EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

truth to be told 2.

2006. november 29. - Mirwen
rég volt igazi szellemi termék a blogon, úgyhogy posztolom HZs-vel történt levelezésünk esszenciáját:
 
  
"Azabaj, hogy a "fiatal, független, emacinpá... eminicpá.... egyenjogú, önmegvalósító nő" figurája pusztán marketingkategória. Ez nem létezik. Ez a társadalmi szerep nincs kitalálva, csupán a reklámok közvetítenek ilyet, mert tartoznak hozzá bizonyos külsőségek és mesterséges viselkedési patternek. Ugyanúgy nem létezik, mint a férfipárja, a harmincas, sármos, Dolce & Gabbana motorosdzsekis 7-es BMW-vel járó kúrógép figurája sem, akivel a borotvahabot árulják, csak a gyengébbik nem neveltetéséből eredően hajlamosabb az agyatlan mintakövetésre, nem fölmérve azt, hogy a minta legalábis fogyatékos, mert egymással összeegyeztethetetlen szerepeket próbál egymásba gyúrni. A lepedőkirálynő legyen tökéletes anya, de ne kötelezze el magát a férfinemnek (mert akkor papa ráncolja otthon a homlokát, ha hazaviszi a piacról azt az isteni hamis Ming padlóvázát, alkuval harmincért, meg nincs annyi alkalom a barátnőkkel való együttbőgést követő vígasztaló impulzusvásárlásra), és folyamatosan legyen "trendi", hogy ki lehessen vele dobatni félévente a cuccait, ezen kívül dolgozzon valami fontos beosztásban (amivel pénz jár a hitelkártyája feltöltéséhez), de csak épp annyi túlmunkát vállaljon, hogy az íróasztalnál kelljen elkölteni a bifiduszesszenzises-norbisalis ebédpótlékot, és az irodaház vécéjében pattintsa föl a tangabetétet. Nekem az a véleményem, hogy ebből még qrva nagy baj lesz. A New Yok-i nők 69 százaléka egyedül él, ezzel szemben Irán lakosainak 60 százaléka 30 alatti.
(...) és nem veszik észre, hogy miközben kétségbeesetten keresik a a pénteki "laza, bulizós, lányoknak ingyenes" kiskocsma klotyójában hajnali kettőkor dilatált pupillával a rúzsfoltos tükörben igazi énjüket, és arról ábrándoznak, hogy végigjárják a Caminót, aminek a végén biztosan ott van az a spirituális bevásárlóközpont, aminek polcáról majd leveszik azt a Magna Mater nőfigurát, amelyik egyik lábával a Wicca-hagyományokra, a másikkal a Vanity Fair-re támaszkodva biztos kézzel vág utat a hétköznapok dzsungelében, hogy eközben folyamatosan terelik őket egy nagyon szűk ösvényen, és menthetetlenül behullanak a zombik közé, aki szédül az aszfalton, ha nincs kiegyesúlyozva két MNG szatyorral, és csak azért nem döbben rá, hogy a Nyál és könny és Kozmál magazinok azonos cikkadatbázisból merítenek, mert a szoliszalon várójában csak 800+ Ft-os újságok vannak. És közben mindegyre várják azt a pillanatot, amikor majd minden rendben lesz az életükben, és le van fertőtlenítve minden vízszintes felület, az összes éles sarok le van kerekítve, kijárták azokat az iskolákat, ahová sohasem iratkoztak be, mert majd jövőre, a karrier betonstabil, és minden nap zokogva hívogatják őket a cégtől, hogy mikor jössz már vissza dolgozni, na akkor, majd lehet gyereket vállalni. Vízbenszüléssel, csakranyitással, auraszkennel, babaúszással, fülhőmérővel. Chapter Two."

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr25664128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása