EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

1. hónap

2014. április 09. - Mirwen

megkésve ugyan, de visszadátumozo

Adatok: 5330 gramm volt két napja. és az egy hós státuszon 57cm-nek mérték. és még csak most kezdtem el rá a 62-es ruhákat adni, eddig belegyömöszöltem az 56-osba, mert újszülött azért mégiscsak cukibb mint a növésben lévő. (valóság tagadása)

Alvás: nagy alvások nappal, nézelődés is, de éjjel ha végre elalszik, éjfél felé, akkor már csak enni nyöszörög fel, és visszaaltatható

Napirend: szinte óraműszerűen három óránként kér enni. Pedig milyen nagy már, ugye.

Evés: pontosan három óránként és csak cumisüvegből. változó és nem túl nagy mennyiségek, 70-130ml. Anyatej és tápszer. 

Szoptatás: kölcsönöztünk patikából Medela szívógép motort és vettem hozzá fejeket, most három óránként (gyerektől függetlenül: 0,3,6,9,12 óra, stb) fejek és kész és ebből cumisüvegből eszik. Mikor hazajöttünk, akkor volt ugye egy 110ml-es fejés, soha meg nem ismételhető, azóta kevesebb, 5-50ml között, de a 20 az átlag. Egy nap egy-másfél evésnyi jön össze, úgy 100-170ml között. Iszom lactoherbet is.

Tápszer: Tápszerváltáson már túl vagyunk, mert amivel hazajöttünk, a Milupa HA Start-tól iszonyatos bűzös fingós volt és hasfájós. Most sima Milupa 1 és sokkal jobb a helyzet, szép, aranysárga és anyatejes kaki szagú a kakija és sokkal kevesebb a hasfájás. (és tökre elfelejtettem hogy Simivel ugyanígy jártunk annó... pfff, még szerencse hogy írok blogot)

Nagymozgás: már alig kell fogni a fejét, elég ügyesen tartja, meg emelgeti hason fekvésben. De féloldalasnak érzem őt is.

Finommozgás: még csak kapálózik meg karmesterkedik

Fog: ezt talán kiveszem még innen. szmájli.

Eü: hasfájás volt, elmúlt szerencsére a neheze, a köldökcsonkja ezer évig tartott mire leesett, és jó mély a luk, még mindig össze-össze ragad. TISZTA KOSZMÓ szerencsétlen gyerek, meg tejkiütés.

Beszéd: ezt is kiveszem

Bili: meg ezt is

Hordozás: erszényben és rugalmas kendőben vittem már, de mostanában leginkább autóval megyünk, ott meg ugye autóshordozó. (nagy-nagy találmány a belevaló"bundazsák", ami miatt nem kell felöltözteni, csak minimálisan.)

Egyéb: cuki . és ő is bárányszőrön alszik. Most Zsófi és Simi egyik szobában, Vili a kinyitott ágyon a gyerekszobában. És mivel a fejés is független, illetve csak üvegből eszik ezért felváltva alszunk Vilivel. Sőt, amikor én alszom a nagyokkal a másik szobában, akkor van hogy kihagyok egy-két hajnali fejést és akkor nagyot alszom. Szóval kialvatlanságra nem panaszkodhatok szerencsére. Kopp-kopp.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

összehasonlításképp az egy hónapos Simon táblázata:

Adatok: 4700 gramm, 62-es ruhákat hord, amiket rendesen kitölt

Alvás: napközben nagyokat durmol, csak hogy este rákapcsolhasson a hatalmas bömbölésekre. Amúgy nem lehet panaszom, mert ha sikerül végre elaltatni éjfél-félegy magasságában, akkor képes öt-hat órát is aludni egyhuzamban, és az alvás közbeni etetéskor könnyen visszaltatható.

Napirend: még csak az esti (kb este9-től hajnal fél1-ig) tartó bömbölések az állandóak, más még nincs

Evés: szoptatok, tápszeres kiegészítek és fejek. Azaz félóra cicin-csüngés, fél óra cumisüveg-szipókázás, és fél óra fejés, (meg böfiztetés), szóval alaphangon másfél óra egy etetés, de ez van.

Ami érdekes, hogy már amikor hazahoztuk a kórházból, már akkor sem volt hajlandó négy óránál hamarabb étkezni, sőt, sokszor öt-hat óra is eltelik, szóval van hogy csak ötször eszik egy nap...

Szoptatás: mivel a hajnali etetéskor nem szoptatok, így reggelre lesz a legtöbb tejem, a rekord eddig 90ml volt, de ez egyszeri és megismételhetelen, mert az átlag meg 40-50 inkább. aztán a nap előrehaladtával egyre kevesebb. Ezenkívül úgy 20-30 mili szokott még egy nap fejésből összejönni, azaz egy napra úgy 120-150 mili anyatej jut, az eddigi napi rekord a 190ml volt. Több mint a semmi, bár néha azért úgy érzem hogy több a füstje mint a lángja...

Tápszer: Milupa Milumil HA Start Optima amivel kezdtünk, ezt ette Zsófi is az elején, de nagyon úgy tűnik hogy nem válik be Siminél, mert iszonyú hasfájós. (már nem eszem tejterméket se meg K-betűseket sem, meg kábé már semmit se hogy nehogy az anyatej miatt legyen, úgyhogy csak a tápszer lehet a ludas). etetések után kb 1 órával elkezd nyűgösködni, de leginkább ugye este, feszül, feszeng, hasa lufi, zöld kaki, iszonyú bűzös pukik. Infacol se segített igazán. Most kaptunk másik tápot (BEBA Sensitive), de még előtte kipróbáljuk a sima Milupa 1-est, mert tesómék ugyanezt végigzongorázták annó Bercivel, és náluk egyik fancy tápszer se hozott megváltást, csak a sima 1-es, az meg van pont itthon egy dobozzal. Meglátjuk

Nagymozgás: erősödik a fejtartása, de még mindig fogni kell a fejét

Finommozgás: még csak kapálózik meg karmesterkedik

Fog: ezt talán kiveszem még innen. szmájli.

Eü: hasfájás brutál. Köldökcsonkja majdnem kéthetesen esett le, jó sokat kellett tisztogatni.

Beszéd: ezt is kiveszem

Bili: meg ezt is

Hordozás: erszényben és rugalmas kendőben vittem már, de mostanában leginkább autóval megyünk, ott meg ugye autóshordozó. (nagy-nagy találmány a belevaló"bundazsák", ami miatt nem kell felöltözteni, csak minimálisan.)

Egyéb: teljesen más már így egy hónaposan is mint Zsófi volt, más dolgokat szeret, utál, máshogy reagál dolgokra, stb. Azthittem ennyi idősen még tökegyformák, de miért is gondoltam ilyen butaságot, mikor már a hasamban is teljesen más volt?

még mindig száraz a bőre és még mindig hámlik, úgyhogy csak mérsékelt mennyiségű (heti egy) teljes fürdetés van, amúgy csak fenékmosás. Amúgy sokkal nehezebb egy kakis fiút takarítani, bárki bármit is mond, mint egy lányt.

Néz, lassan, de egyre biztosabban fókuszál.

Mikor megszületett akkor olyan volt mint egy ráncos öregember, most meg kerekfejű pattanásos tinédzser a sok hormon-kiütésével. Tiszta Benjamin Button.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr806052083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása