EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

nagyok

2014. augusztus 15. - Mirwen

Simi 3 év 9 hónap, Zsófi 5 év 6 hónap

Simivel voltunk Bethesdában, mert annyira beszorulásosodott egy nap alatt, hogy reggel 10-től este nyolcig bőgött, se Laveolac, se glicerines kúp nem hatott, csak görcsölt és zokogott. komolyan, mintha a szülésénél segédkeztem volna eredmény nélkül. rettentő volt. aztán dokinéni mondta hogy vigyük be. este 10-re beértek, röntgen, uh, aztán várakozás (doki műteni ment) és éjfélkor beöntés. úgyhogy megszületett az óriáskaka. Azóta csokis(muszáj Siminek valami ok hogy megegye)zabkeksz és próbálom a szeretett kakaóját is lecserélni macikávéra.

Zsófinak kiesett a nyár elején a két alsó egyese és azonnal jött is a két új fogacskája. 

Megnyúltak mind a ketten. 

Simi még mindig nem jól mondja cumi miatt a hangokat, főleg a T helyett mond K-t. de még az alap hogy R helyett J van, de pl a CS szépen tisztul és az S helyett SZ mondás is megszűnőben.

angolos oviban voltak, mert szerettem volna ha nem hunglish-t hallanak itthon csak tőlem (meg konzervet a tévéből) aztán kezdés után kiderült hogy angolnak angol, de az anyanyelvi tanárok csak oviban vannak, táborban nem. mindegy, így is jó volt, végére állítólag jól feloldódtak és zsófi egész sokat beszélt már a maga kis cuki nyelvtanával (minden főnevet és igét a "for"-al kapcsol össze, így alakítja ki a folyamatos mondatokat. megérthető hogy mit akar, de hiába javítottam eleinte, nem reagál rá, úgyhogy maradok annál hogy én helyesen mondom amit tudok és majd egyszer átmegy neki (pl: Moom! For me for eat! Hungry. For sandwich please. For drink for milk for white? Ez itt kb: anyaa! éhes vagyok. szendvicset kérek. Az innivaló tej fehér?)

szépen rajzol, Simi is elkezdett. És olyan szépen festenek hogy már a szőnyegen lévő kisasztalon is lehet hagyni őket. 

Simi megtanult hintán evezni. 

Mind a ketten voltak úszóoviban is a margitszigeten, de mivel csak egy hét volt, az csak kb pacsálás. de szerették

most velük már egész jó és könnyű lenne az élet. Zsófi ügyes, nagy, sokat segít bármiben. persze közben meg-meg sértődik amikor problémába fut, de sosem könnyű gyereknek lenni.

Simivel oviváltáson gondolkodtunk, mert köcsög óvónője van, de ezt az évet kihúzzuk, utána úgyis borul minden : Zsófinak iskola, emiatt úgyis két helyre kéne vinni őket, akkor lehetne átvinni valahova máshova.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr496607759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása