EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

történet tanulsággal

2008. február 15. - Mirwen

rájöttem hogy miért irritálnak a vad-szinglik.

ugyanis apai nagyanyám - akit sosem hívtunk nagymamának - annakidején teljesen emancipált nevelést kapott. Mivel az apja - gazdag kulák - fiút szeretett volna, de csak két lánya lett, őket egyenértékűnek nevelte, mint a fiúkat, ezáltal traktorozni tudtak, vadászni jártak, a lányiskolából eljöttek, mert nem volak igazán egy véleményen az ottani háziasszonyképzővel. Egy kis falu, hatalmas birtok, nagy szőlővel, borgazdaság, de van persze gyümölcsös, meg jószágok, meg szántó meg minden, lovászfiúval meg cseléddel, szóval nem kellett a házimunkába se megszakadni. Sőt, télen a szüret után egy hónapig pesten szállodában laktak, akkor készültek az új ruháik, szőrmebundák, bálokba jártak, meg aztán moziba, élték az életet. Azért csak az 1940-es éveket írjuk, a tiszesség úgy diktálta hogy ilyenkor férjhez kell menni, férjhez is ment, igaz csak az egyik lány (másik vénlány maradt), szült két fiút - köztük az egyik az apám -, de aztán pár év múlva elváltak. Abban az időben, falun. Botrányos is volt, de megtehette, hiszen pénz az volt otthonról. A két gyerek innentől menzára adva - azaz kosztosnak hívták ezt annakidején - és nonsztop bulizás vette kezdetét. Soha senki nem parancsolt neki világéletében, így nem tűrte meg azt ha valami máshogy volt mint szerette volna. Nagyban élte a pasizós bálozós, bulizós életét, miközben apám bátyja meghal gimi végén tüdőgyulladásban, apám kollégistának kerül "a papokhoz", majd később ugye elveszi anyámat aki A HORROR, ugyanis nagymamát csinál belőle. Na ezt már végképp nem tűrhette, ő soha nem akart megöregedni. Ezért utálta anyámat, és utált minket is. Az egész vagyont, amihez ugye ő nem igazán tett hozzá, felélte szép csendben, nem is láttunk belőle egy fél pulcsit sem, nemhogy vasárnapi ebédet. Mikor már gimisek voltunk, szinte akkor szólt hozzánk először. Persze igazán köszönet ebben sem volt sohasem. Tavaly halt meg, de még közvetlen előtte is többet találkozott a közeli presszóban a "fiúkkal" mint velünk. Sőt amikor beszállították kórházba, akkoris közvetlen hozzátartozónak egy ismerősét jelölte meg az egyszem fia helyett.

szóval nagyon szép és jó frankón egyedül élni, függetlenül, örökké fiatalosan, örökké bulizni, és utálni megöregedni, csak akkor ne csinálj soha gyereket, mert annak tönkreszed az életét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr435664585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása