EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

dupla hóösszefoglaló - zipped edition

2011. június 25. - Mirwen

naszóval lógok egy pár dologgal, leginkább havibeszámolókkal, mert közben ugye fél éves lett Simi, meg Zsófi is rohamosan öregszik. haha. de tényleg.

leginkább pár szóban foglalnám össze: Simi forog, és kúszik. még mindig gyógytornázunk, mert asszimetrikusan mozog, de ennyi, mert amúgy egy evőbajnok, mosolybajnok és türelmes szenvedő alanya Zsófi kísérleteinek, amik olyasmik hogy "vajon fog-e a piros golyóstoll a Simi hajas fejbőrén is?" (fog), "fáj-e Siminek ha rálépek a hátára?" (fáj), "mi történik ha vízoldhatós zsírkrétát adok a kezébe?" (megeszi) stb...

Zsófi meg ultraszenzitív lett az egy hónapos kórházi kínzások következtében, és sokat sír (éjjel is, ez a legrosszabb). illetve emellé bejött még a TerribeTwo is, de most is erősen, az utolsó idegszálamig próbálom magam a következetességhez tartani, és néha úgy tűnik eredményesen. (pl nem engedem hogy csak úgy sírjon, kiabáljon, hisztizzen, hanem mindig meg kell hogy mondja hogy miért. nem baj ha mérges, sőt, csak mondja meg legalább. artikulálja az érzéseit). De amúgy Zsófi is tünemény, ahogy nyurgul, és vedli le a kisbaba háját, formálódik kislánnyá, és közben mint a kosz, úgy ragad rá a nyelv. Komplett mondatokban beszél, jelen, jövő és múlt időben. E/1-ben beszél magáról, visszaemlékezik, és könyvből "felolvas", hogy ki mit mond a másiknak. Minden nap rácsodálkozom ahogy nyílik a világra (és minden nap fegyelmeznem kell magam hogy még csak két éves múlt, attól még hogy beszél, még nem mini-felnőtt, ne kezeljem úgy).

próbálok majd írni adatokat is, a lényeg hogy Simi duplázott: 8kg volt félévesen. Ha így folytatja akkor még fél év és lehagyja Zsófit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr475665358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása