EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

első lépések

2007. április 26. - Mirwen

Akkor asszem róma ment a kukába, mert mégsem megyünk, a repjegyet meg bebuktuk. illetve apu bukta be. a történetünk szempontjából ez most lényegtelen. Majd megyünk helyette a rómaira...*

Jobb lesz ez így, teljes erőbedobással foghatunk neki a felújításnak, amely projektet én tegnap ünnepélyes keretek között megnyitottam amikor a Metróban a bevásárlókocsiba helyeztem a két csomag 40-literes, erős, zárható, fekete szemeteszsákokat. 

Mert ugye előbb a lakásomban uralkodó káoszt kell felszámolni, úgyismint átválltani a mókus-hörcsög üzemmódból hidegfejű racionalistává, és kidobálni a sok limlomot (incl. ruhák, bútorok, eszcájgok) amit elraktároztam az elmúlt jópár év alatt. Jelige: amit egy éve nem használtam, azt ezután se fogom. Jajjdenehéz lesz ez, már látom előre...

 

*:"...havannából havannára, ugye érzed a különbséget?" 

rewind

Adblock

 

most hogy psyclonejacknél olvastam róla, jutott el az agyamig végre véglegesen hogy TÉNYLEG JÖN a Tool!

Most nyáron.

A szigetre.

Az van hogy ezt eddig fel se tudtam fogni... illetve talán valami hülye morális izé meggátolta hogy felfoghassam. Mert eddig egy Tool koncertért úgy mind a két karom meg egy lábam is odaadtam volna...

Nemtudom rendesen megfogalmazni hogy mi ez a zene nekem. Főleg a Schism, amit bepakoltam youtube-ba, és este meg majd bepakolok nektek rendes minőségben a kislejátszóba is.

Valahol a zokogós-eksztázis a térdrerogyós-istenmegpillantás és a szerelmes-lassú-orgazmus közepén, vagy mind együtt, vagy csak mindből a legjobb: mint a szentháromság. Ez a zene esszencia, egy nagyobb időszak iszonyú erővel apróra nyomva, mint egy gyémánt. Nem tudom úgy meghallgatni hogy ne álljon fel a szőr a hátamon meg a kezemen és ne folytogatna a sírás a ... a nemtommitől... olyan túlcsordulásos érzelem-izé.

Volt már ilyen érzésetek egy zenével kapcsolatban? vagy csak én vagyok defektes?

lakásosdi

Otthon esténként meg folytatom az ikeakatalógussal meg hatszáz angol lakáskultúrás újsággal az álmodozást a felújítás irányvonalát tekintve... Nagyjából már kezdem belőni a mit-hova, meg a hogyan és milyen alapanyagokból kérdésekre a választ, sőt már a színek is kezdenek alakulni, legalábbis a koncepcióm alapjai megvannak. A fengshui szakértő számát megadta már az egyik barátnőm, ő is jön majd ha kész vagyunk a kőműves munkákkal. Persze most vicceltem. Azonkívül a konyhába meg zseniális megoldásokra bukkantam, már ami a mini-konyhába-minél-gazdaságosabban-és-jobban-pakolni ötleteket érinti. De ezek még mind-mind csak ötletek, és még az eb féle HáziGazdasági Megszorító Intézkedések programon se mentek át. Meg hát különbenis, eb most csak Rómáig lát el, és kizárólag a római út után hajlandó tárgyalni velem ha két forintnál nagyobb kiadásról van szó. 

tegnap

tegnap kollégabúcsúztató szaunaparti, melynek keretében megtanulhattunk trombitálni is. Illetve legalább mindenki kipróbálhatta hogy meg tudja-e egyáltalán szólaltatni a trombitát - búcsúzó kollégánk ugyanis trombitálni tanul - illetve megnézhettük hogy három megszólaltatás után mennyi nyál csöpög ki a cuccból. Aztán azzal ijesztgettük egymást.

ezenkívül tegnap megkóstolhattam végre azt az ice'n'go vagymiaszösz nevű fagyit ami olyan borsszem nagyságú golyókból áll, és az az érdekessége hogy szerintem folyékony nitrogénben tárolják mert mire egy pohárkányit kikanalaztunk, mind a hármunknak lefagyott a nyelve.

volt még halbolt is, ahol új növényt, egy új halat - ancit -, etetőt meg tubifexet vettünk az irodai halaknak, és még azt is beüzemeltük az akváriumba, rögtön azután hogy három kollégát küldtem el a tubifexes befőttesüveg mellől mielőtt még belehánynának.  

perspektíva

"Az embernek nem kell mindig jól járnia! Nem kell minden helyzetből nyertesen kikerülnie! Aki ezt a kényszert el tudja engedni, az belsőleg nagyon szabad lesz. Az élet hosszú, bele kell hogy férjenek vereségek, összeomlások, újrakezdések is. És ennek során új aspektusai nyílnak meg a dolgoknak, olyanok, amelyeket csak alulnézetből lehet látni."

beégésemről

Történt az úgy hogy tegnap M ügynöknőtől - aki Mexikói - megtudtam hogy a spanyol-spanyol és a mexikói-spanyol között a leginkább kardinális különbség - már ami a kiejtést illeti - az a zöngétlen izé, amit leginkább a "Mercedes" vagy a "Gracias" szavak kiejtésével lehet érzékeltetni. Míg kinnt Mexikóban ezeket "Merszedesz" illetve "Grásziász"-nak mondják, a spanyolok "Merhedesz" meg "grahiasz", de persze ezek nem "h" bötűk, hanem olyan mintha "sz" betűt akarnának mondani csak a nyelvet a két fog közé kidugják és zöngétlen.

Ezen hatalmas lexikai és grammatikai tudásommal felvértezve mareggel odamentem Luis-hoz az új sráchoz, odakönyököltem a kubikülje oldalára és nagy hegyesen készültem villogtatni kulturális felkészültségemet megkérdeztem: "And how do you say "gracias"?"

Luis: "Obrigado. We don't use the spanish"

óóó...bazz, háttényleg, te protugál vagy. bocsánat, tévedtem egy hangyafasznyit országnyit. 

süti beállítások módosítása