EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

ego

2008. május 29. - Mirwen

mondtam már hogy mennyire nagyon nagyon jó ötlet volt nekem pszichológushoz menni? Valami hihetetlen jó érzés ott beszélni, és kérdéseket kapni, amikre lassan, gyorsan - mikor hogy - megérnek a válaszok bennem. Reveláció szintű felismerések.

Lassan, lassan talán megismerem magam. 

Jónapot, én vagyok én.

Énis.

Meséljek?

Igen, szívesen hallgatnám.

Eddig nem nagyon tudtam, túl erős volt a zaj, a maradékot meg elnyomta ön.

Én?

Igen. Én. 

vacsoráz

Kedden egy amerikai klasszikust csináltam: Mac&Cheese (kb: csőben sült sajtos makaróni) fehér Cheddar és Gruyére sajtokból, elég kafa, de borzasztóan laktató (ezért ebben a melegben egy darabig nem is fogok újra csinálni). Két tény: nem lehet kapni sima hipermarketben cayenne borsot, illetve hogy rájöttem hogy hogy lehet megmenteni a menthetetlenül csomós besamelt. Mivel nagyon nem akartam újat csinálni, fogtam magam, hogy akkor most jön a brute force, és elővettem a botmixert. ...és bevált!

Tegnap este viszont egy igen frappáns hőség-van! vacsorát csináltam: gyenge karalábélevest sok petrezselyemmel.

Majd csinálok ezekhez is olyan képes receptet.

kültői kérdéseim

ma már újra meló.

és amikor végiglapoztam az eddigi méleket amik a melóhelyi postaládámban vártak, kellemetlen érzés kerített hatalmába. Ugyanis az Utált Létra nevű kollégám nem az első blogot ajánlotta hol ezért hol azért a figyelmünkbe. Azaz blogokat túr, keres, olvas. Ugye nem fogja ezt megtalálni? Vagy ugye ha megtalálja, legalább tudni fogja hogy hol a helye?

csirkekórház

tesóm hívott az előbb, mert vészhelyzet alakult ki: a hétvégén vett négy naposcsibéből kettőt lemészároltak a nagyobbak mire kiért hozzájuk, ugyanis már nem élt a kiscsibés tyúkanyóban az imprinting hogy a már meglévő hat csibéhez elfogadja a négy újoncot. Szóval kettőnek vége lett, a maradék kettőt meg kimentette, igenám, de abból az egyik borzalmas sérüléseket szenvedett: annyira megkókányolták, hogy a fejéről a bőr a két szemére lógott, a seb meg tiszta homok volt. 

És ekkor jött a hívás, én lettem az on-call Dr.House/Dr.Cox és elkezdtük a beavatkozást: Incifinci adag Algopirin a fájdalomra, majd utána langyosvizes sebtisztítás, majd a bőr visszahajtogatása (betadine-ünk nem volt) után egy kis lapocska steril géz, amire az a neccharisnyaszerű rögzítéskötőből egy kicsi (szerencsére volt otthon ujjra való méretű), aztán egy gyűszűnyi maradék rántotta (milyen ironikus, nemde?) amibe az otthoni gyógyszeresdoboz átkutatása után tettünk egy fél-gombostűfejnyi Cifloxin 500-as adagot porítva. Ebből a keverékből két morzsa a csőrön ledugva, majd két csepp víz. Ezután kis fonottkosárka kibélel vécépapírral, majd bele a szerencsétlent, és ki a napos nagyonmeleg fedetteraszra. 

De tesóm szerint elég gázul néz ki még mindig.

Reménykedjünk. 

otthon

csütörtök reggel már szarul voltam, de akkor azthittem megúszom, úgyhogy még elmentem dolgozni, de délutánra már kóválygós voltam, és fel is mentem a házidokihoz, ahol hőemelkedés meg miden ilyesmi, szóval hazamehettem. munka végén már ugye. ez is mennyire én vagyok már, hogy hétvégére kap el a kórság. aztán pénteket már otthon töltöttem, és mivel még vasárnap is úgy éreztem magam mint egy mélytengeri búvár - már ami a fülemben lévő takonnyomást jelentette - ezért hétfőn csak a dokinak szóltam hogy még maradnék. Úgyhogy most otthon, tegnap ugyan volt egy kis kiruccanásom Adához - kész van immáron a bal fölső hetes is, ezzel kész az egész bal felső oldal, jippí -, de amúgy otthon. 

Tegnap átültettem az újabb fűszernövényeket a cserepeikbe. Most lett kapor, oregano, szárzeller, metélőhagyma és bazsilkom. Eddig voltak már: rozmaring, kakukkfű, lestyán, menta. Ezenkívül van még levendula, aloe és szamóca mint haszonnövények. Csak lassan áll össze a fűszernövény-had, mert nem vagyok hajlandó azokat a hipermarketekben kapható veriójú fűszernövényeket venni, mert azokkal eddig mindig póruljártam, valahogy sokkal satnyábbak, és életképtelenek.

Azért nagyon imádom hogy van ez a két négyzetméteres kis "kertem", és már egy csomó mindent használtam belőle: pl: újkrumplisütéshez a rozmaringot, levesekbe lestyánt, tetejére szórni metélőhagyma - tegnap pont -, megégettem a kezem, jött rá egy darab aloe, limonádéhoz meg menta.

és aktuálisan a kedvenc növényem a Tengerparti pázsitszegfű (Armeria maritima), ami a ládámban is van, de eddig nem tudtam a nevét, viszont hogy megtudtam, szereztem is belőle egy lilát és egy fehéret is. Love it!

süti beállítások módosítása