EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

2. hónap

2011. január 30. - Mirwen

Adatok: 5300 gramm, 62cm. 68-as ruhákat hord, amiket rendesen kitölt testben, de lábfejnél még lóg. 2-es pelenka pempörszből, és S-es pelus Bambinomio-ból.

Alvás és napirend: napközben fent van, elalszik, alszik, nyűglődik, majd estefelé elkezdi a bömbölős műsorszámot, fülrepesztően is akár, de lassan kezd visszaszorítkozni, és már csak 11-ig megy a műsorozás max. Utána ha elalszik, akkor viszont egy angyal: 6-9(!) órákat alszik _egyben_, aztán eszik egyet, jellemzően hajnal 4-6h között valamikor, és újra alszik de 8-10-ig.

Evés: hó elején még ment a :szoptatok, tápszeres kiegészítek és fejek. Viszont most egy pár napja abbahagytam. Már csak napi 50-70 ml volt, vagy annyi se. (meg fogorvos, meg a térdmizéria, meg a "mikulás")

Tápszer: Milupa 1-es, és ez beválik, úgy tűnik.

Nagymozgás: erősödik a fejtartása, de még bizonytalan ha emeli az ember. Nagyon féloldalas (jobbra), ezért majd el akarom vinni megnézetni dévényeshez.

Finommozgás: lassan kezdi uralni a kezét, mert egyre többször betalál a szájába az öklével, és pár másodpercig ott is tudja tartani (cuppogtani)

Fog: -

Eü: néha kicsit szipogós, de ezt betudom a száraz levegőnek. meg száraz a bőre.

Beszéd: volt már egy-két apró, halk "hőő", meg hallottam egy kontrázott nevetést is, de még nagyon a kezdetek.

Bilitéma: elkezdtük a moshatópelusozást, rögtön S-es pelussal (Zsófival ugye Newborn mérettel kezdtünk)

Hordozás: erszény és rugalmaskendő. no meg autósülés

Ügyeskedés: Néz, fókuszál, követ szemmel és fejjel is. Elkezdte érdekelni a feje fölé belógatott tárgy.

Egyéb: a játékcumival szerencsétlenkedést (már amikor ugye szükség van rá) nagyon unom már, mert kell, jólesik neki ha kap valamit a szájába (cici erre nem jó, meg semmi olyasmi amiből jön valami), de még a szív-szív-szív után véletlen kiköpi, és akkor kiesik a ritmusból, és sír. Nagyon várom már hogy megtalálja a kezét és elfelejthessük a cumit.

eddig kétszer úgy fektettem le éjjel amikor nagyon bőgött, hogy hasra tettem magam mellé az ágyon, ott üvöltött mint a fába szorult féreg, úgy 1-2 percig, aztán felvettem karba, és elringattam úgy jó 20 percig, amíg be nem aludt mélyebben.

amúgy Simi nagyon nem jól csinálja, mert a legritkább esetben (lásd fent) hagyja abba a sírást attól hogy én felveszem. Magyarul engem szoktat le arról hogy felvegyem ha sír, mert felesleges. Innen üzenem hogy nem jó taktika!

és persze cuki, csak szegényre már nem jut annyi idő Zsófi mellett, meg ugye ráadásul most a térdem miatt szinte magamat se tudtam ellátni. Önetetőztetni kellett így is párszor, amikor épp Zsófi is evett volna, vagy hasonló...

És a hónap képekben (Zsófi 22-23 hónapos, Simi meg 2)

mindenféle

hétfőn megjött. Másnak még gyerekágyi vérzése van ilyenkor, aztán meg egy év múlva is azon lamentál hogy mikor jön meg végre, nekem meg már tessék, itt az egész újra a nyakamba. Kiszámoltam hogy így szeptemberre lehetett volna tesója Siminek. Asszem akkor végem is lett volna...

meg mondtam már hogy mennyire izé hogy nem vehetek Siminek semmit? persze tudom, hülye vagyok, örüljek hogy három gyerek után dől a cucc neki, de mégis milyen már az hogy eddig egy pár újszülött-kesztyű az egyetlen ruhadarab amit kapott tőlem.

térdem meg fáj még változatlanul, most már erősen gondolkozom hogy elmegyek újra dokihoz hogy ez normális-e... pihentetni és jegelni kéne. hjapersze... két gyerek mellett, mi? most fáslizással próbálkozom, de még sose fásliztam, úgyhogy nem igazán akar összejönni: vagy túl laza, vagy jó, de az meg egy idő után szorítani kezd.

illetve kéne találni valami jó kis kajarendelős helyet, kommentbe jöhetnek a sikersztorik. Annó Béresalexandra féle súlykontroll diétás menüt rendeltem, de hiába volt finom, valahogy borzasztóan elegem lett belőle.

if i could turn back time

azért azt is megörökíteném az utókornak hogy a gyerekek most vagy két napja csudarendesek: Zsófi eljátszogat, Simi elnézelődik, nagyokat alszanak, minimális a sírás, kezelhetőek a szituációk. Biztos tekintettel vannak arra hogy most tetőzik kripliségem a térdemmel, és olyan vagyok pont mint nagymamám volt, hogy nem tud leülni, csak lerogyni, és nem tud felállni, csak segítséggel.

és mégis, most így több napja a négy fal között rámtört a klausztofóbia. Menni, menni, messze, messze. Vissza az időben, amikor még ötven kilóval kevesebb voltam, és nem volt ez a két horgonyom, és megtehettem, és volt saját életem, nem csak egy részhalmaz voltam.

Síelni szeretnék, táncolni szeretnék, moziba menni szeretnék, azon filozofálni hogy melyik koncertre menjek, vagy simán csak egy tejeskávéra lehuppanni egy _akármelyik_ kávézóban. Vagy simán csak egy tejeskávé. De se tej, se kávé. Illetve most meg ugye már ott tartok hogy annak is örülnék ha legalább a vécére leülés és felkelés ne okozna gondot, és ne kellene meggondoljam hogy egyáltalán elinduljak-e...

Vagy csak maga a tudat elég lenne hogy megtehetem, mind anyagilag, mind az időmet tekintve, mind a függőségeimet tekintve (illetve ugye az nem volt, függetlenként).

süti beállítások módosítása