EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

féléves!

2014. szeptember 18. - Mirwen

már megint késtem, de most mentségemre legyen szólva, nyaralás volt két hétig megint Korculán. Hahh!IMG_20140908_175033.jpg

Szóval hat hónapos múlt szeptember 9-én.

Adatok: 8,4kg (asszem) és 69 centinek mérték. 74-es ruhák.

Alvás és napirend: még mindig nincs napirend, de éjszaka alvás, nappal meg egyre inkább csak ébrenlevés van, itt-ott beájulással.

Evés: cumisüveg, Milumil 1 és most már nem is kapunk több receptet. A köcsögvédőnő (nem a miénk szerencsére) szerint krumplit kéne már krumplival ennie anyuka. Mindegy. szóval cumisüveg. Amit elkezdett egyedül fogni egész ügyesen! meg elkezdtük a hozzátáplálást is, eléggé inkább BLW szinten, nincs türelmem még a kanalazáshoz se nekem, se neki. Később majd újrapróbáljuk. De a tengerparton pl egy teljes egész hámozott őszibarackot beszippantott úgy mint a kis algaevő halacska... Kis is csapta a fenekét:) szóval eddig evett: kenyérhéj (iiiigen, tuuudom), őszibarack, főttrépa (meg kanalazni is próbáltam répapürét), meg rizstallér, meg banán. Ja, hozzátápláltunk még egy nagy adag kavicsot és hínárt is a tengerparton, kétmarékkal :-D

Nagymozgás: kutyázás, négykézlábra állás, tolatás, ééééés!: előre is eljutás négykézlábazva!! behintázik, de sikerül eljutnia ha valamit nagyon akar kb 1 méternyit. Kitámasztva már ül is és megtámaszkodva meg áll (rézsútosan) de ezt csak pár mp-ig hagyom. De térdelni nagyon szeret kitámasztva.

Finommozgás: cumisüvegtartást is ide sorolom, no meg mindent fog, szerel, elkap, stb.

Nagy játszás van már mindenféle játékkal.

Fog: még nincs, de nyálzás az van, meg kézrágás

Eü: kötelező oltásokkal megkésés miatt hat hónaposan kapta meg a négyhós oltást. illetve a hozzátáplálással nagyon csúnyán kiütéses lett a feneke de a dokinénink imádott 100 éves kréme megjavította, aztán még borax-os popsikrémet is kapott.

Beszéd: bababababababa meg társai

Hordozás: kézben, erszényben (eb), meitai

Ügyeskedés: kacag, játszik mindennel, gagyarászik, énekel.

Sum: még mindig cuki, bár a nyaraláson nagyon bőgések voltak, meg konstans sírások, amire rájöttünk hogy a fenekét totál megviselte az első nagy adag őszibarack. De cuki, esik kel négykézláb, pakolászik.

Most vagyunk ott, hogy már nincs el kicsi helyen (pl eddig sokat volt mellettem a másik fotelban körbebástyázva, az MÁR kevés, de a szőnyegen levés meg MÉG sok. Elvan egy darabig, játszik mindennel, de elfárad, nyűglődik. Látszik rajta hogy már akarna egy csomó mindent , de a teste megakadályozza.

Moshatópelenkázást most hanyagoltam az utazás miatt (szept első két hete) és utána a pirosfenék kezelés alatt.

megjelentek az első nem-"anyatejes" kakik is, ez is egy mérföldkő :)

---------------------

Simi extra verekedős mostanában, sokat szenvedünk miatta, Zsófi meg még mindig mindenen megsértődik :) Azt akartam írni hogy amúgy már könnyű/könnyebb velük mert nagyok, de pont tegnap este cáfoltak rá a Városligetben, ahova Andit mentünk látogatni, futóbiciklivel, hogy még kis szófogadatlan rettenetek, mert amíg beszéltünk, addig 2mp alatt kitűztek a Kertem-ből, és mire utánuk rohantunk, nem találtuk őket. Egy fél órát kerestük őket ketten a teljes városligetet bejárva, eb az Ajtósi Dürerig ment ki, én a DózsaGyörgy útig az arc-kiállításhoz, stb, sehol. Kurváva levert a víz mindenkit, teljesen kétségbeestem. Sok ember volt, jó idő, rendezvények, trolik száguldoztak a városligetben, stb, lassan sötétedett, ez a kettő meg sehol. Végül a műjégpálya mellett kerültek meg, épp le se szartak minket, egy lustalépcsőn száguldoztak le-fel a bicajjal. Öregedtünk plusz 5-5 évet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr826707783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mariann49 2014.09.20. 17:29:33

O, jaj, hat ezt remes volt olvasni!
Engem is levert a viz. Poraz kell a gyerekre, mindig mondom!
Vilmos nagyon cuki, tiszta Simi, nem?
Vagy vegyes inkabb?

isolde 2014.09.20. 22:56:01

Úristen, ez a rémálmom, én tuti nem fogom kibírni, ha ilyen történik, márpedig az összes ismerősömnek van egy sztorija, még a legtúlféltőbbnek is elveszett a gyereke a plázában egyszer.

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2014.09.21. 10:20:31

rettenetes. komolyan még az is átszáguldott az agyamon hogy baszki, kész, vége, már csak egy gyerekünk maradt (Vilmos eb-en erszényben volt)
süti beállítások módosítása