EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

nagyok

2014. augusztus 15. - Mirwen

Simi 3 év 9 hónap, Zsófi 5 év 6 hónap

Simivel voltunk Bethesdában, mert annyira beszorulásosodott egy nap alatt, hogy reggel 10-től este nyolcig bőgött, se Laveolac, se glicerines kúp nem hatott, csak görcsölt és zokogott. komolyan, mintha a szülésénél segédkeztem volna eredmény nélkül. rettentő volt. aztán dokinéni mondta hogy vigyük be. este 10-re beértek, röntgen, uh, aztán várakozás (doki műteni ment) és éjfélkor beöntés. úgyhogy megszületett az óriáskaka. Azóta csokis(muszáj Siminek valami ok hogy megegye)zabkeksz és próbálom a szeretett kakaóját is lecserélni macikávéra.

Zsófinak kiesett a nyár elején a két alsó egyese és azonnal jött is a két új fogacskája. 

Megnyúltak mind a ketten. 

Simi még mindig nem jól mondja cumi miatt a hangokat, főleg a T helyett mond K-t. de még az alap hogy R helyett J van, de pl a CS szépen tisztul és az S helyett SZ mondás is megszűnőben.

angolos oviban voltak, mert szerettem volna ha nem hunglish-t hallanak itthon csak tőlem (meg konzervet a tévéből) aztán kezdés után kiderült hogy angolnak angol, de az anyanyelvi tanárok csak oviban vannak, táborban nem. mindegy, így is jó volt, végére állítólag jól feloldódtak és zsófi egész sokat beszélt már a maga kis cuki nyelvtanával (minden főnevet és igét a "for"-al kapcsol össze, így alakítja ki a folyamatos mondatokat. megérthető hogy mit akar, de hiába javítottam eleinte, nem reagál rá, úgyhogy maradok annál hogy én helyesen mondom amit tudok és majd egyszer átmegy neki (pl: Moom! For me for eat! Hungry. For sandwich please. For drink for milk for white? Ez itt kb: anyaa! éhes vagyok. szendvicset kérek. Az innivaló tej fehér?)

szépen rajzol, Simi is elkezdett. És olyan szépen festenek hogy már a szőnyegen lévő kisasztalon is lehet hagyni őket. 

Simi megtanult hintán evezni. 

Mind a ketten voltak úszóoviban is a margitszigeten, de mivel csak egy hét volt, az csak kb pacsálás. de szerették

most velük már egész jó és könnyű lenne az élet. Zsófi ügyes, nagy, sokat segít bármiben. persze közben meg-meg sértődik amikor problémába fut, de sosem könnyű gyereknek lenni.

Simivel oviváltáson gondolkodtunk, mert köcsög óvónője van, de ezt az évet kihúzzuk, utána úgyis borul minden : Zsófinak iskola, emiatt úgyis két helyre kéne vinni őket, akkor lehetne átvinni valahova máshova.

5. hónap

Adatok: 7,5kiló, 68 centi volt három hete, 68-as ruhák még épp jók. 

Alvás és napirend: rreggel kel,kicsit fentvan, aztán visszaalszik. úgy kb az egész délelőttöt végigalussza kis túlzással, aztán dél-délután1 felé nagy evés. Általában a kaki is délelőtt tojódik. Aztán még kétszer-háromszor alszik be estig ekkor-akkor. sokat van már fent, általában nem sírós, de van hogy nyűglődik. este nyolc felé ha bealszik az csak ideiglenes, abból még ébred, aztán 10-11 felé jön az igazi alvása. Még kétszer eszik éjjel, de csak enni kel fel, visszaalszik azonnal.

Evés: cumisüveg, Milumil 1. Már tovább húzza párszor mint három óra, sőt , hajnalban a hat körüli etetés után van hogy kettő evést is kihagy és csak délben eszik újra. szóval ott van a legnagyobb kaja nélkül rész. 5 kanalas kajákat csinálunk neki 110-180ml-ket eszik. Viszont hozzászoktattuk hogy csak fekve eszik, kézben/karban nincs is el, úgy nem lehet etetni. Cumisüveget még nem fogja sajna.

Nagymozgás: forog mint a motolla minden irányba! bárhova elgörög már szinte, és ha leteszi a fejét, akkor mint egy hernyó a fenekét kicsit feltolja és utána így kicsit előrébb jut. de már bemutatta az első hátrarugózást, a négykézlábazás elejét. Szerintem ennyire nem volt jó egyik gyerek sem.

Finommozgás: ujjszopik mind a kettővel. tárgyakat elvesz, egyik kézből a másikba átvesz, szájba betöm stb. Ja és ő a lábfejét is fogja azzal játszik hátonfekve. ezt se csinálta egyik gyerek sem, legalábbis nem emlékszem.

Nagy játszás van már mindenféle játékkal.

Fog: még nincs

Eü: egyszer leesett az ágyról, beütötte a buksiját, de semmi nem történt szerencsére. ja meg megkéstem vele a kötelező oltásokkal , úgyhogy egybe kapott meg két oltást.

Beszéd: itt is szerintem előrébb tart mint a nagyok ennyi idősen. berreg, nyálat fúj, kontrázik, kacag.

Hordozás: erszény (eb) és meitai! végre! elöl hordozom még. elővettem a babakocsit is, de nem volt szívem beletenni, úgyhogy a babakocsit homokozós játékok transzportálására használtam. Karikást is be-be vetettem, de megmondom őszintén, ekkora mellekkel nem kényelmes. illetve nekem a féloldalas terhelés sosem volt annyira a kedvencem. de legalább használom majd a kendőt...

Ügyeskedés: kacag, játszik mindennel, gagyarászik, énekel.

Sum: nagyon aranyos, kedves és szerintem kiegyensúlyozott gyerek. vendégségben mindig elájulnak tőle hogy milyen jó gyerek. Persze van hangja és szeret elégedetlenkedni ha ignorálják, meg még mindig én/eb felváltva alszunk vele külön szobában a kinyitott ágyon, mert úgy könnyű etetni,. kiságya meg esténként érintetlenül áll...

moshatópelusozunk nappalra az esetek többségében (S-es (5-7kg-ig)), estére viszont most rossmannos ócsópelenkát veszek csak (nem bántja a fenekét, más meg nem érdekel)

süti beállítások módosítása