egy nagy zöldséges-húsos junior kaja, fáradtsági faktortól függően van hogy még olvasunk, játszunk kicsit, majd 2 felé alvás. Két óra. Utána mostanában játék kicsit, és jön eb, akivel meg kocsiba ülünk és jövünkmegyünk. Vagy eb elviszi bringázni, vagy akármi. Hat felé uzsonna (krémtúró vagy sajt+husi, vagy gyümölcs), kilenc felé készülődés a lefekvéshez: eb megfürdeti, én addig összekészítem a szobáját és a tápit, majd ebbel folytatódik a lefektetés: kihozza, felöltözteti, bóbitát olvasnak, és lefekszik.

Evés: a tápszer: lefekvéskor egy üveg, ebből kb 80-160ml-t iszik, hangulattól függően, majd még kétszer eszik éjjel, 200-140ml között kb.

más kaja: üveges junior kaják (főleg a nestlé) (és a szokásos: de amúgy most már tényleg szinte mindent, kivéve szőlőszem egészben, mogyorófélék/magvak,no meg a szuper egészségtelen kaják (cukor, csoki, nyalóka, szörp, stb.))

Nagymozgás: sebes térdek korszaka volt, főleg a jó időben, amikor csupasz volt a térde amikor elesett. felnőtt létrára felmászik, kezd bukfencezni és a játszótér falmászós részén is már majdnem egyedül fel tud menni. Elkezdett lábujjhegyen járkálni.

Finommozgás: már négy faépítőkockát is egymásra tud tenni

Fog: továbbra is 16 darab, lelkesen mossák apjával.

Eü: két nagyobb plezúr a térdén, meg egy a fején.

Beszéd: ebben a hónapban lett tudatosabb a dolog, sokkal jobban figyel és utánoz. Mondjuk még mindig sokat kell az intuíciónkra hagyatkozni. Bezzeg az hogy bye-bye, az megy... az én kedvencem a hattyú, amit "hatyú"-nak ejt

Bili: pucérkodás volt sok nyaraláskor.

Hordozás: mei tai, vagy erszény. de most már játszótérre kismotorral vagy gyalog megyünk. Van még két és fél hónapom hogy rávegyem a mellettem való közlekedésre, különben végem. Vagy gyerekpórázt kell vegyek. gonoszszmájli.

Babajelek: ezt lassan kiveszem. mert már ott tartunk, hogy ő talál ki újabbakat. most pl a "cumi"-t, meg a "gyűrű"-t

Egyéb: két hét horvátország. A nyolc órás kocsiutat nem ekkora gyerekre tervezték, sokkal jobb volt visszafelé amikor belecsúsztunk az éjszakába, és ő aludhatott kedvére.

A tengernél meg először beöltöztettük strandcipő, fürdőbugyi, karúszók, sapka, és állandóan mellette álltunk (mondjuk jó göröngyös volt a talaj a vízben), a végére már csak a sapi maradt, mert ügyesen esett ha esett. Rettentően élvezte a vizet, a kavicsokat, a homokot. Nem is lehetett kiparancsolni a vízből mikor kékülni kezdett a szája. Aztán egy ponton viszont ő volt az aki azonnal ki akart jönni, és törölközőbe kellett szorosan becsavarni, amit szintén nagyon szeretett. Ez a két halmazállapot volt az állandó.

Most a templomok a fő kedvencek, megy a "bimm-bamm" állandóan, meg a "HHHHH" (olyan kemény német H szerűen) a harang-ra, mindegyiket meg kell nézni, de a legjobb ha meg is várjuk amíg harangoznak.

Állatos könyvek továbbra is nagy nagy megbecsülésnek örvendenek, van űj könyve, amit azthittem hogy túl aprólékos és zsúfolt lesz neki, aztán kiderült hogy nem, mutatja a pár miliméteres méhecskét, meg a vizicickányt, meg mindent

És a hónap képekben

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr455665221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása