EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

5. hónap

2014. augusztus 15. - Mirwen

Adatok: 7,5kiló, 68 centi volt három hete, 68-as ruhák még épp jók. 

Alvás és napirend: rreggel kel,kicsit fentvan, aztán visszaalszik. úgy kb az egész délelőttöt végigalussza kis túlzással, aztán dél-délután1 felé nagy evés. Általában a kaki is délelőtt tojódik. Aztán még kétszer-háromszor alszik be estig ekkor-akkor. sokat van már fent, általában nem sírós, de van hogy nyűglődik. este nyolc felé ha bealszik az csak ideiglenes, abból még ébred, aztán 10-11 felé jön az igazi alvása. Még kétszer eszik éjjel, de csak enni kel fel, visszaalszik azonnal.

Evés: cumisüveg, Milumil 1. Már tovább húzza párszor mint három óra, sőt , hajnalban a hat körüli etetés után van hogy kettő evést is kihagy és csak délben eszik újra. szóval ott van a legnagyobb kaja nélkül rész. 5 kanalas kajákat csinálunk neki 110-180ml-ket eszik. Viszont hozzászoktattuk hogy csak fekve eszik, kézben/karban nincs is el, úgy nem lehet etetni. Cumisüveget még nem fogja sajna.

Nagymozgás: forog mint a motolla minden irányba! bárhova elgörög már szinte, és ha leteszi a fejét, akkor mint egy hernyó a fenekét kicsit feltolja és utána így kicsit előrébb jut. de már bemutatta az első hátrarugózást, a négykézlábazás elejét. Szerintem ennyire nem volt jó egyik gyerek sem.

Finommozgás: ujjszopik mind a kettővel. tárgyakat elvesz, egyik kézből a másikba átvesz, szájba betöm stb. Ja és ő a lábfejét is fogja azzal játszik hátonfekve. ezt se csinálta egyik gyerek sem, legalábbis nem emlékszem.

Nagy játszás van már mindenféle játékkal.

Fog: még nincs

Eü: egyszer leesett az ágyról, beütötte a buksiját, de semmi nem történt szerencsére. ja meg megkéstem vele a kötelező oltásokkal , úgyhogy egybe kapott meg két oltást.

Beszéd: itt is szerintem előrébb tart mint a nagyok ennyi idősen. berreg, nyálat fúj, kontrázik, kacag.

Hordozás: erszény (eb) és meitai! végre! elöl hordozom még. elővettem a babakocsit is, de nem volt szívem beletenni, úgyhogy a babakocsit homokozós játékok transzportálására használtam. Karikást is be-be vetettem, de megmondom őszintén, ekkora mellekkel nem kényelmes. illetve nekem a féloldalas terhelés sosem volt annyira a kedvencem. de legalább használom majd a kendőt...

Ügyeskedés: kacag, játszik mindennel, gagyarászik, énekel.

Sum: nagyon aranyos, kedves és szerintem kiegyensúlyozott gyerek. vendégségben mindig elájulnak tőle hogy milyen jó gyerek. Persze van hangja és szeret elégedetlenkedni ha ignorálják, meg még mindig én/eb felváltva alszunk vele külön szobában a kinyitott ágyon, mert úgy könnyű etetni,. kiságya meg esténként érintetlenül áll...

moshatópelusozunk nappalra az esetek többségében (S-es (5-7kg-ig)), estére viszont most rossmannos ócsópelenkát veszek csak (nem bántja a fenekét, más meg nem érdekel)

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr966607611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása