EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

2006. január 15. - Mirwen
nem sok történt effektív otthon, nem volt mozgalmas, de nekem mégis jólesett a kis nyugi - még ha tegnap be is lovalltam magam az önsajnálatba. Egész egyszerűen nem tudtam mit kezdeni magammal, ez viszont saját hüjeség. Viszont elővettem otthon egy sztori kapcsán a régi leveles dobozkámat, ahol a papíralapú bélyeges, postai utakat bejáró régi leveleim lapulnak, és egy egész picit elszomorodtam, hogy mennyivel jobb érzés egy olyan papirosat kapni, mint egy bitekből osszpöntyögött. A maga kézzelfogható valósága, az írásra, borítékolásra, postáramenésre fordított idő, mind mind egy olyan dolog, ami valahol egy szép gesztus felém, aki kapom, Ami többé teszi. Persze csak/pont most értékelődik fel, amikor minden - magamfajta lustadisznó kényelmes - ember csak billentyűzetig vonszolja el magát, hamáregyszer muszáj...

borzalmasan unatkozom. sok szék közül a pad alatt. már ami a hangulatot illeti. anyám meg a hugom ezerrel Lostot néz, régi részek, már láttam őket, de a tévét foglalják - kellett nekem DVD lejáccót venni nekik karácsonyra -, eb meg apám egész álló nap kisvasutaznak fennt a terepasztalnál lázasan, átszellemült arccal. Csak enni jöttek le eddig. ehhh... sejthettem volna és legalább valami könyvet hozhattam volna, mert szombaton még a net is unalmas és az idő meg ólomlábakon toporog...

jólvan, szenyók vagytok, egy "helló"-ba még senki se halt bele.... cserébe megosztom veletek A Tökéletes Rizs készítésének módjával : Az egyik titok szerintem a jó minőségű rizs, én a japán rövidszemű rizst szeretem, a Minori, meg a Nishiki nagyon jó rizsek, csak nehéz itthon venni, inkább bécsben, viszont itthon Kim-mai-gold rizst veszek, ez a jó, mert a minősége ugyanolyan jó mint a márkás japánoké, viszont nem annyira drága. (itt már kilónkénti ezerpárszáz forintos árkategóriában számolunk...) ez is minőségi rizs, csak ugye a koreai piacra megy, így olcsóbb. a másik titok meg az hogy baziranagyon át kell mosni a rizst. énnekem van egy kis tálam, abba teszem, rá a vizet, megmorzsol, leönt a bizbaszos víz. és ezt legalább hathétszer, amíg nem lesz jó tiszta a víz. Aztán a rizst mosás után 20 percig pihentetni kéne, ezt kihagyom általában, hehe, lustadisznó vagyok. Utána bele az egypohárnyi mosott rizs a főzőbe, majd felönt az 1-es jelig, majd lecsuk és "cook". aztán a harmadik titok meg az, hogy ha kész - átugrott cook-ról warm-ra -, akkor még NINCS KÉSZ! nem szabad kinyitni, hanem 10percig mennie kell warm-on. Na _ekkor_ van kész.

hát ennyi. és én nem sózok,csak rizs+víz. Illetve ha sushihoz készítem a rizst, akkor teszek a vízbe még egy kis darab szárított konbu-t (alga).

Két informatikus beszélget.

- Képzeld, tegnap az éjszakai klubban megismerkedtem egy csinos

szőke nővel.

- Szerencsés fickó...

- Felhívtam a lakásra, ittunk egy kicsit, átöleltem...

- És aztán, mi volt még?

- Egyszer csak azt mondja: "vetkőztess le!"

- Nahát...

- Levettem a szoknyáját, aztán a bugyiját is, aztán lefektettem a

notebook mellé, az asztalra...

- Nocsak, vettél egy notebookot? Milyen processzorral?

 

akartam írni a IV.OBL-ről (ami immár Országos Blogger Ligát takar, tekintettel a pasikra), aminek a szervezésének elkezdése van csak folyamatban (olyan ez mint a margithíd-i útfelújítás: ott is még csak az "útfelújítást megelőző közműfelújítási munkálatok"), de már harmadszor törlöm ki, meg fogalmazom újra. Fene a lelkivilágotokat. Vicceltem persze. deakkoris

iskola dolgot feladtam, mire végeznék vele, elévülne amit tanultam, meg ebben a hímsoviniszta világban legalább még két komoly egyetemi diploma kéne hogy egyenrangúként kezeljenek. a kollégáim felénél több iskolám és papírom van, mégis mert csaj vagyok szaros asszisztensi meló van csak. amit most megtudnék csinálni suli, azzal még nem mennék előrébb, csak elpazarolnék két évet, foshatnék évente kétszer mint a lakodalmas kutya vizsgaidőszakkor, és az ablakon repülne ki évente 340e.

Inkább veszek egy új tűzhelyet.

blogtalálkozósdi. addig ötleteltünk - immár Senoi is beszállt a brainstormingba - amíg mostmár a PeCsát kéne kibérelni, annyi lett a létszám. Most radikális kurtításokba fogunk. pedig milyen jól hangzottak már az ilyen gondolatszövevények: "xxx-val most beszéltem, ő elhívja zzz-t, én hívom www-t, rrr-t, qqq-t, kkk-t, megpróbálom ooo-t is elérni. Lehet, h sss-t is el kéne hívni, múltkor ők is meghívtak magukhoz, meg ha ccc-t hívjuk, akkor őket is illik. Megpróbálhatom azt is. Ja, meg ttt-t is!" és lassan körbe is értünk az egész blogszcénán. de asszem lánytalálkozó lesz ebből, és a végén 120 meghívott közül eljön 4 ember, és jól fogjuk érezni magunkat. punktum.

 

Ma este lesz öt hónapja hogy a Szigeten a Basement Jaxx koncerten erős alkoholos befojásoltság alatt megvuduztam. Ezt megünnepelni ma randira hívott a kisrablóba, ahol megkóstoltatom vele az Urálon túli szusit, ugyanis nem evett még tatárbífszteket eddig, és ez meg ugye nem állapot. aztán lehet hogy majd behányunk.

rohan az időőőöőőőöőőő...

süti beállítások módosítása